Марката Music City на Нашвил, TN става глобална

Съдържание:

Марката Music City на Нашвил, TN става глобална
Марката Music City на Нашвил, TN става глобална
Anonim

Оживеният, синергичен музикален бизнес на Нашвил, Тенеси стимулира икономическия и културния живот на града, като същевременно издига марката си до нови висоти в национален и международен план.

Нешвил, Тенеси
Нешвил, Тенеси

Нашвил вече не е Музикален град в САЩ – опитайте се да мислите за него като за Глобален музикален град. С процъфтяването на градската музикална и развлекателна индустрия Нешвил се превърна в основен играч - не само на местно или дори национално ниво, но и на международната сцена. Икономическото въздействие на музикалния бизнес върху Нешвил, който се радва на гъстота на музикална дейност от два до 30 пъти по-голяма от цялата нация като цяло и до 10 пъти по-голяма от Ню Йорк или Лос Анджелис, е добре документирано.

Проучване на Търговската камара на Нашвил изчислява, че индустрията спомага за създаването и поддържането на 56 000 местни работни места и допринася за обща икономическа продукция от 9,7 милиарда долара за икономиката на Нашвил всяка година.

Изтъкнатият урбанист Ричард Флорида нарече Нешвил „Силиконовата долина на музикалния бизнес.”

А телевизионната драма в Нашвил поставя града пред милиони зрители в най-гледаното време всяка седмица. Добавете към това похвалите от Forbes, Travel + Leisure, The Daily Beast и CNN Money и появата на Нешвил като основен играч става ясна – както е и предназначено.

Да мислиш мащабно

Инициатива за стратегическо планиране преди няколко години доведе до смело решение „САЩ“да бъде премахнато от традиционния прозвище на Нешвил.

„Почувствахме, че от по-широка перспектива трябва да има само един музикален град в света“, казва Бъч Спиридон, президент на Nashville Convention & Visitors Corporation. „Помислихме си: „Нека мислим мащабно. Хайде да го направим.“

Редактираният псевдоним също така отразява многообразието на Нешвил като дом на артисти в много музикални жанрове, от рапъра Ke$ha до рокаджиите The Black Keys до иконата на Americana Alison Krauss до изпълнители на християнска музика. Промяната на името се оказа предсказуема. Развлекателната сцена на града привлече уважавани независими лейбъли като Rounder Records. Лейбълът обяви преместване от дългогодишния си дом в Нова Англия в Нешвил в края на 2013 г., привлечен от удобството и синергията на музикалния бизнес в града, казва президентът Джон Вирант.

„Получаваме Нешвил“, казва Вирант. „Идвам тук от години, но напоследък промяната беше невероятна – хотелите, ресторантите, конгресният център. Процъфтява.”

Sony също така наскоро обяви планове за разширяване на своята глобална централа в центъра на Нешвил, създавайки множество нови работни места в отделите за администрация, авторски права, авторски права, финанси, ИТ и човешки ресурси.

Изграждане на творчески клас

Присъствието на индустрията също така привлече артисти, технологични предприемачи, режисьори, любители на модата, готвачи, дизайнери и други, които са привлечени от творческия, новаторски климат на Нешвил. А Нешвил се превърна в международно известна дестинация за хранене, възхвалявана от New York Times, Bon Appetit и други.

„Страхотни градове израстват от тази много разнообразна творческа класа“, казва Ранди Гудман, съпредседател с кмета Карл Дийн на Music City Music Council, инициатива, посветена на разрастването на Нешвил като глобален музикален център. „Новият, млад, ориентиран към технологиите предприемач е толкова художник, колкото и автор на песни, и това е изцяло нова област от творческата класа, която е привлечена от Нешвил заради качеството си на живот и иновативно отношение.”

Хотелиерската индустрия се разраства

Може би най-голямото влияние, което музикалната индустрия оказва върху други сектори, е в хотелиерството, където наскоро бяха отворени редица нови хотели в отговор на повишения туризъм и резервации за конгреси в новия Music City Center (MCC).

„За туризъм и конгреси имате нужда от нещо, което да ви накара да се откроите от конкуренцията“, казва Спиридон. „Музикалната марка създава информираност, която не можем да купим. Създава аура на Нешвил като специален, уникален и автентичен.“

Чарлз Старкс, президент и главен изпълнителен директор на MCC, е съгласен.

Тематично свързан с музиката, с бална зала във формата на китара, драматично проектираният конферентен център се възползва от предимствата на градската музикална индустрия, но също така връща услугата, като посреща по-голяма посещаемост на събития като лятото на Country Music Association музикален фестивал и осигуряване на съоръжения, които позволяват на срещите да наемат местни, често известни изпълнители.

„Всичко това помага за развитието на марката“, казва Старкс. „Ако сте тук, за да присъствате на конгрес, можете просто да отидете тук и да разберете колко страхотен е Нашвил.“

Конгреси с 5 000-6 000 присъстващи се резервират в MCC на всеки 11 дни през 2014 г., много от които с международно присъствие, което помага за разпространението на посланието на Music City в световен мащаб, казва Старкс.

И нарастващият брой големи музикални турнета, които идват от Нешвил, независимо дали изпълнителят е Dierks Bentley, Sheryl Crowe или The Kings of Leon, отвеждат марката още повече.

„Музиката и развлеченията играят основна роля в конвенциите за кацане“, казва Старкс. „Много от артистите, които свирят тук, са кънтри, но много не са. Хората навсякъде разбират, че Нешвил е много повече.“

Популярна тема