Incubator разширява бизнес общността на Тайлър, Тексас

Съдържание:

Incubator разширява бизнес общността на Тайлър, Тексас
Incubator разширява бизнес общността на Тайлър, Тексас
Anonim

Tyler Business Incubator има история в изграждането на успешни малки предприятия.

Тайлър, Тексас Център за развитие на малък бизнес
Тайлър, Тексас Център за развитие на малък бизнес

От 1989 г. повече от 40 нови компании са завършили успешно бизнес инкубатора Tyler Area. Тези компании сега създават работни места, данъчни приходи и икономически растеж за района, благодарение на инкубатора.

„Центърът за развитие на малък бизнес е точно до нас, така че собствениците на бизнес могат да отидат да ги видят, за да поговорят за техните бизнес планове и други проблеми при стартиране“, казва Тони Тадаса, директор на TABI за последните 15 години.„Собствениците на бизнес също получават съвети от тях и от мен и те могат да се подкрепят взаимно и да обменят информация в атмосфера на сътрудничество.“

Инкубаторът първоначално беше замислен като място за развитие на биотехнологични компании, но тъй като пазарът беше малък, TABI в крайна сметка се превърна в инкубатор със смесено предназначение. През последните 15 години, когато Tyler се превърна в център за медицински бизнес, TABI се превърна в дом на редица медицински и здравни компании. В момента там се намират 13 компании.

Изключителни завършили

TABI позволи на Exceptional Home Care, педиатрична агенция за домашно здраве, да установи присъствие в Tyler, като същевременно поддържа минимални начални разходи, казва собственичката Дебора Тинсли.

Компанията беше разположена в инкубатора за около 18 месеца, докато се нуждаеше от повече пространство, за да продължи да расте. „Докато вече не бяхме в инкубатора, [персоналът на инкубатора] поддържаше връзка с нас и ни помагаше при нужда. Успяхме да разчитаме на тяхната експертиза и опит през тези първи решаващи години. И двамата бяха много насърчителни и полезни, докато ежедневно се борехме да не изоставаме с растежа си.“

През 2007 г. Exceptional Home Care беше обявена за изключителен завършил инкубатор от Националната асоциация на бизнес инкубаторите. През 2010 г. друг завършил TABI, Edge Medical Supply, получи същата награда. А през 2013 г. още един завършил TABI, FIber Network Solutions, получи признанието.

Защо Тайлър?

TABI е добре управляван и ефективен, но също така е успешен поради местоположението си в Тайлър, благоприятен за бизнеса град, казва Тадаса. „Тук има два колежа и атмосферата на града включва много добре образовани, бизнес настроени хора“, казва той.

Местоположението на града го прави особено добро място за развиващ се бизнес, свързан с медицината. „Тайлър е в перфектната позиция между Далас, Шривпорт и Хюстън“, казва Тинсли.„Има изключителна медицинска общност и продължава да привлича медицински персонал. Смята се за отлично място за пенсиониране и привлича хора от други щати.“

Популярна тема