Силна институционална подкрепа, стимулиране на инфраструктурата Хранителна промишленост в региона на Медисън

Съдържание:

Силна институционална подкрепа, стимулиране на инфраструктурата Хранителна промишленост в региона на Медисън
Силна институционална подкрепа, стимулиране на инфраструктурата Хранителна промишленост в региона на Медисън
Anonim

Благословен със страхотни ферми и компании за производство на млечни продукти, сирене и други храни, регион Мадисън в Уисконсин спечели световна репутация.

Медисън, Уисконсин
Медисън, Уисконсин

От централната си роля в производството и опаковането на храни с добавена стойност до иновациите в геномиката на растенията и животните и устойчивата енергия, селскостопанското предприятие се докосва до всяка част от региона Мадисън. И регионът не само помага за изхранването на света; той подхранва икономиката си, като се възползва от техническите възможности на своите напреднали производствени сектори и сектори на науките за живота и превъзходни предимства в дистрибуцията.

Регионът има световно признание за такива ключови продукти като мляко, сирене и бира и има значително присъствие на търговски марки със съоръжения в региона за Colony Brands, Seneca Foods, Frito-Lay, Kraft/ Оскар Майер и Дел Монте.

И списъкът с производители, свързани с храни, които се разширяват в региона, продължава да расте. Kerry Ingredients & Flavors разшири своя клиентски център за върхови постижения в Beloit в Rock County през 2012 г., за да включи нова лаборатория Cell Science, която съчетава най-съвременните технологии и експертен опит в добавките към медиите в работата с биофармацевтични клиенти и технологични партньори на Kerry по света.

Близо 50 нови работни места и 30 000 квадратни фута бяха добавени към съществуващото съоръжение на компанията от 260 000 квадратни фута. Kerry произвежда вкусови системи, функционални съставки и интегрирани решения за глобалните пазари на храни, напитки и фармацевтични продукти. Центърът за клиенти включва център за хранене на потребителите, лаборатории за аромати и пакети за идеи за продукти и сътрудничество с клиенти.

Центърът за млечни изследвания помага на хранителните фирми

Регионът е изградил подкрепящо правителство и мотивирана инфраструктура, за да помогне за стимулиране на производството на мляко, увеличаване на броя на кравите и разширяване на производството на сирене. Един от най-известните компоненти на тази мрежа за подкрепа е Центърът за млечни изследвания в кампуса на Университета на Уисконсин-Медисън. CDR спечели международна репутация със своите приложни млечни изследвания. С повече от 30 изследователи и учени, CDR подпомага производителите на млечни продукти и сирене от целия свят.

„Ние сме тук, за да помогнем на млечната индустрия в разработването и тестването на млечни продукти, за да определим тяхната търговска жизнеспособност и безопасност,“казва д-р Джон Луси, директор на CDR и професор по хранителни науки в UW.

CDR, който се финансира от млекопроизводители и производители на храни, включва работещ млекопреработвателен завод и най-новите машини за производство на сирене и кисело мляко в индустрията. CDR помогна на компаниите да въведат нови продукти. Наскоро тя помогна на компания да разработи сирене в алпийски стил и помогна на Университета на Уисконсин да представи нова спортна напитка.

CDR получи една от седемте безвъзмездни средства за предизвикателство „i6“на стойност $1 милион от Министерството на търговията на САЩ през 2012 г. и ще използва средствата, за да подпомогне разработването и комерсиализацията на нови млечни продукти, подходящи за износ и развитие на по-здравословни млечни алтернативи в училищния обяд. Финансирането също ще се използва за подпомагане на стартиращи нови млечни предприятия. Центърът се стреми да се разшири, като добави повече от 20 000 квадратни фута, за да модернизира своя млекопреработвателен завод и да разшири съоръженията за преработка на сирене и кисело мляко. Първата копка се очаква през 2015 г. със завършване през 2018 г.

Производителите на храни в региона също се подпомагат от няколко организации, които подпомагат стартиращи и развиващи се фирми. Новосъздадената организация Food to Market е ресурс на едно гише за компании в бизнеса с храни, напитки и млечни продукти. Food to Market разполага с експерти по продажби и маркетинг, финанси и други дисциплини, които помагат на тези начинаещи.

„Осъзнахме, че няма обслужване на едно гише, което да помогне на тези предприемачи в хранително-вкусовата промишленост“, казва Рич Шойерман, хранителен консултант за Food to Market. „Регионът Медисън е идеално място за стартиране на хранителен бизнес и имаме късмета да разполагаме с високо образована работна сила тук.“

Голямо пивоварство в региона на Медисън

Чудесен пример за успешното съчетание на селско стопанство и производство на храни в региона е в Ню Гларус в окръг Грийн. Jack Link’s Beef Jerky е част от общността на New Glarus от създаването си през 2000 г. и там работят повече от 400 работници.

„New Glarus е страхотна, приятелска общност и ние уважаваме и се възхищаваме на района,“казва Патрик Силва, управител на завода New Glarus за Jack Link’s.

New Glarus също е дом на New Glarus Brewing Co., една от най-успешните и установени от породата занаятчийски пивоварни, които нарастват на брой в региона Медисън.

Пивоварната е класирана сред 20-те най-големи производители на крафт пивовари в нацията. Пивоварната получи голям тласък през 2008 г., когато собствениците Дебора и Даниел Кери построиха ново съоръжение на стойност 21 милиона долара. Те планират повече от $11 милиона в разширения през следващите няколко години.

Друга успешна крафт пивоварна в региона е Wisconsin Dells Brewing Co. в общността на Wisconsin Dells. Джейми Берч е единствената жена пивовар в Уисконсин и работи в крафт пивоварния бизнес от 2002 г. насам.

„Занаятчийските бири са много популярни в цялата страна и не мисля, че дори сме започнали да използваме потенциала им“, казва Баертш.

Популярна тема