Music City предизвиква нови интереси, предприемачи

Съдържание:

Music City предизвиква нови интереси, предприемачи
Music City предизвиква нови интереси, предприемачи
Anonim

Нарастващата привлекателност на Нешвил за предприемачите предизвиква нови инвестиции в пазари от здравеопазване до цифрови медии.

Нешвил, Тенеси
Нешвил, Тенеси

Нашвил удря всички правилни струни тези дни, благодарение на съвместните усилия в цялата сплотена бизнес общност в региона.

Ръководител на тези усилия е Nashville Entrepreneur Center (NEC), организация с нестопанска цел, която помага на стартиращи фирми в здравеопазването, технологиите, социалните предприятия, дигиталните медии и развлеченията да стартират своите начинания.

„Много добри хора работят върху обща визия едновременно“, казва Майкъл Бърчам, главен изпълнителен директор на динамичната NEC, която наскоро се разшири в реновирания Trolley Barns в Rolling Mill Hill. „Това, което направихме тук в центъра, е да създадем входна врата, която позволява на предприемачите да се асимилират бързо.“

Разширяването на NEC за 5 милиона долара – изцяло платено чрез успешно усилие за набиране на средства, което Бърчам описва като свидетелство за бизнес лидерите на Нешвил – се оказва правилният ход. Бърчам казва, че служителите му виждат 30 до 40 души да идват в центъра всяка седмица, които търсят помощ чрез информация и сътрудничество.

Google се обажда

Тези усилия привличат национално внимание. Google, една от най-успешните предприемачески истории в нацията, посочи Нешвил като един от своите седем технологични центъра през 2013 г.

„Google е тук почти всеки месец и прави неща с нас, за да помогне на нашите предприемачи и бизнес общност“, казва Бърчам.„Тяхната марка привлече други марки. Добре е за центъра, за града и особено за новите ни бизнеси. Можете да почувствате усилването на енергията на това място.“

Признанието от Белия дом за работата на NEC в наставничеството на млади предприемачи превърна националната преса в международни посещения, като NEC редовно приема групи от Саудитска Арабия, Бразилия и други страни.

„След като започнахме да получаваме национално признание за нашата работа, това създаде международна публика“, казва Бърчам.

Информацията е важна, но за стартиращите фирми парите са от решаващо значение. NEC покрива това с достъп до начален капитал чрез групи като Jumpstart Foundry и Nashville Capital Network. Тези връзки се допълват с нова програма на NEC, Unconference, нещо като събитие за бързи срещи, което дава възможност на предприемачите да представят идеята си на множество инвеститори. Първият реализира около 16 милиона долара сделки, казва Бърчам, и се очаква това да расте.

He althbox напредва в иновациите в здравеопазването

Здравеопазването е най-големият работодател в Нешвил, с приблизително 50 процента от работната сила, заета в здравеопазването и един от най-иновативните сектори. Тази репутация привлича партньори като He althbox, международен здравно-технологичен бизнес ускорител, работещ с NEC и лидери в индустрията като Blue Cross Blue Shield и HCA, за наставничество на стартиращи здравни ИТ компании като Clariture, eClinic He althcare и други.

„He althbox пряко съответства на цялостната стратегическа визия на BlueCross за насърчаване на иновациите за подобряване на резултатите в здравеопазването,“казва Браян Станса, вицепрезидент и касиер на BCBS. „Искаме да помогнем на малки стартиращи фирми да предоставят своите продукти и услуги на големи компании, ментори и инвеститори.“

„Нешвил отдавна е епицентърът на здравеопазването и има една от най-дълго установените здравни организации в страната,“казва Ейми Лен, която ръководи операцията He althbox Nashville.

Обещаващи компании на ранен етап в сферата на здравеопазването могат да кандидатстват за четиримесечна програма с He althbox, която им дава достъп до ментори и инвеститори. Избраните също получават първоначална инвестиция от $50 000.

Успехът се измерва с финансиране, но също и с пазарна привлекателност, защото „няма да бъде успешен бизнес, докато нямате сцепление на пазара“, казва Лен.

Един от най-големите успехи, произтичащи от IT сцената на здравеопазването в Нешвил, е Shareable Ink, който наскоро събра $7,7 милиона, за да разшири дейността си. Фирмата, която използва iPad и дигитална писалка и хартия, за да трансформира клиничната документация на място за лечение в данни и анализи, беше една от дузината компании, отличени на годишните награди NEXT за 2013 г., организирани от NEC и търговската камара на Нашвил.

Сътрудничеството е равно на успех

Наред с партньорствата чрез NEC, регионалната среда за сътрудничество помага на малки, нововъзникващи компании във всички сектори да развият печеливши партньорства с по-големи корпорации.

„Нешвил спечели репутацията си на инкубатор за сътрудничество и сътрудничество, което позволява да се разгръщат печеливши партньорства между малки магазини и големи предприятия“, казва Флойд ДеПалма, директор на DePalma Studios, базирано в Нашвил потребителско изживяване (UX) фирма за дизайн и разработка, чиито клиенти включват корпорации като Nissan и Deloitte.

„Основната стойност на Нешвил е като процъфтяващ град, в който UX лаборатория като DePalma може да изостри фокуса си, за да предостави все по-значими услуги на списък от корпоративни клиенти в автомобилната индустрия, високите технологии, счетоводството и здравеопазването -индустрии за грижи … само Нешвил поставя творческата сцена за това ниво на взаимна възвръщаемост на инвестициите,” добавя той.

Популярна тема