Окръг Монтгомъри дава тласък на предприемачите с мрежа за иновации

Съдържание:

Окръг Монтгомъри дава тласък на предприемачите с мрежа за иновации
Окръг Монтгомъри дава тласък на предприемачите с мрежа за иновации
Anonim

Иновативни фирми от широка гама индустрии избират окръг Монтгомъри заради местоположението, инфраструктурата и стабилните услуги за поддръжка.

Образ
Образ

Иновациите са нещо нормално в окръг Монтгомъри, където местоположението, инфраструктурата и стабилните поддържащи услуги насърчават предприемаческия растеж.

Петдесет фирми, базирани в окръга, са в списъка Inc. 5000, който каталогизира най-бързо развиващите се компании в нацията, а Milken Institute класира Bethesda-Gaithersburg-Frederick в топ 25 процента на Best 2012 -Индекс на ефективни градове.

Биотехнологии за по-здравословно бъдеще

Базираната в Роквил Neuralstem, която разработва терапии с неврални стволови клетки за нелечими състояния, е първата компания, която прави такива терапии търговски жизнеспособни. Терапиите в момента са в изпитвания на Администрацията по храните и лекарствата за лечение на ALS, остро и хронично увреждане на гръбначния мозък, инсулт и тежко депресивно разстройство.

„Всичко, което правим, е първо при хората за лечение на тези състояния,“казва президентът и главен изпълнителен директор Ричард Гар.

Съоснователят на компанията, д-р Карл Йохе, откри невронни стволови клетки, докато работеше в базирания в Бетесда Национален институт по здравеопазване. Гар казва, че Neuralstem се е облагодетелствал най-много от близостта на окръг Монтгомъри до ключови биотехнологични институции като NIH, Johns Hopkins и базирания в Роквил център за биотехнологии в Мериленд. Възможностите за работа в мрежа, лесният достъп до мокри лаборатории и изобилието от банкови и правни възможности също спомогнаха за растежа на сектора.

„Всичко, от което се нуждаехме, за да изградим и развием успешна биотехнологична компания, вече беше тук“, казва Гар. „Биотехнологичният сектор на окръг Монтгомъри има собствена тежест – той е в сърцето на биотехнологичната индустрия.“

Събиране на данни за метеорологична безопасност

От своята домашна база в Germantown, Earth Networks управлява най-голямата мрежа за откриване на мълнии в света. Компанията предоставя данни за тежки метеорологични прогнози и предупреждения на множество клиенти, включително Националната метеорологична служба, НАСА, училищни системи, професионални спортни лиги и големи комунални услуги. Последните начинания на Earth Networks включват партньорство с развиващи се нации за създаване на достъпна технология за проследяване на времето.

И десетки милиони потребители по целия свят използват WeatherBug, мобилното приложение на компанията за Android и iOS, за проследяване на лошо време в реално време.

Амена Али, главен маркетинг директор на компанията, казва, че местоположението на Earth Networks в окръг Монтгомъри е от решаващо значение за успеха на компанията.

Germantown е близо до федералните агенции, които са ключови партньори на компанията, а близостта на региона до три международни летища улеснява международния екип на Earth Networks да пътува ефективно. Квалифицираната работна сила е друго предимство.

„За една бързо развиваща се технологична компания намирането на най-добрите таланти е от ключово значение за изграждането на успешен бизнес“, казва Али. „Нашето местоположение ни дава възможност да имаме достъп до най-умните, най-образованите и най-талантливите професионалисти в района на метрото.“

Финансово образование за онлайн поколението

Базираната в Роквил компания Griffin Enterprises въвежда иновации в съвсем различна посока: MoneyU, базираният на игри онлайн курс на компанията, преподава лични финанси на млади хора на възраст 17-25 години.

Катрин Грифин, основателят на компанията, за първи път излезе с идеята за MoneyU, докато преподаваше семинари чрез Програмата за насърчаване на родителите на Kensington, където тя е дългогодишен член на борда.

„Повечето от програмите за финансова грамотност са създадени от финансовата индустрия“, казва Грифин. „Видях нужда от ориентирано към потребителите съдържание без конфликт на интереси. Исках да се съсредоточа върху младите възрастни, защото там неграмотността е най-остра и потенциалът за проблеми е най-голям.“

Повечето клиенти на Griffin са колежи и училищни квартали, които купуват MoneyU за своите ученици. Но тя също така вижда увеличен бизнес от работни групи, назначаване на работна сила и програми за кредитно консултиране.

Според Грифин нейното местоположение в окръг Монтгомъри е основен фактор за успеха на нейната компания. Griffin Enterprises е родена в инкубатор на мрежата за иновации на окръг Монтгомъри, където според Грифин менторите са й помагали на всяка стъпка от пътя, от „разбиване на гумите“на нейния бизнес план до осигуряване на финансиране.

„Това също е област с много мозъчни тръстове и политици, които са лидери в иновациите в образованието, и аз оценявам възможността да се срещна с тях лично и да проведа продължителни разговори с тях с течение на времето,” Грифин казва.„Окръг Монтгомъри е изключително приятелски настроен към иноваторите.“

Популярна тема