Образователните инициативи тласкат академичните среди в Нешвил, TN напред

Съдържание:

Образователните инициативи тласкат академичните среди в Нешвил, TN напред
Образователните инициативи тласкат академичните среди в Нешвил, TN напред
Anonim

Нашвил има много програми, предназначени да подготвят по-добре студентите за добра кариера.

Нешвил, Тенеси
Нешвил, Тенеси

Нешвил е град на музиката, така че е подходящо университетът Белмонт да се превърне в единствения университет в нацията, който е създал колеж по развлечения и музикален бизнес.

„Ние разработваме програми, които служат на общността в Нешвил“, казва Томас Бърнс, ректор на университета Белмонт. „Ето защо преди няколко години започнахме програма за диплома по фармация, защото нямаше такива програми в Нешвил. Ние живеем в една от световните столици на здравеопазването, но всеки фармацевт в Нешвил преди това е идвал от някъде другаде. Сега обаче имаме колеж по фармация.“

Университетът също така е създал колеж по право и програма за филми, за да обслужва полета, които се развиват в региона.

„Губернаторът и кметът искат Нешвил да бъде по-голям играч в развлекателната индустрия, затова наехме Уил Ейкърс да режисира нашата програма за филми“, казва Бърнс. „Уил е написал сценарии и телевизионни сценарии и е получил диплома от Университета на Южна Калифорния, който преподава най-високо ценената филмова програма в света. Белмонт проектира сграда, в която в крайна сметка ще се помещава нашата програма за филми, медийни изследвания и колежа за развлечения и музикален бизнес Майк Кърб.“

Интердисциплинарни програми, обучение

Lipscomb University помага за подготовката на завършилите за местния пазар на труда чрез своя колеж за професионални изследвания, който обучава студенти в 15 основни компетенции, за да изпълнят нуждите от умения, желани от местните компании.

“Студентите в Колежа по професионални изследвания печелят „значки“за представяне по време на престоя си в Lipscomb за развиване на качества като житейски и професионален опит, както и лични и поведенчески умения, и тези постижения се публикуват електронно за всеки потенциален работодател да учи“, казва д-р Чарла Лонг, декан на колежа по професионални изследвания. „Това е иновативен начин учениците да демонстрират своите компетенции относно това, което са постигнали и какво знаят, въз основа на доказана от Fortune 500 програма, наречена Polaris Competency Model.“

Много големи корпорации наемат висшисти въз основа на системата за значки за основни компетенции, казва д-р Лонг.

University Vanderbilt си партнира с Lipscomb, Vanderbilt и Tennessee State University, за да предложи междупрофесионално обучение за студенти, преследващи кариера в здравеопазването. Програмата предоставя на бъдещите лекари и медицински сестри възможности за придобиване на опит в обучението по време на работа и холистичен поглед върху здравеопазването чрез съвместна работа в медицински екипи.

Подготовка на студенти за кариера

Също така силно ангажирана в развитието и задържането на таланти в целия регион е Търговската камара на Нашвил, която подкрепя начинания като Intern Nashville и Young Professionals (YP) Nashville.

Приблизително 100 000 студенти посещават 18 колежа и университета в района на Нешвил и по-голямата част от тях – повече от 60 процента – остават в района след дипломирането си.

„Intern Nashville подчертава компании в Среден Тенеси, които предлагат стажове на студенти, като в момента участват повече от 300 компании“, казва Ребека Лесли, вицепрезидент на Камарата на района на Нашвил за развитие на таланти. „Освен това, YP Nashville е наш фокус повече от десетилетие, за да ангажираме, свързваме и даваме възможност на млади професионалисти и завършили колеж, за да ги задържим в нашия регион.“

Други инициативи за таланти включват уебсайтът Nashvillejobslink.com, който получава 60 000 посетители месечно благодарение на 350 работни места, които насърчават местния бизнес всеки ден.

Камарата също така си партнира с Регионалния алианс на работната сила в Средния Тенеси, публично-частно партньорство на бизнеса, системата на публичната работна сила и образованието след средното образование, които работят заедно за подобряване на уменията на работниците в три стратегически индустриални сектори, жизненоважни за икономическия просперитет на Среден Тенеси: напреднало производство, здравеопазване и информационни технологии.

Друга одобрена от Камарата програма е Академиите на Нешвил, иновативен подход във всичките 12 зонирани гимназии в Метро Нашвил. Повече от 200 местни фирми си партнират с академиите чрез Pencil Foundation. Бизнесът и партньорите на Академията говорят в класните стаи и предлагат възможности за наблюдение на работа и стаж за студенти.

„Академиите на Нешвил са училища в рамките на едно училище, които включват кариерна тема в основните академични предмети,“казва Марк Хил, главен политически директор на Регионалната камара на Нешвил.„Например, McGavock High School има академии за дигитален дизайн и комуникация, здравни науки и право, хотелиерство и финанси и авиация и транспорт. Академиите ангажират децата в ученето и им помагат да разберат значението на тяхната работа в класната стая, като ги подготвят по-добре за колежа и каквито и кариерни пътеки, които в крайна сметка желаят да следват.“

Популярна тема