Бизнеси в Меридиан, MS

Съдържание:

Бизнеси в Меридиан, MS
Бизнеси в Меридиан, MS
Anonim

Меридиан, мис., „Стратегическият център на Юга,“е регионален конкурс за работни места, търговия на дребно, култура и здравеопазване.

Центърът на Меридиан, MS
Центърът на Меридиан, MS

Меридиан и околните окръзи продължават да привличат работници и клиенти в търговията на дребно, здравеопазването и производството, укрепвайки регион, който обхваща Източна Мисисипи и Западна Алабама.

Местоположение, транспорт, военни

Въз основа на местоположението на Меридиан, не е изненадващо, че регионът, в който се закотвя, е известен като „Стратегическият център на юга“. Жителите и фирмите имат лесен достъп до междущатски магистрали 20 и 59; Американски магистрали 11, 45 и 80; и държавни магистрали 19, 39, 145 и 493. Градът има и собствен въздушен транспорт.

Meridian Regional Airport предлага ежедневни полети до Атланта и качва приблизително 2 000 пътници на месец. Летището е дом на Key Field, който се гордее с най-дългата писта за обществено ползване в щата. В Key Field се помещава 186-то крило за зареждане с гориво на Националната въздушна гвардия на Мисисипи и 185-то съоръжение за поддръжка на армейската авиация на Националната гвардия на армията.

Топ работодатели

Най-големият работодател в града е Meridian Naval Air Station, с повече от 4 000 работници. Други водещи работодатели включват Rush He alth Systems, Държавна болница в Източен Мисисипи, Държавен училищен район Меридиан, Регионален медицински център Андерсън, училища на окръг Лодърдейл и град Меридиан.

Power Play

Новият завод за лигнитни въглища на Mississippi Power, който се строи в окръг Кемпер (30 минути северно от Меридиан), ще допринесе за икономическата мощ на региона. Обслужвайки 187 000 клиенти, централата ще включва уникален процес, който превръща въглищата в газ за енергия, използвайки изобилието от лигнитни въглища в региона – елемент, който попада между торфа и битуминозните въглища.

Еклектични лидери в индустрията

Mitchell Distributing, семеен дистрибутор и търговец на едро на продукти на Anheuser-Busch, е със седалище в Меридиан.

Southern Pipe and Supply Co., основана през 1938 г., също е базирана тук. Компанията е един от най-големите национални частни независими търговци на едро на водопроводни, отоплителни и климатични материали и оперира в шест други щата.

Van Zyverden Inc. започва като малък бизнес в Холандия. Днес той доставя стотици милиони луковици до всички щати в САЩ и Канада, което го прави един от най-големите дистрибутори на едро на цветни луковици в света.

Asurion Corp. (по-рано N. E. W.) управлява голям център за обаждания в Меридиан за своите операции по застраховане на мобилни устройства.

Производителите на продукти играят голяма роля в бизнес общността на Източен Мисисипи, произвеждайки стоки, вариращи от лепилни продукти и музикално оборудване до аеронавтика и стомана. Водещите компании включват Avery, Structural Steel Services Inc., Magnolia Steel, Lockheed Martin, Atlas Roofing, Southern Cast Products, Newell Paper, Sara Lee Bakery и Tower Automotive.

Молове в Меридиан

Bonita Lakes Mall, който разполага с повече от 100 магазина и четири големи универсални магазина, предоставя на потребителите много възможности за пазаруване. На място има специализирани магазини, ресторанти, заведения за хранене и театър. Meridian Crossroads, скорошна разработка, се намира на 375 000 акра площ, където живеят приблизително 30 фирми.

Открийте повече за бизнеса в Меридиан, мис.

Популярна тема