Групата за теория на игрите на NC Eastern помага на спортистите да се включат в играта за работа

Групата за теория на игрите на NC Eastern помага на спортистите да се включат в играта за работа
Групата за теория на игрите на NC Eastern помага на спортистите да се включат в играта за работа
Anonim

Стартиращата компания от Източна Северна Каролина, Game Theory Group, използва технология, за да помогне на студентите спортисти да намерят работа.

Образ
Образ

Докато играеше баскетбол в университета Лихай в Пенсилвания, Винсънт Маккафри беше отдаден студент спортист, но често се оказваше в неравностойно положение спрямо своите приятели, които не се занимаваха със спорт.

„Когато работодателите дойдоха в кампуса, търсейки потенциални служители, винаги бях на тренировка или пътувах за игра“, казва той. „По-късно разбрах, че това е било нещастно обстоятелство, което са имали и други спортисти. Работейки в света на бизнеса, имах шанс да наема и работя с много хора и открих, че бившите студенти спортисти са страхотни служители.“Опитът на Маккафри го вдъхновява да основе Game Theory Group, базирана в Грийнвил технологична стартираща компания, която помага на студентите спортисти да преминат към работната сила.

„Всеки, с когото говоря, има склонност да има анекдотичен опит за работа с бивши спортисти“, казва Маккафри. „Служители като тези обикновено са целенасочени, имат добри умения за управление на времето и работят добре с екипи. Те също се справят добре с обратната връзка, тъй като са били обект на директна критика от страна на треньора.“

Чрез своя уебсайт, gametheorygroup.com, компанията работи със спортни факултети на колежи, студенти и потенциални работодатели, за да намери служителите в компании. Сайтът също така помага на спортистите да се подготвят за бъдещата си кариера и да работят върху академичните нужди.

„Ние работим със 17 училища в цялата страна, включително щат Северна Каролина, университет на Кентъки, университет на Мичиган и щат Мичиган“, казва Маккафри.„Разрастваме се бързо с планове да започнем да работим с гимназии.“Маккафри казва, че неговата компания е помогнала на студентите спортисти да се настанят в компании като Reckitt Benckiser Pharmaceuticals, Goldman Sachs и Teradata.

„Районът на Грийнвил беше фантастичен“, казва Маккафри, който оперира от Центъра за технологични предприятия в Източна Каролина. „Работихме с местния орган за икономическо развитие и получихме консултантски услуги от Центъра за развитие на малък бизнес и технологии. Това е чудесно място за стартиране на бизнес.“

Популярна тема