Madison, WI Region подкрепя Life Sciences Discovery

Съдържание:

Madison, WI Region подкрепя Life Sciences Discovery
Madison, WI Region подкрепя Life Sciences Discovery
Anonim

Регионът Медисън, Уисконсин е дом на малки стартиращи компании, както и на големи компании, занимаващи се с биотехнологии и науки за живота, включително GE He althcare, Thermo Fisher Scientific и Promega.

Медисън, Уисконсин
Медисън, Уисконсин

Регионът Медисън е зона на открития за науките за живота и биотехнологиите – регион, който може да претендира за първи от повече от век, от изследване от 1913 г. в Университета на Уисконсин-Медисън, което открива витамин А в маслената мазнина и масло от черен дроб на треска, до първото масово производство на пеницилин, до първите отгледани в лаборатория човешки ембрионални стволови клетки.

Регионът остава в авангарда, продължавайки да оформя ландшафта на бионауката и биотехнологиите с екип от компании, работещи в най-новите открития, и множество мощни изследователски активи.

Считан за център на бионауките, регионът Медисън е дом на малки стартиращи компании, както и на големи корпорации като GE He althcare, Thermo Fisher Scientific и Promega. Регионът поддържа повече от 7 000 работни места в областта на науките за живота, които представляват повече от три четвърти от всички работни места в областта на бионауките, създадени в щата.

А дейността в областта на науките за живота в региона се разширява, казва Брайън Ренк, изпълнителен директор на BioForward, водещата асоциация за бионаучната индустрия в Уисконсин.

По време на рецесията от 2007 г. до 2010 г. секторът увеличи общата заетост с 5 процента, въпреки че други сектори претърпяха загуба на работни места, казва Ренк. Междувременно заетостта в услугите за научноизследователска и развойна дейност в региона е нараснала с близо 150 процента от 2005 до 2010 г. в сравнение със САЩ. S. средно само 6 процента.

Зад по-голяма част от успеха на региона стои Университетът на Уисконсин-Медисън, размножителен реактор за иновации в науките за живота, привличащ топ таланти от цял свят, който помага на новаторските изследвания да се преместят от лабораторията на пазара. Факултетът по бионауки представлява 800 от 2000-те професори в университета, според UW-Madison.

Кампусът също е дом на Института за изследване на Моргридж, Института за открития в Уисконсин и Биотехнологичния център на Университета на Уисконсин, основан през 1985 г., за да подкрепя и развива биотехнологичните иновации на общностно, щатско и национално ниво чрез биотехнологични основни съоръжения, научни изследвания на преподаватели и разпространение.

Центърът приютява повече от 170 лица в седем основни съоръжения, включително най-модерно съоръжение за секвениране на ДНК.

„Центърът помага да се осигури топлината и тенджерата за „кипящия“котел, в който идеите, произтичащи от умовете на учените в кампуса, се превръщат в практични и печеливши предприемачески дейности в рамките на щата,“казва Майкъл Sussman, професор по биохимия, който служи като директор на центъра.

И това не е само Биотехнологичният център. В Училището по медицина и обществено здраве към Университета на Уисконсин разработването и комерсиализацията на технологиите е част от стратегическия план на училището.

„Имаме членове на факултета, които прекарват до половината от времето си в тези усилия за комерсиализация,“казва д-р Рик Мос, старши асоцииран декан по основни науки, биотехнологии и следдипломно обучение. „Това, което произлиза от това, е не само разработване на нови технологии, но и създаване на компании и работни места.“

От лаборатория до пазар

Shine Medical Technologies, базирана в Монона, е един пример за компания, родена от изследвания, проведени в кампуса на UW-Madison.

Работейки с Morgridge Institute for Research, д-р Грег Пифър, основател и главен изпълнителен директор на компанията, разработи патентован производствен процес за производство на медицински изотопи без използването на ядрен реактор. Когато избираше място за съоръжение за производство на медицински изотопи на стойност 85 милиона долара, Пайфър проучва няколко места и в крайна сметка избра да остане в региона Медисън, избирайки Джейнсвил заради неговата квалифицирана работна сила, солидна инфраструктура, икономически стимули и близостта до регионалното летище на Южен Уисконсин в Джейнсвил.

„Като компания, израснала в партньорство с изследванията, проведени в Университета на Уисконсин-Медисън и Института за изследване на Моргридж, една от основните ни цели беше да останем в щата и да се възползваме от специалното, талантлива работна сила, налична тук“, казва той. „Университетът на Уисконсин и системите на техническите колежи осигуряват добре образовани, амбициозни хора.“

Изграждането на съоръжението за медицински изотопи в Джейнсвил е планирано да започне в края на 2014 г. или началото на 2015 г. След завършване се очаква Shine да създаде 150 високоплатени работни места в производството на напреднали в Джейнсвил.

Правилното място за разширяване

Ренк от BioForward бързо отбелязва, че движещата сила на растежа на сектора на науките за живота около Медисън не са само нови компании като Shine.

Съществуващи компании са пуснали корени в региона, като Promega, компания от Медисън, основана през 1978 г., която предлага повече от 2500 продукта, подкрепящи изследванията в областта на геномиката, протеинов анализ и експресия, клетъчен анализ, откриване на лекарства и генетична идентичност. Въпреки 15 локации по целия свят, компанията продължава да разширява присъствието си в региона Медисън. През 2013 г. откри ново съоръжение с площ от 260 000 квадратни фута cGMP (Настоящи добри производствени практики).

„В Уисконсин нашите биотехнологични съоръжения са се увеличили от 900 квадратни фута до почти 900 000“, казва Бил Линтън, главен изпълнителен директор на Promega. „Нашият растеж продължава поради разширеното приложение на инструменти в молекулярната биология и силното научно сътрудничество, което споделяме по целия свят.“

Популярна тема