Muskogee, OK е барбекю Мека

Съдържание:

Muskogee, OK е барбекю Мека
Muskogee, OK е барбекю Мека
Anonim

С най-малко седем независимо притежавани ресторанта за барбекю, плюс няколко вериги, Muskogee е първо място за любителите на реплики.

Мускоги
Мускоги

Жителите на Мускоги са много ясни по отношение на предпочитанията за хранене: те харесват барбекю. В град с население от около 40 000 души има поне седем независими ресторанти за барбекю. Добавете към това няколко вериги за барбекюта и ще започнете да разбирате подкрепата и привлекателността, която има тук.

The Barbecue Game

Привличайки състезаващи се барбекюта, Muskogee Exchange Club организира ежегодно готвене на чили и барбекю всяка пролет, събирайки отбори за изпълнен със забавления уикенд, който привлича десетки хиляди посетители (и събира пари за местни благотворителни организации). Започва през 1984 г. с акцент върху чилито, но любовта на региона към барбекюто бързо насърчава разширяването на фокуса. Сега сто екипа са на място всяка година, готвят за очакващата публика.

„Мисля, че Мускоги има много ресторанти за барбекю за град с нашия размер“, казва Ръсел Прат, собственик на Runt’s Bar-B-Q. „Ние сме като малък Канзас Сити.“Той добавя, че барбекюто в стил Оклахома за него е нещо като кръстоска между добре познатите стилове на Канзас Сити, с неговата меласа и доматен сос, и Тексас, с неговите телешки гърди, дим и вкус на чили.

Малко име, голям вкус

Runt’s, популярно, но малко заведение със само 88 места, приготвя отлични свински ребърца на дърва. „Ще опъна ребрата си срещу всеки“, казва Прат.

Започва кариерата си като управлява франчайз за пиле, но когато започва собствен бизнес, избира независим ресторант за барбекю. Runt’s Bar-B-Q също сервира пържен сом и множество други протеини, включително пиле, болоня и шунка. Прат казва, че наскоро е бил привлечен от дърпано свинско.

„Не ядохме свинска плешка през първите около шест години“, казва той. „Много съм щастлив, че го правим сега. Имаме много сандвич в стил Северна Каролина и Тенеси, „Sloppy Hog“, с дърпано свинско месо, сладък сос и зелева салата.“Клиентите определено одобряват (зелевата салата получава сладостта си от ябълките Red Delicious). Той признава, че самият той е малко любител на пържолите и картофите и тези неща също се продават добре в Runt’s.

Всички в семейството

Кени Гриър от Mahylon's Bar-B-Que казва, че свинските ребърца и телешките гърди, приготвени на огън от хикори дърва, доминират в неговия списък с бестселъри, но те са следвани плътно от висококачествени пържоли, увито в бекон филе от 8 унции и 22 унции рибено око с кости.

Mahylon’s носи името си от покойния баща на Гриър, Махилон, обичан ресторантьор и ментор-съветник на други в бизнеса от средата на 60-те години нататък. Той приписва успеха си на баща си – „100 процента.“

Менюто в Mahylon’s се разрасна и разнообрази от създаването си през 1995 г. Гриър се гордее с предоставянето на пълен бар, включително „най-добрата селекция от вина в окръг Стърлинг“. Той предлага червен зинфандел с вашето барбекю – и това е добър избор.

„Искам да сервирам на човек продукт, който искам да ям, в среда, в която искам да ям, за да дам на клиентите най-добрите налични продукти“, казва той. „Знаете ли, всяко място за барбекю си мисли, че има тайна рецепта или сос или нещо подобно, но има само една тайна в барбекюто – то е бавно и бавно.“Бавното готвене прави месото, точка.

„Може да го нарежат по различен начин или да имат различен сос, но не правете много от това“, казва Гриър. „Всичко е свързано с бавното готвене на огън с дърва.“

Популярна тема