Chattanooga, TN's Rx за здравеопазване е най-добрият

Съдържание:

Chattanooga, TN's Rx за здравеопазване е най-добрият
Chattanooga, TN's Rx за здравеопазване е най-добрият
Anonim

Научете как основните мрежи за здравеопазване в Чатануга подобряват качеството на живот както за жителите, така и за бизнеса.

Чатануга TN
Чатануга TN

Когато Volkswagen реши през 2008 г. да отвори завод за сглобяване в Чатануга, наличието на качествени здравни грижи за 2000 служители, които ще работят там, беше основно съображение.

„Предоставянето на здравни грижи е жизненоважно за икономическото развитие на нашата общност, защото работодателите няма да се преместят в общности без наличието на качествено медицинско обслужване, а големите работодатели няма да се преместят в общност без наличието на наистина усъвършенствани медицински грижи“, казва Джоузеф Виник, старши вицепрезидент, планиране и бизнес развитие в Erlanger He alth System.„Няма да кажа, че Ерлангер беше единственият фактор при решението за местоположението на Volkswagen, но беше основен фактор. Това, разбира се, имаше лек ефект върху всички доставчици и други компании, следващи следите на Volkswagen, добавяйки между 15 000 и 20 000 работни места на пазара.“

Всъщност Ерлангер откри здравен център с площ от 32 000 квадратни фута в кампуса на Фолксваген, за да предоставя първични медицински услуги на служителите и техните семейства. Erlanger He alth System – седмата по големина обществена здравна система в Съединените щати – се състои от пет болници, четири базирани в Чатануга: Erlanger Baroness Hospital, учебна болница в Университета на Тенеси; Детска болница в Ерлангер; Erlanger East Hospital; и Erlanger North Hospital. (Пета е болница Erlanger Bledsoe в Pikeville, TN.)

Erlanger, Catholic He alth Initiatives (CHI) Memorial и Parkridge East Hospitals са сред многото висококачествени здравни системи с присъствие в региона, които предоставят цялостна качествена грижа в редица специалности.

Ставаме по-силни всеки ден

CHI Memorial посвети сърдечно-съдовия център Guerry през юни 2014 г. Центърът разполага с 300 000 квадратни фута пространство, включително седеметажна кула за пациенти, 96 стаи за пациенти, седем стаи за сърдечна катетеризация, кратък -помещение за престой и дори параклис и лечебна градина.

Центърът също е дом на Chattanooga Heart Institute, където 23 сертифицирани кардиолози са част от най-големия център за диагностика, лечение, изследвания и рехабилитация в региона, посветен единствено на сърдечно-съдови грижи, казва Карън Лонг, маркетингови комуникации специалист

за CHI Memorial.

През 2014 г. Parkridge East Hospital отбеляза своята 40-та годишнина в Чатануга – и като лидер в акушерските грижи. Хирургически екип в Parkridge извърши първата роботизирана хистеректомия на едно място в Chattanooga, по-малко инвазивна операция, която оставя пациента с минимални белези.

Erlanger Baroness е в процес на разширяване на стойност 35 милиона долара, включително допълнения към ортопедични и хирургически съоръжения и ново детско амбулаторно съоръжение. Кампусът Erlanger East планира разширяване на стойност 50 милиона долара, което ще вземе това, което беше предимно болница за жени „и ще го превърне в цял кампус за начин на живот с болница в общността, базирана там, и всички необходими услуги за стимулиране и подобряване на здравния статус в общността, “, казва Winick.

Усъвършенствана медицина близо до дома

„Ние не сме просто академичен медицински център. Ние предоставяме някои водещи услуги тук“, казва той. „През последната година всъщност установихме нови най-добри практики в световен мащаб в грижите за инсулт и Erlanger е вторият по големина доставчик на интервенционна радиология в услугите за инсулт

в САЩ."

Winick също така отбелязва, че като втория по големина работодател в Чатануга, икономическият отпечатък на Erlanger надхвърля 3 милиарда долара, а внедряването на нова система за електронни медицински досиета на стойност 100 милиона долара ще добави още около 100 работни места.

„Нашата средна годишна компенсация, с изключение на лекарите, е около $50 000, висок клас на заплащане и ниво на образователен опит, който внасяме в общността, което също допринася за икономиката на града,” Виник казва.

Популярна тема