Изкуства & Култура в Меридиан

Съдържание:

Изкуства & Култура в Меридиан
Изкуства & Култура в Меридиан
Anonim

Културата на Меридиан, Мисисипи включва всичко, включващо театър, изкуство, музика и забавление.

Меридиан, Симфоничен оркестър на MS
Меридиан, Симфоничен оркестър на MS

Културата на Източен Мисисипи е всеобхватна с театър, изкуство, музика и забавление – всичко това преплетено с историческите квартали в района.

Сценичните изкуства

MSU Riley Center е идеалното място за всеки театрален ентусиаст. От откриването си през 2006 г. центърът привлича приблизително 60 000 посетители годишно. В основата на всичко това вторият етаж на голямата опера от 1889 г. побира 950 посетители. Центърът разполага и със студиен театър с 200 места и 30 000 квадратни фута пространство за срещи.

Малкият театър Меридиан далеч не е малък в сърцата на Меридианите. Този театър датира от 1932 г. и има 400 места. Това място се превърна в най-големия общностен театър в щата. С помощта на близо 1000 доброволци, MLT е в състояние да продуцира повече от 50 представления годишно.

Temple Theatre е построен от организацията Hamasa Shrine в средата на 20-те години на миналия век като зала за срещи и място за пътуващи представления. Едва когато театърът беше нает от организацията Saenger през 1927 г., той придоби популярност като къща за нямо кино, пълна с орган на Робърт Морган. Днес той остава капсула на времето за архитектурата и дизайна на епохата, като същевременно служи като място за сценични изкуства и филми.

Визуални изкуства

Музеят на изкуствата Меридиан се намира в бивша библиотека Карнеги, която е построена през 1912-1913 г. Групи художници се срещат в музея всеки месец и жителите могат да го посещават, за да видят постоянната колекция и временните експонати на съоръжението, да посещават уроци и да посещават специални събития.

Meridian Council for the Arts подпомага подкрепата на сцената на изкуствата чрез грантове, семинари и други събития. Фестивалът Threefoot, спонсориран от съвета, празнува изкуствата в центъра на Меридиан, където посетителите на фестивала могат да разгледат или закупят от разнообразна колекция от изкуство.

Музика и семейни забавления

Meridian Symphony Orchestra е посветен на предоставянето на музикално изкуство на жителите, изпълнявайки както класически, така и нови композиции, както и сезонния Peppermint Pops Concert.

Музеят на Джими Роджърс отдава почит на живота и кариерата на „Пеещият спирач“. Сградата, разположена в Highland Park, включва музикални инструменти и парни железопътни сувенири.

Dentzel Carousel е детски избор за забавно каране. Датираща от 1896 г., тази въртележка е възстановена, за да донесе оригиналната красота на животните, колесниците и рисунките, за да могат всички да се насладят.

Фестивали

Меридиан е домакин на шепа други забавни фестивали освен дългогодишния си Threefoot Festival, празнуващ изкуствата.

Организацията Meridian Main Street представя сезонни събития за обхождане на изкуството, примамвайки хората в галерии и други бизнеси в центъра, за да видят творбите на местни художници и да се насладят на развлечения на живо.

The Juneteenth Heritage Festival в центъра на Меридиан празнува Прокламацията за еманципация – края на робството в Америка – с храна, продавачи и музика.

Младите професионалисти на Меридиан събират групи от цялата страна за музикалния фестивал 59Twenty като благоприятно събитие за приюта за жертви на домашно насилие Care Lodge. Това целодневно събитие се намира на кръстовищата на I-59 и I-20 в центъра.

Популярна тема