Lehigh Valley: Силен втори акт на индустриалната граница

Lehigh Valley: Силен втори акт на индустриалната граница
Lehigh Valley: Силен втори акт на индустриалната граница
Anonim
Образ
Образ

С извинения към Били Джоел, те са живи и здрави и живеят в Алънтаун. Всъщност в Алънтаун, Витлеем и в района на долината Лихай в Пенсилвания има силно усещане за напредък и подновена жизненост, която се отърсва от репутацията на Rust Belt. Препълнена къща миналата седмица в реставрираното бижу, Щатския театър в съживения център на Истън, чух местоположението на обекта и консултантът по изследванията Джей Гарнър от Garner Economics подчертава страхотния списък от активи на региона и някои от най-силните му възможности за генериране на допълнителни инвестиции и работни места.

Не извива стомана, както в разцвета си, но Lehigh Valley не е отписване на Rust Belt. Неговата икономика от 32 милиарда долара включва големи дози здравеопазване и науки за живота, усъвършенствана логистика и високопроизводително производство. Фирмата на Гарнър състави подробен анализ на региона, който Lehigh Valley Economic Development Corp. използва като част от цялостната си стратегия за насърчаване на растежа. Гарнър препоръчва регионът да се съсредоточи върху насочването към четири ключови области, които биха могли да използват многобройните активи на региона: високопроизводително производство като производство на промишлени машини и оптика; изследвания и производство в областта на науките за живота; производство на храни и напитки; и бизнес услуги с висока стойност, като обработка на данни, обработка на финансови услуги и администриране на трети страни. Усилията на региона да го направи по-изгоден като място за стартиране, разрастване или стартиране на бизнес бяха забелязани от компании като Fourth Economy Consulting, които класираха региона на седмо място в категорията на населението за потенциал за растеж въз основа на фактори като размер на инвестициите, наличен талант, местоположение и икономическо разнообразие.

И икономиката му е разнообразна. Дългогодишното производствено наследство в региона включва фирмени продукти като C. F. Martin Guitars, Binney & Smith’s Crayola colors и Just Born Quality Confections, производител на великденските основни бонбони Peeps, и включва висококачествено производство на всичко – от храни и напитки до потребителски стоки и автомобилни части. Здравеопазването е огромен работодател в региона, а медицинският сектор представлява 65 000 работни места в Lehigh Valley. Секторът се разрасна значително между 2000 г. и 2012 г., като голяма част от растежа дойде в здравеопазването. През 2005 г. базираната в Япония компания за електроника Olympus премести централата си в Северна Америка в Алънтаун. Въпреки че е широко известна със своите камери, компанията е основен производител на медицински инструменти, системи за диагностични изображения и оборудване за науки за живота. Lehigh Valley отдавна надмина „Пенсилвания, която никога не открихме“, както пееше Били Джоел, трансформирайки се в иновационна икономика, която се възползва от многобройните си предимства, включително достъп до основни пазари, добре развит транспорт и инфраструктура, голямо количество инженерни таланти и изобилие от вода.

Трансформиращата икономика на Lehigh Valley споделя много от атрибутите на своите партньори в Пенсилвания. В региона Oh-Penn в западния край на щата на границата с Охайо, общности като New Castle и Sharon виждат нови възможности, изградени около енергията и производството, извиращи от огромния резерват Marcellus Shale. Регионът на Голяма Филаделфия може да разкаже подобна история, където иновациите в енергетиката, науките за живота и биотехнологиите, здравеопазването и информацията и комуникациите процъфтяват, тъй като производствената база на региона е станала по-сложна и технологична. Беше станало модерно да се отписват региони като Lehigh Valley като реликви от миналото на индустриалната епоха. Но тези общности доказват, че подобно на великолепния Държавен театър, те могат да имат второ действие.

Популярна тема