Илинойс рисува богата мозайка от култура, изкуства, история

Съдържание:

Илинойс рисува богата мозайка от култура, изкуства, история
Илинойс рисува богата мозайка от култура, изкуства, история
Anonim

Илинойс предлага невероятно разнообразие от забавления, атракции, изкуства, култура и храна в целия щат

Millenium Park Chicago IL
Millenium Park Chicago IL

Илинойс е изследване на контрасти, от комфортното усещане на по-малките му градове и спокойствието и красотата, предлагани от обширните му открити пространства и природни зони, до космополитната атмосфера на световна столица като Чикаго.

И какъв малък град е Чикаго. Градът на широките рамене е известен в цял свят с културата, кухнята и атмосферата си, работеща 24 часа. Това е градът на невероятните музеи, дълбоката пица, чикагските хот-доги и 5000 ресторанта с американски и международен стил, плюс професионални спортни отбори като Булс, Беърс, Къбс, Уайт Сокс и Блекхоукс.

Тук се помещава и Чикагският културен център, една от най-популярните атракции в града, която примамва 900 000 посетители годишно. Тези посетители стават свидетели на повече от 800 безплатни програми и изложби, обхващащи визуални, литературни и изпълнителски изкуства.

„Освен това, Културният център служи като официално място за прием, където кметът на Чикаго посреща президенти на САЩ, международни лидери и кралски особи“, казва Мат Нилсън, заместник-комисар на Чикагския отдел по културните въпроси и Специални събития. „Центърът е още по-уникален, защото когато погледнете други големи градове както на национално, така и на международно ниво, Чикаго има един от най-големите безплатни културни центрове в света.“

Нилсън посочва, че Чикаго като цяло е оживена културна столица благодарение на известни музеи, прочута опера и симфония и невероятна театрална сцена.

„Театралните трупи в Чикаго са спечелили повече награди Тони извън Ню Йорк, отколкото всеки друг град в нацията“, казва той. „Хората, които посещават Чикаго, ще видят изкуство и култура, които вероятно не получават там, откъдето идват. Фактът, че голяма част от него е безплатен, го прави още по-уникален.”

Чикаго също е изпълнен с блус клубове и фестивали, плюс развлекателни атракции като Second City и Brookfield Zoo. Допълнителните обекти включват Millennium Park, Navy Pier и Skydeck Chicago's The Ledge, плюс има осем голф игрища Chicago Park District. Посетителите и жителите могат да видят голяма част от града чрез екскурзии като Explore Chicago Tours заедно с обиколки за разглеждане на крайбрежието по река Чикаго.

Одисей Грант е живял тук

Илинойс също има богата история. Например в Северен Илинойс има дом след Гражданската война на президента Юлисес С. Грант в Галена, докато щатският парк Starved Rock в Ютика предлага гледки към каньони и водопади. Междувременно в Западен Илинойс се помещават редица уважавани колежи и университети, включително Университета на Западен Илинойс, Университета Брадли, Университета Куинси, колежа Аугустана и колежа Нокс.

“Сгушен в сърцето на Средния запад, Илинойс е дом на миля след миля от известни музеи, исторически места, приключения на открито, живописни маршрути, добра храна, страхотно вино и град от световна класа, “, казва Джен Хоелцле, заместник-директор на Службата по туризъм на Илинойс. „Но ние сме съставени от повече от нашите места и нашите дълбоки исторически корени. Илинойс е всичко за хората, които срещаш по пътя.”

Очевидец

Централен Илинойс може да бъде наречен земята на Линкълн благодарение на гробницата на 16-ия президент, разположена в региона, както и на Стария щатски капитолий, където той изнесе речта си за разделен дом. Също така в района са адвокатската му кантора, единственият дом, който някога е притежавал, и Президентската библиотека и музей на Ейбрахам Линкълн, открити през 2005 г. Централен Илинойс също е мястото, където се намира столицата на щата Спрингфийлд, както и Университетът на Илинойс.

Hoelzle добавя, че за ентусиастите на открито Южен Илинойс има редица пътеки заедно с гледки като Националната гора Шони, както и Градината на боговете. Има и зони за отдих като Fort Massac State Park, Rend Lake и Giant City State Park.

Илинойс също има река Мисисипи и езерото Карлайл, плюс атракции като Six Flags Great America, Frank Lloyd Wright Home & Studio, Eagle Ridge Resort and Spa Golf, Lewis & Clark State Historic Site и Залата на славата и музей на Асоциацията на Route 66 на Илинойс.

Популярна тема