Регион Мадисън създава силен напреднал производствен сектор

Съдържание:

Регион Мадисън създава силен напреднал производствен сектор
Регион Мадисън създава силен напреднал производствен сектор
Anonim

Регионът Мадисън е изграден върху високо усъвършенствано модерно производство, което се ръководи от технологии и иновации.

Медисън, Уисконсин
Медисън, Уисконсин

Ако търсите производители в региона Медисън, не търсете димни комини. Вместо това потърсете слънчеви панели, съоръжения за научноизследователска и развойна дейност със стъклени стени, енергоспестяващи осветителни системи и пътуващи, които са паркирали колата си и са започнали да въртят педалите на велосипед.

Регионът Мадисън е изграден върху високо усъвършенствано и модерно производство, което се ръководи от технологии и иновации. Докато секторът е в упадък на много места, производството представлява повече от 36 700 работни места и 9 процента от всички неселскостопански работни места в региона.

„Уисконсин е производственият център в района на Големите езера. Ние произвеждаме повече от БВП (брутен вътрешен продукт) където и да е другаде в страната,” казва Дениз Раймър, временен декан на Училището по приложни науки, инженерство и технологии в Медисън Колидж.

Изисква се изобретателност

Новият Ingenuity Center на колежа осигурява 62 000 квадратни фута пространство, оборудвано с най-съвременните инструменти и оборудване, от които студентите се нуждаят, за да научат най-новите напреднали производствени умения.

„Това е основата на това, което представлява техническият колеж. Трябва да отговорим на нашите индустрии. Ние трябва да бъдем партньори. Ние сме техният източник на обучение и линията за нашите студенти, за да отидат направо в тези индустрии,” казва Раймър.

Регионът може да се похвали с разнообразен списък от напреднали производители. Cardinal Industries, производител на стъкло за жилищни прозорци и врати, произвежда стъклени продукти с покритие и изолация в своето съоръжение в окръг Саук, където има и център за соларни технологии и център за научноизследователска и развойна дейност, където компанията разширява границите на приложната наука за стъклото.

Spacesaver, базирана в окръг Джеферсън, произвежда разнообразно оборудване за съхранение, рафтове и шкафчета. Spectrum Brands, бившият Rayovac, е диверсифицирана компания, която произвежда батерии, малки електроуреди, продукти за лична грижа, хардуер и други продукти. Компанията премести световната си централа в окръг Дейн през 2010 г., където също има съоръжение за научноизследователска и развойна дейност.

Trek Bicycle Corp. проектира и произвежда високопроизводителни велосипеди и свързани продукти в окръг Джеферсън. Trek стана първият производител в Уисконсин, който се отказа от изкопаемите горива и премина изцяло към възобновяема електрическа енергия. Компанията изгаряше повече от 10 милиона паунда въглища годишно.

Trek също използва само енергоспестяващо осветление в своето съоръжение във Ватерло и насърчава служителите да карат велосипедите си на работа. Компанията дори предоставя велосипеди на заем за служителите, които да използват за поръчки или обяд.

Какво друго бихте очаквали от компания, чийто главен изпълнителен директор, Джон Бърк, е изминал с велосипеда си повече от 6 000 мили за една година, много от тях по време на пътуването от 22,4 мили от дома му в Медисън до Ватерло?

Качество на живот

Teel Plastics, която произвежда персонализирани екструдирани пластмасови тръби и пластмасови профили в окръг Саук, инвестира сериозно в нови технологии и се подготвя да предложи нови услуги, казва изпълнителният директор Джей Смит.

Компанията закупи нова смесителна линия за създаване на пластмасови материали и пластмаси с подобрени свойства. Teel също разшири своята аналитична лаборатория, за да извършва вътрешно тестване на суровини и готови стоки, за да направи подобрения в производствения си процес, казва Смит.

Компанията вече извършва аналитични тестове за външни клиенти, предимно други пластмасови компании, за да подпомогне усилията им за производство и развитие. Teel скоро ще започне да предлага своите услуги за смесване и на външни клиенти.

Многото ресурси на региона Медисън помагат на иновативни компании като Teel да просперират, казва Смит.

Teel работи в тясно сътрудничество с Wisconsin Manufacturing Extension Partnership (WMEP) и е завършил няколко проекта с организацията през годините.

„И инженерното училище на Университета на Уисконсин-Медисън е ресурс, който се използва рутинно“, казва Смит. „Завършихме много проекти, извършващи тестове, изграждане на оборудване и завършване на подробен анализ на материалите във връзка с UW-Madison. Ние също работихме с UW Business School, за да направим предварително планиране в подкрепа на инициативи за растеж.“

Качеството на живот в региона е значително предимство за компанията, когато става въпрос за набиране и задържане на талантливи служители.

“Окръг Саук предлага комбинация от висококвалифицирани, всеотдайни и трудолюбиви служители заедно с изключителна среда, училищни системи и природни ресурси, които го правят чудесно място за отглеждане на семейство. Близостта до Мадисън също позволява на окръг Саук да привлича висококвалифицирани служители и да предоставя удобствата на живота в голям град, но комфорта на малък град,” казва Смит.

Популярна тема