Здравните грижи остават жизнени в Нешвил, Тенеси

Съдържание:

Здравните грижи остават жизнени в Нешвил, Тенеси
Здравните грижи остават жизнени в Нешвил, Тенеси
Anonim

От утвърдени компании до стартиращи фирми, от партньорства до иновации, индустрията на здравеопазването е най-значимият икономически двигател на Music City.

Нешвил, Тенеси
Нешвил, Тенеси

Ако духът на Нешвил извира от музиката, тогава мускулите му идват от здравеопазването.

И двете индустрии привлякоха международно внимание към района, но когато става дума за числа и дълбочината и обхвата на въздействието им, здравеопазването блести особено ярко.

„Здравният сектор е най-значимият икономически двигател на Нешвил, отговорен за 70 милиарда долара годишни приходи в световен мащаб и 400 000 работни места по целия свят“, казва Каролайн Йънг, президент на Съвета по здравеопазване в Нешвил, асоциация на лидери в здравната индустрия. „Процъфтява благодарение на духа на сътрудничество и предприемачеството на лидерите в здравеопазването, базирани тук, да не говорим за богатството от таланти, които съществуват в нашата общност.“

Въздействието на индустрията върху икономиката на Нешвил продължава да расте, като в момента генерира близо 30 милиарда долара икономически ползи всяка година и поддържа повече от 200 000 работни места. Нешвил е дом на повече от 250 здравни компании, а други над 300 фирми в района предоставят услуги, свързани със здравеопазването.

От стартиращи фирми до утвърдени доставчици, местните фирми в цялата индустрия разчитат на мрежи, партньорства и иновации, за да останат жизнени и да се развиват за в бъдеще.

„Вълнуващо време е да си в индустрията на здравеопазването, особено в Нешвил“, казва Йънг. „Докато здравната система на нацията преминава през ера на безпрецедентна промяна, Нешвил е готов да развие своето наследство от лидерство в здравеопазването, предприемачество и иновации.“

Широка мрежа

Възходът на Нешвил като столица на здравеопазването започва с основаването на HCA през 1968 г. и сега градът е дом на разнообразни сектори в индустрията, включително амбулаторна и извънболнична хирургия, дългосрочна грижи, поведенческо здраве, здраве на населението, академични изследвания и здравни информационни технологии.

HCA е в процес на разширяване на $200 милиона на две от своите бизнес звена, Parallon Business Solutions и Sarah Cannon Research Institute (SCRI), което ще донесе 2000 работни места в района на North Gulch в града до края на 2016 г..

Заедно с HCA, Нешвил е централата на други национално известни здравни организации като Медицински център на университета Вандербилт, Здраве на Сейнт Томас, Community He alth Systems, LifePoint Hospitals, AmSurg и He althways. Но силата на индустрията идва и от по-малките фирми за информационни технологии в здравеопазването като Stratasan, Qualifacts и Passport He alth Communications, като и двете продължават да развиват дейността си в района.

InQuicker е стартъп, който се разраства експоненциално от създаването си през 2006 г. и пълното развитие три години по-късно. Компанията, основана от Майкъл Броуди-Уейт и Тайлър Кайли, предоставя онлайн услуга за планиране на спешни отделения, която помага за намаляване на времето за чакане на пациенти в спешни отделения, лекарски кабинети и други здравни заведения.

„И двамата бяхме вдъхновени от визия за здравеопазване, която смятахме, че трябва да съществува“, казва Броуди-Уейт. „В здравеопазването хората трябва да имат страхотно изживяване от гледна точка на обслужване на клиенти.“

InQuicker си партнира с близо 300 съоръжения в 25 щата. Едно от най-значимите му асоциации е с Saint Thomas He alth – първото с доставчик, базиран в Нешвил.

„Да видя Свети Тома да върви на живо беше едно от най-важните преживявания, които съм имал тук в InQuicker,“казва Броуди-Уейт.

Развитие за бъдещето

Играе ключова роля в обединяването на фирми от индустрията, за да се съсредоточат върху решаването на националните нужди от здравеопазване, е Съветът по здравеопазване в Нешвил, който беше основан през 1995 г. като инициатива на Търговската камара на Нешвил.

„Всички дейности и инициативи на Съвета служат за изпълнение на нашата мисия за по-нататъшно утвърждаване на позицията на Нешвил като столица на здравната индустрия на нацията,” казва Йънг.

Организацията постига това, като предлага на компаниите-членки достъп до национални политици, иноватори в индустрията и лидери на мисълта. Програмите на Съвета за финанси, политика и тенденции предоставят жизненоважна информация на членовете, докато развиват своя бизнес. Инициативи на Съвета като Leadership He alth Care (LHC) и Council Fellows също подкрепят No.1 индустрия.

LHC е за тези, които напредват в индустрията и търсят възможности за образование и работа в мрежа, докато Fellows е годишна четиримесечна програма, предназначена за утвърдени лидери в индустрията.

Fellows стартира през 2013 г. с 33 участници, един от които включваше Бил Ръдърфорд, който служи като главен финансов директор и изпълнителен вицепрезидент на HCA.

„Повечето от нас са свикнали да гледат на индустрията през нашите собствени лещи“, казва той. „Класът Fellows ни даде възможност да разширим тази перспектива, да чуем мнението на лидери от световна класа и да стимулираме идеи за иновации и нови подходи за предоставяне на грижи.“

Популярна тема