Nashville, TN предлага достъпност, удобства за жителите

Съдържание:

Nashville, TN предлага достъпност, удобства за жителите
Nashville, TN предлага достъпност, удобства за жителите
Anonim

Достъпна цена, гостоприемна атмосфера и космополитна култура са само някои от факторите, които привличат новодошлите в Нешвил.

Нешвил, Тенеси
Нешвил, Тенеси

След като завърши университета в Мисисипи, Дена Нанс можеше да се премести в Ню Йорк или Лос Анджелис, за да започне своя моден бизнес на едро What's-In-Store, но тя избра Нашвил.

„Аз съм момиче от провинцията по душа и намерих град, който много добре съчетава моите ценности и възпитание с целите ми“, казва Нанс.

Сега собственик на национално известен бизнес за търговия на едро и онлайн дребно, Нанс отдава голяма част от своето вдъхновение и успех на влиянието на Нешвил.

„Космополитният стил на града и неговият южняшки привкус повлияха на моите дизайни на бижута и те се продават по целия свят“, казва тя.

Nance е част от нарастваща група млади професионалисти, които намират Нешвил за идеалния дом и стартова площадка за кариерата си. От 2007 г. младото възрастно население на метрото е нараснало с 13%, което го поставя сред 10-те най-популярни града за Милениалите, според MSN Real Estate. Шестдесет процента от завършилите, които посещават колежи и университети в района, остават в региона – и е лесно да се разбере защо.

„Има много причини за това: разнообразна индустрия, образование, много неща за правене в културен план и, разбира се, издръжка на живот от 89 процента от средната за страната, което го прави достъпно да останеш”, казва Алекс Хюз, мениджър по задържането на таланти и инициативата YP Nashville за Търговската камара на Нашвил.

Проучване сред млади професионалисти в целия регион подчерта привлекателността на разнообразните квартали на Нешвил, казва Хюз. Други фактори за качеството на живот, които задържат завършилите в района, включват изобилието от възможности за работа в Нешвил, дружелюбието, централното местоположение, сезонния климат и възможностите за общественополезен труд.

В Нешвил младите възрастни имат „достъп до наставници в избрани области“, казва Хюз. Атмосферата, култивирана от местния бизнес, създава учебни партньорства между утвърдени професионалисти и техните по-млади колеги. Положителният климат също насърчава бизнеса да работи заедно за растеж. „Има жизненост и енергия, които не винаги намирате другаде“, казва Хюз.

Гореща точка за изкуства и култура

Творческата общност в Нешвил – дом на музиканти, художници, писатели и новатори в редица области – подхранва жизнената му култура, казва Ралф Шулц, президент и главен изпълнителен директор на Камарата на Нешвил.

„Исторически сме се възползвали от нашата музикална и художествена сцена“, казва той. „Процентът на участие в изкуствата в града ни е почти пет пъти по-висок от средния за страната.“

Любителите на изкуството могат да посещават ежемесечни събития Art Crawl в центъра на Нешвил и Франклин или да разглеждат обикалящи изложби в Frist Center for the Visual Arts и Cheekwood Botanical Garden and Museum. За тези, които се наслаждават на една нощ в операта, театъра или балета, Центърът за сценични изкуства в Тенеси предлага пълна гама от забавления. Любителите на храната могат да се насладят на изискани ястия и изобретателна кулинарна сцена, разпространяваща се в района. А професионалистите по спорта могат да се насладят на своя дял от екшъна, от футболни мачове на NFL Tennessee Titans до хокейни мачове на NHL Nashville Predators.

Нашвил е най-известен със своята музикална сцена от световна класа, включваща изпълнители от всички жанрове. Местата за музика на живо, от местни забележителности като Ryman, The Grand Ole Opry House и Nashville Municipal Auditorium до по-интимни места като Mercy Lounge, The Basement и The Bluebird Cafe, носят хиляди концерти и представления в града всяка година.

Обновяване на центъра

Нешвил също се характеризира с прогресивния си възглед за развитието на града – и няколко нови проекта привличат трафика в центъра. Вече привличайки хиляди посетители за конгреси, новият Music City Center (MCC) излага повече хора на Нешвил и неговата привлекателност. Такива са и новите хотели като Omni Nashville Hotel и Hyatt Place Nashville, и двата разположени близо до MCC. Около MCC има други популярни места като Schermerhorn Symphony Center, Bridgestone Arena и Залата на славата и музея на кънтри музиката – всички те редовно са домакини на събития, концерти и изложби на звезди.

Жилищният пазар в Нешвил продължава да расте, нареждайки се сред 10-те най-големи пазара в нацията. Квартали в райони като SoBro (южно от Бродуей), Gulch, Germantown, 12South и East Nashville се разширяват и се очаква нов пешеходен мост, свързващ SoBro с Gulch, да направи живота в центъра по-удобен. Изграждането на 32-етажна кула SoBro за 7,1 милиона долара с повече от 300 апартамента е в ход за градските жители, докато засиленото развитие на еднофамилни къщи и апартаменти в отдалечените квартали обслужва по-фокусираната към работа тълпа.

Развитието също обновява по-стари обекти в целия град. Новият Global Mall at the Crossings осигурява изход за международни тематични магазини за търговия на дребно в това, което някога е било затворен мол в района на Антиохия. А публично-частно партньорство финансира нов център за отдих и ледена пързалка в съседство. Планира се и изграждането на нов стадион за бейзболния отбор Nashville Sounds Triple-A на мястото на историческото игрище Sulphur Dell.

С повече от 1000 събития, планирани през цялата година в града и околните райони, жителите на Нешвил никога нямат недостиг на неща за правене.

„През 2013 г. имахме повече от 900 изброени събития само в центъра и можехме да имаме много повече, ако изброяваме всяко събитие, случващо се ежедневно на места като Frist Center и библиотеката,“казва Андреа Шампион, директор по комуникациите на Downtown Nashville Partnership.

Популярна тема