Легендата за бакалията и ресторанта на Пъкет

Съдържание:

Легендата за бакалията и ресторанта на Пъкет
Легендата за бакалията и ресторанта на Пъкет
Anonim

Поглед към възхода на Puckett's Grocery and Restaurant от малко местоположение Leiper's Fork до феномен в Средния Тенеси.

Колумбия, Тенеси
Колумбия, Тенеси

Като млад, Анди Маршал смяташе, че бъдещето му е свързано със стъпките на баща му, като никога не си е представял, че ще бъде сред най-успешните ресторантьори в Нешвил.

„Израснал съм в магазин за хранителни стоки“, казва Маршал. „Започнах да работя в задната стая на 14, на 16 бях в производството, докато отидох в колежа, това беше всичко, което знаех.“

Днес Puckett’s, с пет места, количка за храна, две места за събития и концепция за ресторант от висок клас, Gray’s On Main във Франклин, процъфтява. Маршал, съпругата му Ян и неговият екип и семейство (които се припокриват) са отдадени на страхотна храна, солидно забавление и поддържане на клиентите доволни.

Начало

Маршал купува първия си магазин за хранителни стоки на 26 години и продължава да притежава четири, печели бизнес награди и служи като президент на Асоциацията на бакалиите в Тенеси. По пътя той откри, че копнее за нещо различно. След смъртта на баща му той и съпругата му избраха да продадат притежанията си и да започнат отначало, без дългове. След известно душевно търсене, по съвета на вдъхновяващия автор Дан Милър, Маршал последва своите страсти. На практика това означава закупуване на магазин за хранителни стоки и обществени кафенета в малкия Leiper’s Fork през 1998 г. и преобразуването му.

„Винаги съм харесвал приготвената храна в бизнеса с хранителни стоки“, казва Маршал.„Започнах да готвя и ми хареса. Трябва да проуча месото и три обяда, закуски, бургери, наистина да науча как да направя добро барбекю – все още най-популярният елемент в нашето меню. Малко по малко преместихме рафтовете навън и добавихме още маси. След това добавихме музика и започнахме да я надграждаме като нощно място. Имаме добра репутация и началото на марка.“

Разширяване

С успеха на Leiper’s Fork, Маршал повярва, че трябва да направи нещо ново, така че отвори локация на Franklin на Четвърто авеню на юг, използвайки добрата воля, която беше изградил, и солидната си концепция. С разнообразно меню, бар с местни наливни напитки и редовна музика, това местоположение продължава да процъфтява, както и три други пространства – Puckett’s Boathouse във Франклин, Puckett’s в Нешвил на Авенюто на изкуствата и едно в Колумбия. През 2008 г. Маршал продаде местоположението на Leiper’s Fork на Роб и Шанел Робинсън.

През 2011 г. Puckett’s стартира свой собствен отговор на манията по камионите за храна с количката Puckett’s Trolley, за която Маршал казва, че е дошла при него в 3 сутринта. „Лежах в леглото и просто ме удари!“той казва.

Сега притежанията на Puckett включват красиво складово пространство за събития в Колумбия, Тенеси. Маршал планира да закупи предивоенното имение Homestead Manor в Thompson’s Station, да го превърне в ресторант и да построи хамбар за събития; той също търси устойчиво аквапонично земеделие на земята. Междувременно Gray’s on Main, по-висок клас Франклин, си изгради добра репутация въз основа на отличната си музика и оригинални коктейли. Очаквайте скоро винен бар, вътрешен двор и зона за пури на открито в Boathouse.

„Физическите пространства са лесни за намиране“, казва Маршал. „Но нашият истински растеж идва от качествени служители и когато се окажем претоварени с таланти, тогава търсим да направим повече разширяване.“

Хранене

Посетителите се възхищават на храната в Puckett’s и това е целият смисъл. Разбира се, те често идват за музиката, но целият пакет е това, което ги кара да се връщат, независимо от мястото, което предпочитат.

„Те имат най-добрите сладки картофени картофи и вегетариански бургер наоколо“, казва Карол Ларман от Franklin. „И те олицетворяват чара на Юга – яжте и се наслаждавайте!“

Междувременно, Том Джордан от Франклин възхвалява салатата със спанак Baby Spoon, направете сами бургер, пържено пиле и зеленчуци от ряпа.

„Обичам и черешовия пай, когато го имат, но се опитвам да не ям толкова много от него“, казва той тъжно. „Страхотна храна и страхотно обслужване.“

Жителят на Нашвил Бари Гридър казва, че обича обущаря.

„Няма значение какъв тип, това е почти религиозно преживяване.“

Жителят на центъра и художник Санди Спейн казва: „Наистина най-много харесвам този в Fifth and Church в Нешвил. Храната е отлична и обслужването е фантастично.”

Популярна тема