Медисън, Уисконсин, Регионална болница: Конвергенция на технологиите и здравните грижи

Съдържание:

Медисън, Уисконсин, Регионална болница: Конвергенция на технологиите и здравните грижи
Медисън, Уисконсин, Регионална болница: Конвергенция на технологиите и здравните грижи
Anonim

Регионът Медисън е дом на множество доставчици на здравни услуги, фокусирани върху висококачествени и високотехнологични грижи.

Медисън, Уисконсин
Медисън, Уисконсин

От големи здравни системи до независими селски болници, регион Мадисън е дом на множество доставчици на здравни услуги, фокусирани върху висококачествени, високотехнологични грижи.

Болницата и клиниките на Университета на Уисконсин, която е национално класирана в 15 специалности от U. S. News and World Report, и болниците в целия регион са спечелили широка известност с качеството на грижите и експертизата си.

Фокусът на сектора върху технологиите и напредналите лечения е неизбежен, тъй като регионът може да се похвали и с медицинско училище от световна класа – Училището по медицина и обществено здраве на Университета на Уисконсин, класирано в топ 15 за първична медицинска помощ и топ 30 за изследвания в списъка на U. S. News and World Report за 2014 г. с най-добрите медицински училища – както и жизнен сектор на науките за живота, с много компании в региона, родени от UW изследвания.

За да завърши вече впечатляващото резюме, регионът е и епицентърът на иновациите в здравната информационна технология, дом на Epic, пазарен лидер в разработването на софтуер за електронни медицински досиета (EMR). Основана през 1979 г. само с шепа служители, Epic сега е предприятие на стойност 1,5 милиарда долара със 7 000 служители и най-големият работодател в частния сектор в региона.

Болниците или доставчиците на здравни услуги представляват 13 процента от общата заетост в региона и се нареждат сред най-добрите работодатели в седем от осемте му окръга. Само категориите заетост в областта на здравеопазването, техническата и помощната заетост представляват близо 9 процента от всички работни места в региона, според Бюрото по трудова статистика на САЩ.

Инвестиране в HCIT

Ранният приемник на EMR софтуера на Epic беше Monroe Clinic, здравна система с нестопанска цел, базирана в окръг Грийн, която включва една болница и многопрофилни клиники на места в Южен Уисконсин и Северен Илинойс. Докато болниците в цялата страна се борят да спазят крайния срок за 2015 г. за съответствие с EMR, Monroe Clinic разполага с технологията повече от десетилетие.

„Клиника Монро последователно прави необходимите инвестиции в технологии и съоръжения, за да осигури на жителите на региона най-висококачествени грижи“, казва Майк Сандърс, главен изпълнителен директор на клиника Монро.

Другите инвестиции включват програма за роботизирана хирургия, първокласно оборудване за диагностика и изображения и нова модерна болница, сертифицирана по LEED, която отвори врати през 2012 г.

В селските общности в региона болниците и доставчиците на здравни услуги са изправени пред различни предизвикателства. За Monroe Clinic едно от предизвикателствата беше достъпът на пациентите до здравни услуги, проблем, решен чрез предоставяне на първични грижи за пациентите на работните им места.

За Лиза Шнедлер, главен изпълнителен директор на Upland Hills He alth, болница с 69 легла в окръг Айова, едно от най-големите предизвикателства беше предоставянето на най-съвременни грижи и технологии в Доджвил, по-селски район общност, разположена по средата между Дъбюк, Айова и Медисън, на по-малко от 90 минути от няколко третични болници.

„Тази уникална позиция повишава очакванията за качество на здравеопазването и изисква те да бъдат изпълнени“, казва тя.

През последните 10 години Upland Hills He alth добави три селски клиники, център за медицински сестри и рехабилитация, терапевтичен и уелнес център и център за диализа. Всеки лекар, работещ в отделението за спешна помощ, е сертифициран за травматология и списъкът от услуги за специализирани грижи и най-съвременни прегледи и процедури, предлагани там, продължава да расте.

Шнедлер казва, че Upland Hills He alth си партнира с центрове за върхови постижения в региона, за да помогне за предоставянето на технологии, ресурси и образователни възможности на пациентите в Доджвил.

Сила на работната сила

Институциите за висше образование в и в непосредствена близост до региона, включително Университета на Уисконсин, Техническия колеж Блекхоук и други, са тръбопровод за здравната индустрия в региона, предоставяйки около 10 000 сертификата и степени в области, свързани със здравеопазването, само през 2012 г. А редица болници в региона са обучаващи болници, предоставящи възможности за жителите и другите здравни работници.

„Ние работим в тясно сътрудничество с училищата и програмите за обучение в района, особено Blackhawk Technical College,” казва Сандърс от Monroe Clinic. „Имаме дълга история на работа с медицински училища и програми за клинично обучение от всякакъв вид, за да предоставим на студентите страхотни изживявания в обучението и излагане на най-доброто в здравеопазването в селските райони.”

Популярна тема