Tyler, TX Area Homes and Neighborhoods

Съдържание:

Tyler, TX Area Homes and Neighborhoods
Tyler, TX Area Homes and Neighborhoods
Anonim

Индустрията на недвижимите имоти е добра в наши дни в окръг Тайлър и Смит.

Bridges on Kinsey в Тайлър, Тексас
Bridges on Kinsey в Тайлър, Тексас

Ще се видим у дома, особено в района на Тайлър, където има голямо разнообразие от домове. Средната продажна цена за къщи в края на 2013 г. беше $148 500, което прави Тайлър едно от най-достъпните места за живеене в страната.

„Добрата новина е, че Тайлър разполага с инвентар за 9-10 месеца, защото строителите са строили домове дори по време на рецесията в цялата страна“, казва Каролин Бейн, съсобственик на Bain Real Estate със съпруга си Дейв. „Това се сравнява с Далас, Хюстън, Остин и Сан Антонио, които имат наличности за 3-4 месеца, а по-малкото жилища за продажба води до това купувачите да плащат по-високи цени.”

Bain е в бизнеса с недвижими имоти от 32 години, преживявайки много възходи и падения.

„Жилищата трябва да се продават добре в Тайлър през 2014 г., защото инвеститорите продължават да купуват имоти“, казва тя. „Тайлър и цял Тексас не претърпяха ужасен спукан балон, както много щати направиха по време на рецесията, и ние никога не искаме да бъдем като Калифорния и Флорида, където цените се увеличават и след това падат отново – което води до ужасна ситуация с недвижимите имоти, която тези две държави все още се борят за победа.”

Продажби в цялата област

Bain казва, че общностите на подразделенията в Tyler като Guinn Farms и Oakbrook Estates продължават да процъфтяват, докато едно от най-горещите разработки за продажба на жилища е Hollytree, разположено до Old Jacksonville Highway.

„Къщите в Холитри се продават от 300 000 до 1 милион долара“, казва тя. „Можете да отидете малко на юг в предградието Флинт на Тайлър, където цените са средно около $164 000, докато съседният Булард е малък град, който процъфтява в момента, защото техните училища са популярни.“

Bain добавя, че общността на Белия дом започва да вижда повече строителство на къщи, докато Чандлър западно от Тайлър има домове за продажба на средна цена от $182 500. Общността на Troop също започва да изпитайте разширяване, като цените на жилищата са средно $149 500.

„Град Hideaway се превръща в още едно популярно място, защото е само на 80 мили от Далас нагоре по междущатска магистрала 20“, казва тя. „Честно казано, целият окръг Тайлър и Смит се справя доста добре с продажбите на недвижими имоти.“

Що се отнася до жилищните комплекси, Бейн казва, че места като The Bridges on Kinsey са успешни поради атрактивните удобства.

„Мостовете и няколко други апартамента в района на Тайлър имат плувни басейни и удобни възможности за пазаруване наблизо, плюс това позволяват на наемателите да имат домашни любимци“, казва тя.

Историческите квартали също

Тайлър включва и редица по-стари квартали със строги правила, наречени наслагвания, които определят дали даден район заслужава историческо обозначение. Съществуват шест исторически района – Azalea, Brick Streets, Charnwood, Donnybrook Duplexes, East Ferguson и Short-Line.

„Аз принадлежа към организация, наречена Historic Tyler, която се среща няколко пъти в годината, и оценявам хубавите домове“, казва Бейн. „Като цяло, с продажбите на жилища от всякакъв вид в целия ни район, толкова много се случва в недвижими имоти тези дни в Тайлър.“

Популярна тема