Arts & Култура близо до Gloversville, NY

Съдържание:

Arts & Култура близо до Gloversville, NY
Arts & Култура близо до Gloversville, NY
Anonim

Окръзите Фултън и Монтгомъри в Ню Йорк имат много възможности за художници и меценати, от художествени галерии до обществен театър.

Bellwhether Ceramic Studio в окръг Фултън, Ню Йорк
Bellwhether Ceramic Studio в окръг Фултън, Ню Йорк

Спокойните сцени тук, в подножието на планината Адирондак, вдъхновяват творчеството, което води до култура с множество изходи за артисти и покровители на визуалните и сценични изкуства.

Арт организации

Две организации подкрепят нарастващата общност на изкуствата в региона Фултън-Монтгомъри. Мрежата за изкуства Sacandaga Valley е основана от 30 местни художници през 1997 г. Мисията на SVAN е да популяризира изкуствата в целия регион Sacandaga чрез подобряване на количеството, качеството и разнообразието на културното програмиране в района и подобряване на възможностите за местните художници. SVAN спонсорира десетки събития, свързани с изкуството, включително редуващи се арт шоута в обществената библиотека в Нортвил.

Във Фултънвил, Friends of the Visual and Performing Arts е доброволческа организация, посветена на увеличаване на възможностите за младежи и възрастни да се докоснат до изкуствата в района на долината Mohawk. Започва през 1996 г. като лятна програма за изкуства в селски район и се разраства, за да включва програми за фотография, музика, творческо писане и ежегоден летен музикален и арт фестивал през август.

Визуални изкуства

Визуалните художници, които са част от мрежата SVAN, могат да покажат работата си в галерията на SVAN Artists’ в Посетителския център на окръг Фултън във Вейл Милс. Галерия SVAN периодично е домакин на приеми на отворените врати, които привличат местни жители, както и гости извън града, за да разгледат произведения на изкуството, да разговарят с художниците и да закупят техните творби.

В Canajoharie посетителите могат да разгледат постоянна колекция от картини на изтъкнати художници в музея Arkell, кръстен на Bartlett Arkell. Аркел беше запален пътешественик и фен на изкуството, който закупи много от картините за хората от Канайохари. Има и променящи се експонати, представящи историята на долината Mohawk.

Регионалната търговска камара на Fulton Montgomery има художествена галерия в офиса си в Gloversville на ъгъла на Fulton и Main Street. А художествената галерия Micropolis в центъра на Гловърсвил дава на любителите на изкуството поглед върху разнообразието от визуални изкуства в окръг Фултън, представяйки местни художници от различни медии, включително фотография, живопис и текстил.

Искате ли да опитате ръката си в керамичното изкуство? Орендага на езерото Нортвил, нощувка, съдържа керамичното студио Bellwether и галерията на главната къща. Керамичното студио предлага серия от класове и семинари и показва местни произведения на изкуството.

Сценичните изкуства

Когато сценичните изкуства заемат централно място в окръзите Фултън и Монтгомъри, действието се случва по-често в Glove Theatre. Разположен в центъра на Гловърсвил, Glove Theatre забавлява публиката през цялата година с музикални представления, обществен театър, комедия, празнични представления и много други.

Местните жители, които предпочитат да са на сцената, а не сред публиката, могат да намерят творчески изход с Ful-Mont Repertoire Theatre Co. Базиран в Гловърсвил, Ful-Mont е пътуваща театрална трупа от ветерани актьори както и експерти по костюми, грим и театрален дизайн.

Вижте повече за изкуствата в Джонстаун, Ню Йорк.

Популярна тема