Окръг Монтгомъри, Мериленд се радва на силна транспортна мрежа

Съдържание:

Окръг Монтгомъри, Мериленд се радва на силна транспортна мрежа
Окръг Монтгомъри, Мериленд се радва на силна транспортна мрежа
Anonim

Транспортната мрежа на окръг Монтгомъри, Мериленд, включва достъп до три международни летища – BWI, Dulles и Reagan National – и 13 спирки на железопътната система на метрото.

Роквил, MD
Роквил, MD

Изключително развитата транспортна мрежа на окръг Монтгомъри придвижва хора и стоки и предлага ключово предимство за развитие на нов бизнес. „Почти 50 процента от жителите на окръг Монтгомъри работят в окръг Монтгомъри, така че ние сме по-скоро градска зона, отколкото крайградска зона“, казва Холи Сиърс Съливан, президент на Montgomery Business Development Corp.„Нашата ефективна транспортна система гарантира, че компаниите могат да доставят служителите си до и от работа, което поставя транспорта близо до върха на списъка за икономическото развитие на нашия регион, както днес, така и в бъдеще.“

Големи успехи

Географията на окръг Монтгомъри го позиционира между три големи международни летища – B altimore/Washington International Thurgood Marshall, Ronald Reagan Washington National и Washington Dulles International. „Това е доста уникално, тъй като има три международни летища в радиус от 30 мили от повечето жители в общността“, казва Съливан.

В допълнение Montgomery County Airpark е съоръжение за обща авиация в Gaithersburg, което обслужва клиенти на частни самолети и корпоративни реактивни самолети, докато летище Davis е малка частна писта в Laytonsville.

Време за шофиране

Системата от магистрали в окръг Монтгомъри включва междущатска магистрала 270, която минава северозапад-югоизток, свързваща се с I-70 на север при Frederick и I-495 Capital Beltway на юг, която осигурява достъп до Washington D. C. и Северна Вирджиния. Друга важна пътна артерия е Maryland Route 200, известен като Intercounty Connector или ICC, който минава на изток-запад от I-95 до I-270. „ICC има атрактивни възможности за икономическо развитие по маршрута си, плюс това позволява на шофьорите да заобикалят натоварения Capital Beltway, ако желаят“, казва Съливан. „ICC също така предоставя на дистрибуторските компании добра връзка с пристанището на Балтимор.“Друг ключов път е Maryland Route 355, известен още като Rockville Pike или просто The Pike, който се превръща в Wisconsin Avenue в южните си части и Frederick Road на север.

Track Team

Окръг Монтгомъри има добре развита система за обществен транспорт, която помага за облекчаване на задръстванията, и има планове за още по-голямо развитие. Тринадесет спирки на железопътната система на метрото са в окръг Монтгомъри, осигурявайки транспорт до всички основни общности, както и директен достъп до центъра на Вашингтон Д. C. Статистиката показва, че 37 процента от пътуващите в района на Вашингтон, окръг Колумбия, използват обществен транспорт, за да отидат на работа – вторият най-висок процент в страната. Има планове за изграждане на 16-километрова лилава линия на метрото, с 21 станции между Bethesda и New Carrollton, като по този начин се свързват графствата Монтгомъри и принц Джордж.

„Лината на Purple е в много ранен етап на разговори, но тази линия би била особено добра, защото студентите от колежа в окръг Монтгомъри ще имат директна връзка с кампуса на университета в Мериленд в окръг Принс Джордж,” Съливан казва. Пътническият железопътен превозвач Amtrak поддържа гара в Роквил. „Случайно живея и работя в Роквил и мога буквално да ходя пеша от дома си, да се кача на влак и да пътувам до Филаделфия, Бостън или Ню Йорк“, казва Съливан. „Това е добра възможност да имаш.“Също така на разположение на пътниците с железопътен транспорт е Maryland Area Regional Commuter или MARC Train, който има няколко станции в окръг Монтгомъри, включително Gaithersburg, Germantown, Rockville и Silver Spring. Влакът MARC осигурява транспорт в целия Мериленд, както и до Вашингтон и на запад до Вирджиния.

Пътуване с Обществен транспорт

Окръг Монтгомъри също управлява своя собствена автобусна система за обществен транспорт, известна като Ride On, която обслужва 12 метростанции, разположени в целия окръг и обслужва 80 маршрута. Ride On работи по синхронизиран график с червената линия на Metrorail, за да придвижва ездачите ефективно в цялата непосредствена зона. Налични са и приложения в реално време, така че пътниците да могат да проследяват автобуса и часа на пристигане. „Окръг Монтгомъри наистина разполага с добра система за масов транспорт“, казва Съливан. „И за бъдещото икономическо развитие, плановиците се стремят да разработят все повече и повече работни места в близост до транзитни гари като начин за придвижване на хората до и от работа още по-бързо.“

Популярна тема