Институт по молекулярно инженерство насърчава научните изследвания

Институт по молекулярно инженерство насърчава научните изследвания
Институт по молекулярно инженерство насърчава научните изследвания
Anonim

В Чикагския университет Институтът по молекулярно инженерство изследва енергетиката, информационните технологии, имунологията и др.

Илинойс Молекулярно инженерство
Илинойс Молекулярно инженерство

Пробивите в научните изследвания се случват всеки ден в колежите и университетите на Илинойс, а Чикагският университет създаде специален институт, който да се занимава с най-малките изследвания, които можете да си представите.

Президентът на Чикагския университет Робърт Зимър искаше да комбинира наука, иновации и инженерство в един център, така че Институтът по молекулярно инженерство беше създаден през 2011 г. и в крайна сметка ще наеме общо 25 топ изследователи от цяла Съединените щати държави. Към януари 2014 г. в ИПИ са назначени девет изследователи.

„Знаем, че има много добри програми за инженерни изследвания в цялата страна в сектори като граждански, химически, електрически и механични, но искахме да излезем нетрадиционни, за да установим нашите изследвания на възможно най-ниското ниво – молекулярно ниво“, казва Шарън Фенг, изпълнителен директор на Института по молекулярно инженерство. „Вместо да строим мостове и водни кули, ние предлагаме изследвания за създаване на мембрани за увредени роговици в човешкото око и ваксини, които са насочени към специфични заболявания.“

Изследователите на IME концентрират усилията си върху пет специфични области на изследване: Съхранение и събиране на енергия за разработване на по-добри батерии, имунно инженерство и рак, молекулярно инженерство на водни ресурси, квантова информация и технология, която може да доведе до „неподлежащи на хакване“комуникации и начинание, наречено изкуства, науки и технологии.

„Изкуствата, науката и технологиите включват театрална лаборатория, където комуникационните умения се преподават на изследователите, така че те няма да звучат толкова изперкали, когато предават своите невероятни иновации на сцената на медиите или ненаучния свят, “, казва Фън.„В крайна сметка IME събира най-добрите екипи за молекулярни изследвания, които се справят с големи предизвикателства, които ще направят света по-добър.“

Популярна тема