Тексас прави италианско вино

Съдържание:

Тексас прави италианско вино
Тексас прави италианско вино
Anonim

Основана през 1883 г., винарна Val Verde продължава производството на малки партиди вино в Дел Рио

Дел Рио
Дел Рио

Родена от италианското наследство и подхранвана с любовта и отдадеността на четири поколения, винарната Val Verde в Дел Рио, Тексас продължава да процъфтява, не по-малко традиционна или разредена от началото си в края на 17-ти век век.

История

Италианският имигрант Франк Куалиа създава винарна Val Verde през 1883 г., само няколко години след като се установява в Тексас. Най-старата непрекъснато работеща винарна в Тексас, Вал Верде се превърна в забележителност в разрастващата се винарска индустрия на щата.

Франк започва обиколката си из Съединените щати през 1881 г., където следва възможността над Атлантическия океан. Работната среда на Източното крайбрежие не беше толкова обещаваща, така че той почти веднага си събра багажа и замина на запад, към Аламо в Сан Антонио. Колкото и красив да беше, той чу шепота на сладка земя и изобилие от води наблизо и отпътува за Дел Рио, където откри грозде Леноар да процъфтява. След това той се установява и започва да разкрива богат бизнес за производство на малки партиди вино.

Най-малкият син на Франк, Луис, следва стъпките на баща си, когато поема ръководството на винарната през 1936 г. Той също по-късно предава майсторството и бизнеса на своя син Томас, който поема управлението през 1973 г. Винарната печели медали от Тексас до Ню Йорк за тяхното изключително разнообразие и качество. Баща и син продължават да работят рамо до рамо, тъй като родословието на Томи следва семейното наследство.

„Когато дядо ми пристигна в Дел Рио, той разбра, че възможностите са страхотни да има успешен и пълноценен живот тук“, казва Томи Куалиа.„Земята, водата, хората и климатът бяха това, което той търсеше. Повечето от италианските скални зидари, които са построили Ft. Кларк от Бракетвил се беше преместил в Дел Рио, така че голяма част от традициите на родната страна вече бяха тук. Търговците, животновъдите и фермерите се подкрепяха взаимно и образуваха процъфтяваща общност.“

От грозде до маслини

Именно тази традиция и основен продукт поставиха началото на бизнеса в края на 1800 г. Сега през 2014 г. Томи се осмели да натисне нова медия. Кое дърво засажда и бере сега? Маслиновото дърво. С 40 дървета от италиански сортове в полетата си, Томи се връща отново към корените си, докато събира скъпоценните си маслини и ги занася за пресоване в нещо като местна мелница – още една сянка на италианската традиция. Само преди 10-15 години той започва да изследва и опитва зехтини. Богатството на всеки вкус е несравнимо във всичко, което се бутилира и разпространява, въпреки че в магазина могат да бъдат намерени необработени маслинови масла с отлично качество, признава той.

Страстен вярващ в неизследваните и многобройни ползи за здравето от маслиновите масла, Томи елегантно описва златистозеления цвят и отчетливото богатство на тези прясно пресовани масла. Листата на маслиновото дърво могат да се запарват и в чай. Неговият афинитет към маслините го насочи към бизнеса, който ще продължи да се разраства сред неговите лозя.

Популярна тема