Международно летище, инфраструктурата прави Нешвил, Тенеси логистичен център

Съдържание:

Международно летище, инфраструктурата прави Нешвил, Тенеси логистичен център
Международно летище, инфраструктурата прави Нешвил, Тенеси логистичен център
Anonim

Нешвил има силна транспортна инфраструктура, която включва международното летище Нашвил.

Нешвил, Тенеси
Нешвил, Тенеси

Разходете се през много летищни терминали в САЩ и може да не разберете в кой град се намирате, но международното летище Нашвил (BNA) със сигурност има привкус на Music City.

Емблематичният хонки-тонк бар в Нешвил Tootsie’s Orchid Lounge се намира в терминала с площ от 1 милион квадратни фута, заедно с франчайзи на местни ресторанти като Noshville Delicatessen и Neely’s Barbecue. За децата магазин за играчки в зоологическата градина в Нашвил е отворен седем дни в седмицата, а звезди на кънтри музиката като Джордж Стрейт, Кари Ъндърууд и Лейди Антебелум приветстват пътуващите в Нашвил в предварително записани съобщения, възпроизвеждани през озвучителната система на летището.

„Искаме пътниците веднага да разберат, че са в Нешвил, когато влязат в нашия терминал“, казва Емили Ричард, вицепрезидент по стратегическите комуникации и външните работи на международното летище Нашвил. „Добавяне към тази тема е, че предлагаме музика на живо на няколко сцени в терминала, за да могат пътниците и посетителите да се насладят. Имаме музика на живо на летището през последните 25 години.“

Центен град за Southwest Airlines, летището предлага 380 ежедневни полета, включително директни връзки до Ню Йорк, Лос Анджелис, Кливланд, Нюарк, Питсбърг, Бостън и Сиатъл. Силната въздушна услуга е ключова причина, поради която Нешвил се превърна в популярна дестинация за корпоративни централи през последното десетилетие.

„През 2012 г. обслужихме повече от 10 милиона пътници за първи път, откакто American Airlines имаше център тук в началото на 90-те години“, казва Ричард. „Наскоро подобрихме нашите зони за паркиране и нашите съоръжения за коли под наем пеша, добавихме USO център, тъй като географски сме близо до армейската база на Форт Кембъл и отворихме магазин за здравеопазване и уелнес CareHere. Всъщност можете да получите противогрипна ваксина на летище Нашвил.“

Читателите на Travel + Leisure дори оцениха BNA като едно от най-ефективните летища в САЩ, благодарение на лекотата, чрез която пътниците могат да се регистрират за полети и безпроблемно да преминат през сигурността.

Пътища, железници и речно пристанище

Наред с международното летище Нашвил предлага и други логистични предимства за бизнеса. Градът се намира на сливането на три големи междущатски магистрали – I-24, 40 и 65 – и този достъп е особено важен за разпределителните компании, като ги поставя в рамките на 600 мили от 24 щата и 50 процента от САЩ. S. население.

„Трите основни междущатски магистрали позволяват на логистичните компании да стигнат удобно до много места от Близкия Тенеси“, казва Джанет Милър, главен директор по икономическо развитие в Търговската камара на Нешвил. „Music City също има I-440 Parkway, централна линия и Briley Parkway, които свързват няколко от нашите урбанизирани зони, докато State Route 840 свързва четири окръга във външна верига.“

Общо 140 превозвачи на товари и 150 терминала за камиони работят в Нешвил, за да доставят продукти за стотици местни компании, включително лидери във веригата за доставки като OHL и Performance Food Group и корпоративни гиганти като Amazon, Bridgestone, Nissan, Dell, Gap, Hollister, Saks Fifth Avenue и Starbucks.

Допълнителните транспортни активи включват железопътен транспорт клас I, като CSX управлява две големи железопътни станции, както и интермодален терминал за прехвърляне на товари от и до камиони. Тези съоръжения позволяват на Нешвил да бъде по-конкурентоспособен за проекти, особено когато транспортирането с железопътен транспорт е изискване за бъдещи компании, които искат да се преместят или разширят.

Нашвил също има речно пристанище, благодарение на местоположението си на река Къмбърланд. Неговият навигационен канал от девет фута предлага достъп до река Охайо, Мисисипи и Мексиканския залив.

Натискане за масов транспорт

Милър добавя, че в Нешвил е в ход голям натиск да стане агресивен с масовия транспорт.

„В момента се обсъжда бързият автобусен транспорт и ръководството на Нешвил знае, че икономическото развитие зависи от привличането на много млади хора, завършили колежа, много от които не искат коли – те искат да пътуват с масов транспорт,” казва тя.

Камарата е част от коалиция в целия град, подкрепяща The Amp, предложен автобусен бърз транзитен маршрут с дължина 7,1 мили, който ще започне от района на Five Points в Източен Нешвил и ще се простира до кампуса на Saint Thomas He alth в Западен Нашвил, предоставяйки услуги през главния коридор на града по протежение на Бродуей и Уест Енд авеню.

Нашвил стартира пътническа железопътна система, наречена Music City Star преди няколко години. Настоящият оперативен крак на системата свързва крайградския град на Ливан с центъра на Нешвил на брега на реката.

„Връзките с Кларксвил, Мърфрийзборо и Галатин в момента са в етап на проучване за осъществимост“, казва Милър. „Окончателният план на Music City Star включва седем крака, свързващи Нешвил с околните предградия.“

Популярна тема