Комуникациите, ИТ бизнесът процъфтява в окръг Монтгомъри

Съдържание:

Комуникациите, ИТ бизнесът процъфтява в окръг Монтгомъри
Комуникациите, ИТ бизнесът процъфтява в окръг Монтгомъри
Anonim

Комуникациите и ИТ са една от ключовите индустрии на окръг Монтгомъри, благодарение на критична маса от отдавна установени компании и стартиращи фирми в различни сектори.

Роквил, MD
Роквил, MD

Окръг Монтгомъри е център за комуникации и информационни технологии с повече от 1200 отдавна установени и стартиращи предприятия, които допринасят за успеха на индустрията. Заедно със загрижеността на федералното правителство в окръг Монтгомъри, тези фирми наемат повече от 90 000 технически специалисти и генерират $1.3 милиарда годишни приходи.

Утвърдени технологични фирми, водещи в индустрията

Големи играчи, като Discovery Communications, CNSI и InfoZen, формират солидна основа за технологичния сектор на окръга. Базираната в Germantown Hughes Network Systems LLC е друга котва за индустрията. Основана през 80-те години на миналия век, Hughes е пионер в технологията VSAT, използвана в сателитните комуникации. В съоръженията на компанията в окръг Монтгомъри работят 1600 души, а съоръженията в района включват централен офис на компанията плюс две технологични лаборатории. А Hughes е водещият национален доставчик на сателитни интернет решения, обслужващ резиденции, фирми и правителства в 95 процента от пощенските кодове на САЩ и 100 страни по света. „Сателитният интернет и комуникациите вече са признати за важни, защото, за разлика от наземните услуги, ние сме имунизирани срещу наземни бедствия,“казва д-р Арунас Слекис, вицепрезидент на Hughes за корпоративен маркетинг и генерален мениджър на региона Русия/ОНД на компанията. Според Slekys Хюз е останал в окръг Монтгомъри толкова дълго заради силния набор от таланти в региона, близостта до университети от световна класа, като Georgetown и Virginia Tech, и достъпните жилища в окръга и страхотните училища. „Всичко се събира, така че цялото е по-голямо от сбора на частите, ”, казва Слекис. Качеството на живот също е от ключово значение за тридесетгодишното присъствие на DataLab USA в окръг Монтгомъри. Работейки основно с финансовата и застрахователната индустрия, компанията предоставя анализ на данни, за да помогне на клиентите да увеличат максимално своите маркетингови долари. Прогностичните модели на компанията са толкова ефективни, че DataLab печели първо, второ или трето място в национални състезания за анализи всяка година от 2007 г. насам. и главният изпълнителен директор Ханс Айгнер казва. „И тъй като ние сме компания от само около 60 души, това, което харесват служителите, е много важно.“

Startups поддържат растежа на технологичната индустрия

В арената на стартиращите компании, базираният на Bethesda LiveHe althier е една от многото истории за технологичен успех в окръг Монтгомъри. Компанията е основана през 2005 г. от бивш изпълнителен издател Мери Мосландър. „Моята най-малка дъщеря се роди тази година със сериозно сърдечно заболяване. Сега тя е добре, но в този момент реших, че искам да направя нещо, което да има по-голямо въздействие върху здравето на хората“, казва Мосландер. LiveHe althier помага на самоосигуряващите се корпорации да намалят разходите за здравеопазване чрез персонализирани планове за управление на здравето, насочени към уникалните рискове за здравето на служителите. Сред клиентите са известни имена като Microsoft и JetBlue, а компанията наскоро осигури капиталова инвестиция от компания от Fortune 300, за да помогне за извеждането на платформата LiveHe althier на нови пазари. Мосландер отдава голяма част от този успех на солидния си старт в окръг Монтгомъри.

„Окръгът има програма за технологичен растеж, която отпуска заеми и безвъзмездни средства на компании, преди те да станат банкови“, казва тя.

„Получих заем и безвъзмездна помощ и с гордост изплатих и двете. Мисля, че LiveHe althier е доказателство, че когато давате заеми на малки предприятия, ние ставаме успешни.“Основана в Бетесда през 2007 г. и сега базирана в Чеви Чейс, WeddingWire е друга успешна история на окръг Монтгомъри. Продуктите и услугите на компанията включват инструменти за планиране на сватби и подбрани списъци на доставчици за сгодени двойки, както и бизнес софтуер и рекламиране за сватбени професионалисти.

Последните отличия включват места в списъците Inc. 5000 за 2012 г. и 2013 г., награди на Inc. HirePower през тези години и признание за номер 2 създател на работни места в Мериленд за 2013 г. Според изпълнителния директор Тим Чи околната среда която насърчи успеха на толкова много други технологични компании, също допринесе за феноменалния растеж на WeddingWire. „Окръг Монтгомъри се оказа чудесна общност за насърчаване на разрастваща се компания“, казва Чи. „Успяхме да разширим нашия бизнес, да култивираме екип от изключителни таланти и да отпразнуваме нашия предприемачески дух с продължаващата подкрепа от окръга.”

Популярна тема