Fulton-Montgomery, NY Длъжностни лица прегръщат регионализма

Съдържание:

Fulton-Montgomery, NY Длъжностни лица прегръщат регионализма
Fulton-Montgomery, NY Длъжностни лица прегръщат регионализма
Anonim
FAGE
FAGE

Джеймс Мраз казва, че регионалният маркетинг е ключов фактор за икономическото развитие днес. Така че той се гордее, че е част от координираните усилия между окръзите Фултън и Монтгомъри за привличане на нови предприятия и растеж на работни места в региона.

„Нашите два окръга през 2014 г. разработват регионална марка и лого, за да се популяризираме като един голям регион,“казва Мраз, изпълнителен директор на Агенцията за индустриално развитие на окръг Фултън. „Компаниите, които искат да локализират или преместят тези дни, не виждат гранични линии. Те търсят първокласни сайтове в регион с добра работна сила.“

Освен инициативата за брандиране, двата окръга са създали кръгла маса на главните изпълнителни директори с бизнес лидери, които се срещат периодично, за да обсъждат икономическото развитие. Освен това се разработват планове за развитие на терен от 300 акра в град Mohawk, който в крайна сметка ще бъде използван като регионален бизнес парк.

„Новият парк ще трябва да придобие вода и канализация от град Джонстаун, така че трябва да се уточнят много детайли“, казва Мраз. „Но подготовката на готов за лопата сайт като този за привличане на голяма компания наемател ще бъде вълнуващо начинание между двата окръга.“

Fulton Feats

Докато регионализмът остава голяма модна дума за икономическото развитие, и двата окръга продължават да се движат напред поотделно благодарение на редица скорошни успехи. Fulton County разтовари съоръжение за бутилиране на вода CG Roxane в Джонстаун, докато гигантът за кисело мляко FAGE започна разширяване на стойност 120 милиона долара, което включва добавяне на нова производствена линия.

Собствената на Испания компания Pata Negra се премества в Гловърсвил, за да произвежда сушени меса и свинско месо, които се използват за производството на колбаси чоризо с марката Imperial за пазарите от висок клас в целия Североизток, а служители на окръг Фултън работят по преустройството на 515 -акра, сграда от 38 бивш център за задържане на Tryon на магистрала окръг 107 в предложен технологичен парк Tryon и инкубаторен център.

„Едно от предимствата на окръг Фултън е, че сме идеално разположени на около три мили северно от главния път изток-запад на щата Ню Йорк“, казва Майк Рийз, президент и главен изпълнителен директор на Центъра за регионален окръг Фултън Растеж. „Също така разглеждаме планове за разширяване на CSX релсов отвор в Johnstown Industrial Park, за да обслужваме бъдещи големи компании, както и съществуващи наематели, като Benjamin Moore Paint, FAGE и Euphrates.“

Заслуги на Монтгомъри

В окръг Монтгомъри скорошните истории за икономически успех включват настоящи $8.5-милионен проект в центъра на Амстердам, където America's Best Value Inn със 125 стаи ще бъде преустроен в модерен Hampton Inn & Suites, а проект на стойност 19 милиона долара ще доведе до изграждането на център за подпомагане на живот Deer Run at River Ridge в Амстердам.

В допълнение, има планове за Erie Canal RV Resort & Campground със 125 места в Сейнт Джонсвил, граничещ с река Mohawk, както и за Erie Canal Distillers.

„Очакваме с нетърпение силни работни отношения с окръг Фултън“, казва Кен Роуз, директор на Центъра за бизнес развитие на окръг Монтгомъри. „По-регионалният подход към икономическото развитие е чудесен път в днешно време.“

Популярна тема