Как един бик трансформира Tupelo, икономиката на MS

Как един бик трансформира Tupelo, икономиката на MS
Как един бик трансформира Tupelo, икономиката на MS
Anonim

Благодарение на Джордж Маклийн и млечната промишленост Тупело сега е процъфтяващ и проспериращ град.

Фондацията за развитие на общността в центъра на Тупело помага за създаването на работни места в района
Фондацията за развитие на общността в центъра на Тупело помага за създаването на работни места в района

През 1940 г. Тупело е една от най-бедните общности в най-бедния щат в страната. Едно от най-смъртоносните торнада в историята опустоши града само преди четири години и повечето хора се издържаха с по-малко от два долара на ден. За собственика на местния вестник Джордж Маклийн беше очевидно, че икономиката на Тупело трябва да бъде трансформирана.

Той имаше план. Всичко, от което се нуждаеше, беше бик.

Чрез много изследвания, Маклийн измисли план за пренасяне на млечната индустрия в Тупело чрез прилагане на програма за изкуствено осеменяване. Всичко, от което се нуждаеше, беше един бик и кой по-добре би могъл да му помогне да се сдобие с бик от бизнес общността на Тупело, която би спечелила най-много от притока на пари в града. Чрез инвестициите на 17 бизнесмени, които повярваха в идеята на Маклийн, се ражда млечната индустрия в Тупело.

„Вярвам, че е отговорност на хората от Мисисипи да се опитат да повишат нивото – икономически, образователно, духовно и по друг начин – на всички хора в Мисисипи. Няма никой друг, който да дойде тук и да го направи вместо нас“, казва Маклийн.

Имайки предвид това морално задължение, следващата идея на Маклийн отново включва инвестиция от бизнес лидерите на Tupelo за финансиране на разработването на „плана Tupelo“през 1946 г. Този план насърчава икономическото развитие чрез набиране на персонал в индустрията.

Фондацията за развитие на общността (CDF), организацията за икономическо развитие и търговска камара на окръг Тупело/Лий, е учредена през 1948 г. с мисията да създава работни места за хората от този район. С „Плана Тупело“като свое ръководство, CDF изведе тази област от един от най-добрите млечни окръзи в страната до производствена сила в световен мащаб.

Tupelo привлече първата си индустрия през 1947 г. и до 1967 г. окръг Лий привлече повече нова индустрия от останалите 81 окръга в Мисисипи взети заедно. До 80-те години Tupelo/Lee County беше световната столица за производство на мека мебел. И през 2007 г. Toyota построи осмия си завод за сглобяване на автомобили в Северна Америка в района, като създаде 2000 първоначални работни места и инвестиция от 1,3 милиарда долара.

Днес наследството на Маклийн процъфтява в работата на CDF. Tupelo наскоро беше обявен за един от най-добрите микрополитни райони в страната от списание Site Selection за неговите 19 нови и разширени индустриални проекта през 2013 г. Водени от национално възхваляваната CDF, такива проекти като Advanced Innovations, Ashley Furniture Industries, Cooper Tire, General Atomics и Tecumseh донесоха високоплатени и квалифицирани работни места на жителите на Tupelo/Lee County.

Въпреки че идеята на Маклийн донесе несравним икономически просперитет на тази общност, духът на сътрудничество, често наричан „Духът на Тупело“, наистина прави всичко възможно в Тупело, Мисисипи.

Популярна тема