Muskogee, OK Икономическата сцена насърчава повече бизнес

Съдържание:

Muskogee, OK Икономическата сцена насърчава повече бизнес
Muskogee, OK Икономическата сцена насърчава повече бизнес
Anonim

Икономиката на Мускоги създава вълнение в цялата общност.

Малък театър Мускоги
Малък театър Мускоги

Нови предприятия продължават да се навлизат в Мускоги, град с процъфтяваща икономика, който предоставя на жителите удобства с високо качество на живот и модерна инфраструктура.

CVS Pharmacy, QuikTrip, Freddy's Steakburgers & Frozen Custard, Casey's General Store, La Quinta Inn and Suites, Muskogee Inn and Suites и Taco Mayo са само част от новите бизнеси, пускащи корени в икономическия пейзаж на Muskogee. Междувременно компании и организации като Grace Living Center, Martin Luther King Community Center и Muskogee Little Theatre планират скоро да се разположат или разширят тук.

„Мъскоги е град с 39 000 души в окръг от 75 000 и пазарна търговска зона от 220 000, така че бизнесът обръща внимание“, казва кметът Боб Кобърн. „С тези впечатляващи цифри на населението планираме да развием още повече местната търговска икономика.“

Coburn казва, че Muskogee все още има нужда от повече супермаркети и големи магазини за облекло.

„В наши дни се случват много неща в Мускоги, както и извън границите на града“, казва той. „Цялата строителна дейност, която включва различни бизнес сектори, създава вълнение в тази общност.“

Нов малък театър на Muskogee

Голям предстоящ проект в сърцето на града е изграждането на нов малък театър Muskogee. Ще бъде в културния квартал, срещу Музея на трите реки и Музикалната зала на славата на Оклахома.

„В цялата страна центровете се преоткриват чрез създаване на културни и развлекателни квартали и точно това се случва в Мъскоги“, казва Кони Уец, изпълнителен директор на Muskogee Little Theatre.„Градът ни даде парцел в центъра, защото искат да построим в новия развлекателен район.“

Фондация City of Muskogee допринася с $5,5 милиона за строителния проект, докато Muskogee Little Theatre събра още $1 милион.

„След като се преместим в новото съоръжение, ще продадем сегашния си стар театър на авеню Синсинати“, казва Уец.

Центрове на внимание

Модернизирането в Muskogee също е Grace Living Center, заменяйки съществуващото си съоръжение с нов жилищен комплекс за подпомагане, наречен The Springs at Honor Heights, който отвори врати в края на 2014 г. Съоръжението за 11 милиона долара на West Okmulgee Avenue ще има 91 частни стаи.

В допълнение, дългогодишният обществен център Мартин Лутър Кинг на Северна 3-та улица ще бъде съборен и заменен с ново просторно съоръжение. В ход е кампания от $250 000 за проекта.

„Надяваме се скоро да разполагаме с необходимите средства“, казва Марлон Коулман, председател за набиране на средства, както и член на градския съвет на Мускоги и църковен пастор.„Надявам се, че новият център ще сближи още повече общността на Мускоги, като вратите му ще бъдат отворени за хора от всички раси.“

Коулман казва, че когато повечето хора чуят „общностен център на Мартин Лутър Кинг“, те си мислят, че е само за афро-американци, но центърът е за всички, като по този начин се съгласява с желанието на Мартин Лутър Кинг за мир по цветни линии.

„Обичам Muskogee“, казва той. „Това е град с голям потенциал да покаже на други общности как да водят с икономически и хуманитарни програми.“

Обичам Muskogee. Това е град с голям потенциал да покаже на други общности как да водят с икономически и хуманитарни програми.

Популярна тема