Автомобилната индустрия процъфтява в Нешвил, регион TN

Съдържание:

Автомобилната индустрия процъфтява в Нешвил, регион TN
Автомобилната индустрия процъфтява в Нешвил, регион TN
Anonim

Автомобилната индустрия е силна в района на Нашвил и продължава да набира скорост.

Нешвил, Тенеси
Нешвил, Тенеси

Когато става дума за сила на автомобилите, Тенеси може да се похвали с експанзивна, разнообразна и глобално конкурентна индустрия, класирана като челна в нацията – и районът на Нешвил е голям двигател за това.

Регионът поддържа повече от 30 000 работни места в автомобилната индустрия, според проучване на Brookings Institution във Вашингтон, окръг Колумбия, което изследва силата на автомобилите в Тенеси и неговата критична роля в икономиката.

Водещите автомобилни производители Nissan и General Motors поддържат силно присъствие в района. Nissan управлява централата си в Северна Америка от предградието Франклин в окръг Уилямсън и управлява завод за сглобяване в близката Смирна в окръг Ръдърфорд, докато General Motors произвежда превозни средства и двигатели в своя завод за сглобяване в Спринг Хил в окръг Мори.

Благодарение на квалифицирана работна сила, ниски разходи за труд и бизнес и благоприятна логистика и транспорт, тези лидери в индустрията и други производители на автомобили увеличават инвестициите си в района на Нешвил и стимулират растежа в непрекъснато разрастващия се регион мрежа от доставчици.

„Преди 30 години не много хора са мечтали, че чуждестранен автомобилен производител ще просперира на юг, но районът на Нешвил разтовари Nissan, последван малко след това от General Motors, пристигащ в Spring Hill със своя Saturn визия“, казва Джанет Милър, главен директор по икономическото развитие в търговската камара на Нашвил. „Сега през 2014 г. Камарата работи по 70 големи проекта за преместване или разширяване на бизнеса, като около 15 са свързани с автомобилния сектор. Успехът поражда успех, когато става въпрос за промишлени клъстери и такъв е случаят с автомобилната индустрия в района на Нашвил.“

Nissan Rolls On

През октомври 2013 г. Nissan отпразнува две големи постижения с първия произведен в САЩ Nissan Rogue, който слезе от конвейера в Смирна и сглобяването на 10-милионния автомобил, произведен в завода от откриването му през 1983 г. Nissan премества производството както на средния кросоувър Rogue, така и на електрическия автомобил Leaf от Япония в Смирна като част от продължаващите усилия 85 процента от продаваните в САЩ продукти на Nissan да се произвеждат в Северна Америка до средата на 2015 г.

„За да произведе Rogue, Nissan добави 900 работни места и сега наема повече от 7 000 души в Smyrna с годишна заплата над 275 милиона долара“, казва Ранди Найт, вицепрезидент на Nissan за производството в Смирна. „Импулсът продължава, докато добавяме нови продукти, работни места и инвестиции към нашите производствени операции в САЩ.”

GM ускорява инвестициите

GM Spring Hill Manufacturing, която произвежда Saturns от 1990 до 2007 г., последвана от SUV GM Traverse от 2008 до 2009 г., днес произвежда SUV Chevrolet Equinox, както и двигатели и части за компоненти за GMC, Chevrolet, Продукти на Buick и Cadillac. В края на 2013 г. автомобилният производител обяви, че ще добави две средни превозни средства към своята производствена гама Spring Hill, като и двете превозни средства ще бъдат пуснати в продажба на обществеността за моделната година 2016. GM инвестира 350 милиона долара, за да се подготви за увеличеното производство.

„В момента Spring Hill има малко под 2 000 служители и не знаем колко още ще наемем, но около 1 800 работни места е броят, който оценяваме“, казва Кристи Бергстром, мениджър комуникации в завода за GM Spring Hill Manufacturing.

Ефект на пулсации

Растежът сред автомобилните гиганти като Nissan и GM също се просмуква към доставчиците в целия регион. Unipres, която произвежда части за Nissan Rogue, добави 200 работни места към дейността си в Портланд, за да отговори на увеличеното производствено търсене. Calsonic Kansei North America, която произвежда модули за пилотската кабина, конзоли, изпускателни системи и термични компоненти за Nissan, както и за други производители на автомобили, инвестира 109 милиона долара, за да разшири дейността си в Средния Тенеси, което включва добавяне на повече от 180 работни места към завода в Смирна.

Рестартираните операции на GM в Спринг Хил също оказаха влияние, довеждайки доставчици като Magna Seating в района, за да подкрепят производството на Chevrolet Equinox.

Bridgestone Corporation, чието седалище е за Северна и Южна Америка в Нешвил, също продължава да разширява присъствието си в региона. Понастоящем гигантът в областта на гумите има разширение от 75 милиона долара на своето съоръжение за производство на гуми със стоманен корд в работата в корпоративния бизнес парк на окръг Кларксвил-Монтгомъри.

С нарастването на инвестициите в автомобилната индустрия на Нешвил все повече доставчици се преместват в района. Базираната в Южна Корея компания Hankook Tire наскоро обяви плановете си да похарчи 800 милиона долара за изграждане на завод за сглобяване на гуми в Кларксвил в окръг Монтгомъри, създавайки повече от 1800 работни места, когато производството започне през 2016 г.

„Ръководители на Hankook Tire казват, че фактът, че пътеката на автомобилната индустрия е прокарана тук повече от 30 години, е изиграл голяма роля за избора им на региона на Нешвил“, казва Милър. „Hankook знае, че тук има силна работна сила, заедно със стабилен бизнес климат.“

Популярна тема