Разгледайте Партенона в Centennial Park

Разгледайте Партенона в Centennial Park
Разгледайте Партенона в Centennial Park
Anonim

Партенонът в Centennial Park е пълномащабно копие на оригиналната сграда в Атина, разположена в Нешвил.

Джогинг тича покрай Партенона в Нешвил
Джогинг тича покрай Партенона в Нешвил

Зевс и Атина биха се гордели да видят, че Партенонът все още стои здраво в Нешвил днес.

Партенонът в Centennial Park е пълномащабно копие на оригиналната сграда в Атина, като централната част на Нешвил е 42-футова реплика на статуя на Атина като оригинала в Гърция, датираща от 438 г. пр.н.е. Партенонът в Нешвил първоначално е построен през 1897 г. за Стогодишнината на Тенеси и е взето решение впечатляващата забележителност да се запази след приключването на честването на стогодишнината.

Днес сградата служи като един от най-добрите музеи на изкуството в Нешвил, а фокусът на постоянната й колекция е група от 63 картини на американски художници от 19-ти и 20-ти век, дарени от Джеймс М. Коуан. Художници, чиито произведения са изложени, включват майстори като Уинслоу Хоумър, Джон Джордж Браун и Бенджамин Уест, а допълнителните галерийни пространства осигуряват място за разнообразие от временни шоута и изложби.

Партенонът е отворен целогодишно от вторник до събота от 9:00 до 16:30 часа, а също така е отворен и в неделя през юни, юли и август от 12:30 до 16:30 часа. Входът е $6 за възрастни, $4 за деца на възраст 4-17 години, $4 за възрастни над 62 години и деца под 4 години се приемат безплатно.

Намерете повече за Centennial Park в Нешвил, TN.

Популярна тема