Висше образование в Smithfield, NC

Съдържание:

Висше образование в Smithfield, NC
Висше образование в Smithfield, NC
Anonim

Community College Johnston предлага образователна стойност.

Johnston Community College
Johnston Community College

От програми за индустриално обучение до програми за приложни науки‚ Johnston Community College оставя своя отпечатък върху окръга… и неговата работна сила.

Докато Johnston Community College е единственият колеж в окръг Джонстън, наблизо има няколко висши учебни заведения, включително: Duke College, Coastal Carolina College, Elon College и High Point.

Много от програмите за работна сила на Johnston Community College започнаха през 70-те години на миналия век, но интересът нарасна през последното десетилетие.

„Държавата и хората започнаха да виждат стойността на обществените колежи и това, което внасяме от страна на индустриалното обучение като инструмент за икономическо развитие“, казва Майкъл Старлинг, директор на индустриалните услуги. „През повечето време, когато новите компании гледат на нас като на място за правене на бизнес, ние можем да им покажем как могат да компенсират разходите си, когато дойдат. Това е основен инструмент за икономическо развитие на окръга.“

Център за развитие на работната сила

Центърът за развитие на работната сила на колежа, 30 000 квадратни фута, център за обучение на високотехнологични образователни и технически умения в Клейтън предлага бизнес обучение и програмиране в областта на науките за живота и обучение за биотехнологии и други науки. Колежът предлага асоциирана степен по приложни науки в технологията на биопроцесите и асоциирана степен по наука в предбиологията. И двете са основна привлекателност за клъстера от фармацевтични компании в окръг Джонстън.

Johnston Community College също помага на индустриите да компенсират разходите за обучение чрез държавни средства.

„Ако една компания има оборудване и се нуждае от обучение за това, това може да не е нещо, за което колежът има работни познания, но можем да наемем [някой] да влезе и да направи обучението вместо тях ‚” казва Старлинг.

Колежът работи най-често с производители и дистрибуторски центрове‚ но „можем да работим с всеки бизнес в окръга‚“, както и с хора, които търсят по-добра работа.

„Ние идентифицираме непълно заети хора, които се нуждаят от специфично обучение като компютърни умения“, казва той. „Можем да ги подготвим за видовете работни места, които сме отворили в окръга.“

Програмата за работна сила в колежа също така поддържа база данни с потенциални работници, които компаниите да използват, когато трябва да заемат позиции.

„Ние изпълваме цялата гама“, отбелязва Старлинг. „Ние обучаваме за някой, който е непълно зает или безработен по целия път до продължаване на обучението с компаниите, след като са наели физическо лице.“

Колежът дори предлага програма за нови и разширяващи се индустрии, които добавят 12 или повече работни места в окръга.

„Тогава можем да платим за всичките им нужди от обучение безплатно за тях“, казва Старлинг. „Ако колежът може да го осигури, ние го предоставяме или ако трябва да привлечем доставчик трета страна, ние го правим, но държавата плаща за всички разходи.“

Други фирми, които не отговарят на условията за програмата, може да могат да получат обучение срещу малка такса за регистрация. И това е важно, като се има предвид, че струва $8 000 до $10 000 за провеждане на курсове.

„Ние провеждаме обучението целогодишно, когато компаниите имат нужда от него. Имахме тренировки [сесии] от 19 часа. до 7 сутринта и обратно“, казва Старлинг. „Правим тренировки денонощно, когато те го поискат.“

Прочетете за повече възможности за образование в Smithfield, NC.

Популярна тема