Млади лидери продължават историята на Tupelo

Съдържание:

Млади лидери продължават историята на Tupelo
Млади лидери продължават историята на Tupelo
Anonim

Фондацията за развитие на общността на Tupelo и ново поколение лидери поддържат общността просперираща и силна.

Център на Фондация за развитие на общността в центъра на Тупело
Център на Фондация за развитие на общността в центъра на Тупело

Tupelo/Lee County, Мисисипи някога е бил най-бедният окръг в най-бедния щат в страната. Днес това е един от най-добрите микрополисни райони за нови и разширени корпоративни съоръжения в страната, според Site Selection. Същата изобретателност и дух на сътрудничество, които преобразиха тази общност, все още работят тук и с появата на ново поколение лидери е по-важно от всякога „Духът на Тупело да живее.

Всичко започна с бик

Прогресивният възход на Tupelo към успеха започва в началото на 1940 г. с бик. Чрез визията на пионера на общността, Джордж Маклийн, 17 бизнесмени инвестираха в програма за изкуствено осеменяване, която даде началото на млечната индустрия в Тупело. Няколко кратки години по-късно „Планът Тупело“на Маклийн доведе до хартата на Фондацията за развитие на общността (CDF), икономическото развитие на окръг Тупело/Лий и организацията на търговската камара.

Чрез усилията на CDF, окръг Лий привлече първата си индустрия през 1947 г., стана столицата на производството на мека мебел в света през 80-те години на миналия век и нае осмия северноамерикански завод за сглобяване на автомобили на Toyota през 2007 г. Сътрудничеството което превърна визията на Маклийн в реалност, все още носи просперитет на тази моделна общност днес.

Dr. Вон Гришам е директор на Института за развитие на общността Маклийн в Университета на Мисисипи. Той се е потопил в историята на Tupelo, пишейки книгата Tupelo: The Evolution of a Community. Той представя Tupelo като модел на успех на своите ученици и общности в цялата страна. Д-р Гришам често споделя, че разликата между лидерите и лидерството е, че лидерът е човекът и лидерството включва неговите взаимоотношения. „Духът на Тупело се намира в тези взаимоотношения.

Развитие на взаимоотношения, създаване на лидери

За Tupelo/Lee County е жизненоважно утрешните лидери да разберат и прегърнат „Духа на Tupelo днес. CDF разбира това и активно създава програми, които развиват взаимоотношения и създават лидери. Най-важната му платформа е Институтът за обществено лидерство на Джим Инграм (CLI).

Програмата за лидерство е създадена от CDF и CREATE Foundation, за да обучи следващото поколение лидери в Tupelo/Lee County. Програмата предоставя ориентация към общността по теми като икономическо и общностно развитие, образование, здравеопазване и местно управление, както и изчерпателни сесии за обучение на лидерски умения.

„Подобно на спортен отбор, всяка общност трябва да има сила на пейката. Jim Ingram CLI осигурява обучение и развитие за потенциални лидери на общността, казва Дейвид Румбаргер, президент и главен изпълнителен директор на CDF. „Този нов екип от опитни и целенасочени доброволци е извор на талант за много обществени организации, които се нуждаят от доброволци, за да подобрят качеството на живот в района.“

Втората година на CLI се фокусира върху повторно инвестиране в общността. Членовете на класа изпълняват проекти въз основа на определена нужда на общността. Работата, вложена в тези проекти, е олицетворение на „Духа на Тупело, в който съучениците трябва да работят заедно, за да измислят решение за по-доброто на всички в окръг Тупело/Лий.

CDF продължава мисията на McLean да направи Tupelo по-добро място за всички свои граждани чрез лидерите, които са обучени в Jim Ingram CLI. Историята на трансформацията на този град започва с визията на Джордж Маклийн, а бъдещето е създадено от младите лидери, които ще пренесат „Духа на Тупело на следващото поколение.

Подобно на спортен отбор, всяка общност трябва да има сила на пейката. Jim Ingram CLI осигурява обучение и развитие за потенциални лидери на общността

Популярна тема