Международни фирми инвестират в Нешвил, Тенеси

Съдържание:

Международни фирми инвестират в Нешвил, Тенеси
Международни фирми инвестират в Нешвил, Тенеси
Anonim

Глобалните инвестиции създават работни места и икономически възможности в Среден Тенеси.

Нешвил, Тенеси
Нешвил, Тенеси

Слушайте всяка бизнес среща в района на Нешвил и е вероятно да чуете разговори на японски, немски, италиански, шведски, испански и други езици, говорени в международни фирми, открили Средния Тенеси за бъде перфектният бизнес адрес.

Техните инвестиции създават работни места и икономически възможности в цялата област. Чуждестранните компании развиват дейност в 265 локации в региона и наемат пряко повече от 37 000 души. Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) спомагат за поддържането на общо над 83 000 работни места и поддържат близо 5,9 милиарда долара трудови доходи в района всяка година.

ПЧИ на Нешвил допринасят с 10,2 милиарда долара за местната икономика за обща продукция от 25,5 милиарда долара в региона, според Изследователския център към Търговската камара на Нешвил.

ПЧИ продължават да растат, тъй като съществуващите бизнеси се разширяват и повече международни компании осъзнават предимствата на региона, включително централното му местоположение в САЩ, транспортна мрежа, благоприятна регулаторна среда, ниски разходи и квалифицирана работна сила. От общо 121 премествания и разширения в района на Среден Тенеси от 2012 г. до 2013 г., близо една четвърт са инициирани от компании с международна собственост.

Механизъм за работа

Това въздействие беше още по-силно, когато стана дума за нови работни места. Базираните в чужбина фирми са създали 2824 работни места, което представлява 26 процента от общия брой нови позиции, създадени чрез разширения и премествания през този период, според изследователския център.

Една от последните компании, които се преместиха в Средния Тенеси, е италианският производител SO. F. TER. Група, която разработва, произвежда и продава инженерни пластмаси за пазарите на автомобили, уреди, строителство и електричество.

Компанията инвестира 11,5 милиона долара, за да разположи централата си за Северна и Южна Америка в Ливан и очаква да създаде повече от 150 работни места за определен период от време.

“Основата на SO. F. TER. САЩ е стъпка от първостепенно значение в нашата стратегия за интернационализация,”каза Рикардо Меучи, глобален търговски директор на SO. F. TER. Група.

„Освен това операцията на САЩ завършва нашето присъствие в Америка и допълва нашето присъствие в Мексико и Бразилия“, казва той. „Сега можем да се считаме за глобален доставчик, предоставящ еднакви висококачествени продукти по целия свят.“

SO. F. TER. не е сам. За малко повече от десетилетие 180 международни компании са се преместили или разширили в района на Нешвил, създавайки общо 17 251 нови работни места.

Тази обща сума нараства отново с пристигането на Hankook Tire. Южнокорейската компания инвестира 800 милиона долара в изграждането на първата си фабрика в САЩ в Кларксвил, където създава 1800 работни места.

„Това ново съоръжение ще помогне на Hankook Tire да изпълни нашия план за създаване на производствена база на всички големи пазари,” казва Seung Hwa Suh, вицепрезидент и главен изпълнителен директор на Hankook Tire. „Ще можем да предоставим на нашите клиенти, потребители и производители на автомобили висококачествени гуми и водещи в индустрията услуги, за да отговорим на изискванията на американския пазар.“

Изграждане на успех

UBS, швейцарският глобален доставчик на финансови услуги, разширява присъствието си в Нешвил и инвестира $36,5 милиона за създаване на център за споделени услуги в града. Компанията ще създаде 1000 нови работни места за пет години.

UBS в момента има повече от 200 служители в Нешвил, които осигуряват оперативна поддръжка или работят в неговия офис за пълно обслужване на We alth Management. Новият център за бизнес решения на UBS Nashville ще предлага разширени бизнес услуги в подкрепа на отделите за управление на богатството и инвестиционно банкиране.

„Разширяването на нашето присъствие в Нешвил е правилното бизнес решение за UBS,“казва Катлийн Линч, главен изпълнителен директор на UBS Group Americas и We alth Management Americas. „Новият център за бизнес решения на UBS Nashville е част от нашата глобална стратегия за непрекъснато подобряване на нашата ефективност и ефикасност в полза на нашите клиенти и акционери.“

Немският автомобилен доставчик Feintool също надгражда успеха си в Нешвил. Компанията, която отвори врати през 1999 г., инвестира 20 милиона долара в разширяване през 2007 г. и сега инвестира до 30 милиона долара, за да разшири своите съоръжения за ново високотехнологично оборудване.

Заводът произвежда усъвършенствани трансмисионни части за Ford, Toyota, Chrysler и други автомобилни фирми.

„Нешвил беше избран поради факта, че много от нашите клиенти се преместиха на юг, включително Volkswagen и Nissan“, казва вицепрезидентът Ларс Райх.

Централното местоположение на града е плюс, което позволява на компанията бързо да предоставя услуги за поддръжка на клиенти в други щати, казва Райх.

Близо 30 процента от всички чуждестранни инвестиционни фирми в Тенеси се намират в района на Нешвил, а регионът представлява 28 процента от цялата заетост, свързана с ПЧИ в щата.

Японските инвестиции са водещи в района на Нашвил, като представляват 44 процента от общата заетост, генерирана от ПЧИ, и 24 процента от всички фирми с ПЧИ. Последните примери включват многомилионни инвестиции от японски автомобилни доставчици като Unipres и Kyowa, които донесоха стотици работни места в Портланд, заедно с разширяването на Nissan в Смирна и доставчика NHK Seating of Americas в Murfreesboro.

Инвестициите от фирми от други държави също допринасят за значителна част от общите работни места в региона, свързани с ПЧИ, включително Обединеното кралство с 16 процента, Германия със 7 процента и Канада с 6 процента.

Популярна тема