Окръг Монтгомъри, доктор по медицина, поражда пробиви в науките за живота

Съдържание:

Окръг Монтгомъри, доктор по медицина, поражда пробиви в науките за живота
Окръг Монтгомъри, доктор по медицина, поражда пробиви в науките за живота
Anonim

Окръг Монтгомъри е известен в цял свят като център за иновации в биотехнологиите и науките за живота благодарение на клъстера от изследователски институции и правителствени агенции.

Роквил, MD
Роквил, MD

С повече от 350 компании, участващи в индустрията, окръг Монтгомъри е зона за открития за биотехнологии и науки за живота. Окръгът е център на иновациите във всички аспекти на науките за живота, като привлича и подхранва компании в редица дисциплини, включително United Therapeutics, MedImmune/AstraZeneca, GSK и Macrogenics. Компаниите в областта на науките за живота могат да се възползват от богатия набор от високообразовани работници (с 4 000 до 5 000 следдипломни специалисти само в дисциплини STEM), както и присъствието на големи федерални агенции и институции, високо ценени здравни системи и изследователски организации, които насърчаване на сътрудничеството и откриването. Регионът е дом на Администрацията по храните и лекарствата, както и на Националния институт по здравеопазване, който насочва около 30,1 милиарда долара за изследвания чрез 27 института.

Access изгражда екосистема

GlycoMimetics, биотехнологична компания в клиничен стадий, се регистрира за първично публично предлагане на акции, признание за потенциала на нейните изследвания в лечението на сърповидноклетъчни заболявания и различни видове рак. „Окръг Монтгомъри е страхотно място за биотехнологии“, казва изпълнителният директор Рейчъл Кинг, която е и председател на Организацията на биотехнологичната индустрия, водещата национална търговска и застъпническа организация в индустрията. „Качеството на живот, достъпът до квалифицирани служители, близостта до FDA, NIH и федералното правителство го правят прекрасно място за правене на бизнес от GlycoMimetics.” Близостта до федерални регулаторни агенции и изследователски институции привлича компании в различни етапи на разработване на продукта. MedImmune, базирана в Gaithersburg, е отделът за изследване и развитие на биологични продукти на фармацевтичния гигант AstraZeneca.

“MedImmune се възползва от многобройните естествени предимства на това, че се намира в окръг Монтгомъри: голям набор от таланти, качество на живот, което е класирано сред най-високите навсякъде, близост до правителствени структури като Food & Drug Администрация и Национални здравни институти и достъп до най-добрите държавни училища и висше образование в страната и света“, казва Лиз Хънтли, директор корпоративно гражданство и връзки с общността. Sanaria Inc. разработва живи ваксини за борба с маларията, болест, която убива повече от 220 милиона души годишно по света. Д-р Стивън Хофман, главен изпълнителен директор на Sanaria, казва, че окръг Монтгомъри е може би най-доброто място в страната за успех на компанията.

„Защо сме в окръг Монтгомъри? Тъй като окръг Монтгомъри има най-високата концентрация на изследователски екипи, работещи върху маларията и по-специално разработването на ваксина срещу малария в света“, казва Хофман.„Комбинирайте това с Джонс Хопкинс в Балтимор и Университета на Мериленд [и] наистина имаме група от учени и лекари, която е несравнима в света. За компания, чийто фокус е разработването на ваксина срещу малария, това определено е най-доброто място в света за работа.“Офисът на BioMaryland предоставя информация за финансиране и други ресурси, обратна връзка за бизнес планове, достъп до пазарни проучвания, застъпничество и друга подкрепа за индустрията.

Глобален интерес

Рич Бендис, президент и главен изпълнителен директор на BioHe alth Innovation, частно-публично партньорство, което се фокусира върху комерсиализиране на иновации в биоздравето и увеличаване на достъпа до финансиране на ранен етап, казва, че окръг Монтгомъри развива международна репутация за биотехнологии и живот науки, основани на интерес от страна на компании от Китай, Саудитска Арабия и много други нации. „Имаме около 300 биотехнологични компании на ранен етап, базирани тук, и те избират окръг Монтгомъри, защото разполагаме с всички елементи, необходими за поддържане на биоздравна екосистема“, казва Бендис. Присъствието на глобални компании прави региона привлекателен за допълнителни инвестиции. „Ако възнамерявате да развиете клъстер в индустриален сектор, трябва да присъстват глобални компании, а ние имаме добра основна група от биотехнологични компании и повечето са ангажирани с разширяване или растеж“, казва Бендис. Бендис също цитира Програмата за данъчен кредит за инвеститори на окръга, която предлага кредити на инвеститори на компании, които първо получат одобрение от Програмата за данъчен кредит за инвеститори в Мериленд. Отделът за икономическо развитие също така предлага подкрепа за стартиращи или съществуващи предприятия, които искат да правят бизнес в региона. „Има силни програми за стимулиране на инвеститорите да инвестират в биоздравни компании на ранен етап на ниво окръг,“казва Бендис.

Популярна тема