Ел Пасо, Тексас Прогноза за времето: Страхотна

Съдържание:

Ел Пасо, Тексас Прогноза за времето: Страхотна
Ел Пасо, Тексас Прогноза за времето: Страхотна
Anonim

Повече от 300 слънчеви дни в Ел Пасо всяка година оказват голямо влияние върху качеството на живот.

Планината Франклин. Държавен парк в Ел Пасо Тексас
Планината Франклин. Държавен парк в Ел Пасо Тексас

С повече от 300 слънчеви дни в календара всяка година, времето в Ел Пасо не е предизвикателство – то е удоволствие.

„Ел Пасо е много изгодно място за тези, които обичат да са на открито,“казва Уейн Торнтън, мениджър връзки с обществеността към отдела за паркове и отдих на града. „Искаме да предоставим възможности за развлекателни дейности, състезания и семеен начин на живот навсякъде в града. Дори през октомври, ноември и декември правим дейности, защото хората ги търсят тук.“

Паркове

240-те парка в града, сред които общинска розова градина, включват по-малки квартални паркове и по-големи обществени паркове със спортни игрища за възрастни и младежи; Популярни са 12 пешеходни маршрута в града и планината. Програмите за водни спортове за деца и съоръженията за плуване са основен градски приоритет. Младежите на възраст от 8 до 17 години също могат да научат повече за природата чрез специална осемседмична програма Trailblazers. И много активните по-възрастни хора в града са ентусиазирани от годишните игри за възрастни в Ел Пасо.

Слънчеви културни събития

Прекрасното време има важен ефект и върху културния и социалния живот на града. Десетки тържества на открито и музикални, художествени и танцови събития се провеждат по улиците на града почти целогодишно.

„С нашето наистина страхотно време често най-доброто място за провеждане на тези събития е на открито“, казва Бен Файф, ръководител на културната програма в градския отдел „Музеи и културни въпроси“. „Почти никога не се налага да анулираме.“

Музика под звездите, сега в своя 31-ви сезон, извежда 60 000 души на безплатни неделни вечерни концерти през лятото. Chalk the Block, друго събитие на MCAD, събира средно 30 000 участници в продължение на три дни, изпълнени с тебеширени художници, продавачи, изскачащи галерии и музика в центъра.

По-малко от три години, пазарът за изкуство и фермери в Ел Пасо през уикенда в квартал Union Plaza се превърна в огромен успех. С производители, художници и занаятчии, продавачи на домашна промишленост, камиони за храна, дейности за деца, работилници по градинарство и готварски демонстрации, „Не е необичайно да виждате семейства там всяка седмица – това е тяхната събота“, казва Файф.

The Neon Desert Music Festival през май и Al Fresco през лятото! Петък предлага музика от почти всякакъв вид на тълпите в центъра. А безплатната лятна музикална поредица Cool Canyon Nights изпълва драматичния амфитеатър McKelligon Canyon.

Туризъм, катерене и голф

Туристите се разхождат през държавния парк Франклин Маунтинс и каньона Маккелигон, който също предлага предизвикателно скално катерене, както и държавния парк Хуеко Танкс, район с естествени скални басейни.

Целогодишното топло и сухо време означава, че голфът е цар тук. Голф игрище Painted Dunes Desert, голф клуб Vista Hills, голф и конферентен център Horizon и голф клуб Butterfield Trail предизвикват голфъри с всякакви постижения.

Времето като икономически двигател

Слънчевото време е нещо повече от ключ към спокоен начин на живот, ориентиран към природата. Това е и икономически двигател.

„Една от причините да наблюдаваме такъв растеж е, че хората искат да живеят и работят на места, които имат страхотни удобства“, казва Кери Уестин, директор по икономическото развитие на града. „Те не са загрижени само за работата си, но и за начина си на живот – и времето със сигурност играе голяма роля в това.“

Постоянното, стабилно време също привлича фирми, които са привлечени от лекотата на транспортиране, по-малкото загубени дни поради времето и по-кратките срокове за строителство.

„От гледна точка на икономическото развитие хората търсят предсказуема работна среда“, казва Уестин. „И това е, което предлагаме в Ел Пасо.“

Популярна тема