Разнообразната комбинация от възможности в региона Медисън се оказва неустоима

Съдържание:

Разнообразната комбинация от възможности в региона Медисън се оказва неустоима
Разнообразната комбинация от възможности в региона Медисън се оказва неустоима
Anonim

Регион Медисън предлага на жителите различни жилищни възможности, оживени развлечения, изкуство и култура.

Медисън, Уисконсин
Медисън, Уисконсин

Попитайте жителите на региона Мадисън какво отличава тяхното живописно кътче от света и те са склонни да се замислят за многото начини, по които областта от осем окръга съчетава най-доброто от всички светове в един жизнен, еклектично място, което да наречеш дом.

Укрепващото присъствие на Университета на Уисконсин и растежът на множество иновативни компании привлякоха жители от цял свят и добавиха космополитен привкус, който обикновено не се свързва с местност с малко над милион души.

Богатата гама от събития в Медисън – от културни през кулинарни до университетски – поддържат жителите от всички сфери на живота ангажирани и обогатени.

„Независимо дали сте четиричленно семейство или сте сам човек на 20 години, който търси да се срещне с други хора, лесно е да намерите нещо, което ще ви хареса“, казва местният брокер Дан Чин, 16-годишен годишен резидент и бивш президент на Madison Magnet, организация, която насърчава участието на общността сред младите професионалисти.

Място за установяване

Подобно на Чин, който за първи път се сблъска с Медисън като студент в UW, родената в Грийн Бей Джена Вебер също пристигна в региона, за да посети университета – и го хареса толкова много, че остана наоколо. Осем години по-късно тя и годеникът Мат току-що купиха дом и не могат да си представят да живеят някъде другаде.

„Една от многото причини Медисън да е страхотно място за живеене е безкрайното количество възможности да се включите и да опитате нови неща“, казва Уебър, който работи като координатор по бизнес развитие в счетоводство/консултиране на Madison фирма SVA и служи като президент на CONNECT Madison, местна група за млади професионалисти.

„Независимо дали обичате спорта, кулинарната кухня или нишовото хоби, има начини да срещнете хора с подобно мислене и да правите това, което обичате, или да изследвате нещо ново“, казва Вебер. „Хората, които живеят тук, са много граждански настроени и имат редица интереси, което прави града ни оживено и интересно място за живеене.“

По нещо за всеки

Наистина, регионът на Медисън, обхващащ осем окръга, гъмжи от разнообразие по почти всеки начин, включително възможностите за начин на живот: от космополитната атмосфера на Медисън – където колежанският център и творческата класа са създали крещящо развлечение, култура и национално възприета кулинарна сцена – до по-традиционните предградия и пленителните малки градчета, осеяли отдалечените окръзи.

Baraboo, оживена общност в окръг Саук с 12 000 жители, е дом на смесица от бизнес, индустрия и причудливост на малък град. През 2013 г. списание Smithsonian го класира на No.4 Най-добър малък град в Америка за посещение въз основа на неговите културни, исторически и екологични активи.

Статията подчертава наследството на Барабу като родно място на цирка на братята Ринглинг, както и атракции като театър Ал Ринглинг, Световния музей на цирка и Международната фондация Крейн. Дяволското езеро, най-посещаваният държавен парк в Уисконсин, е на по-малко от четири мили от центъра на града. Джанин Стивънс, директор по маркетинг и специални събития за Boys & Girls Club на окръг Дейн, е изпитала от първа ръка възхитителната гама от възможности в региона. Стивънс израства в Милуоки и се мести в Медисън преди шест години.

„От спокойните лета близо до брега на езерото до уюта със страхотна книга и добра чаша горещ шоколад през зимата, Медисън наистина е град на чара“, казва Стивънс, който е почетен президент на мрежата на чернокожите професионалисти Медисън.

Живот на открито

Регион Медисън стана известен като основен център за колоездене и туризъм, класиран под номер.7 сред 50-те най-добри градове, подходящи за велосипеди на списание Bicycling, с широка мрежа от алеи и пътеки за колоездене – не само по протежение на блестящите езера, но и в градовете и малките градове.

В региона също така има 12 държавни парка, езера за риболов и разходка с лодка, както и природни забележителности като Уисконсин Делс – пет мили дефиле по протежение на река Уисконсин, облицовано със стърчащи скали и пясъчни образувания.

Wisconsin Dells е известен също като „Световната столица на аквапарка“, привличайки посетители и местни жители през цялата година с вътрешни и външни паркове, курорти, музеи и други атракции.

„Моят опит тук е невероятен“, казва Стивънс. „Медисън е толкова уникално място само по себе си. Успях да срещна толкова разнообразна група от хора и да науча толкова много за различни култури, музика и храна.“

Популярна тема