Окръг Ръдърфорд, Тенеси използва силните си страни в автомобилния сектор

Съдържание:

Окръг Ръдърфорд, Тенеси използва силните си страни в автомобилния сектор
Окръг Ръдърфорд, Тенеси използва силните си страни в автомобилния сектор
Anonim

Логистичните връзки и опитната работна сила на Rutherford County привличат допълнителни автомобилни инвестиции и ускоряват бизнеса за местните доставчици.

Образ
Образ

Рекорден растеж сред най-добрите автомобилни производители като Nissan North America, Inc. стимулира работни места и инвестиции нагоре и надолу по веригата за доставки на автомобили в Тенеси и в окръг Ръдърфорд. Щатът води нацията по отношение на работните места в автомобилите и растежа на индустрията – и окръгът е магнит за голяма част от тези инвестиции, благодарение на ниските си разходи, логистични връзки и квалифицирана работна сила.

Автомобилната индустрия в щата се раздвижи преди повече от 30 години, когато Nissan отвори завод в Смирна. Ръководителите на Nissan избраха обекта заради неговата работна сила от световна класа, както и заради силните инвестиции на региона в образователната му система и ангажимента му да види бизнеса процъфтяващ.

„Nissan отбеляза огромен растеж през последните 30 години, което се дължи до голяма степен на способността му да задържи и наеме качествена работна сила в Тенеси,” казва Джъстин П. Сая, говорител на Nissan. „Успехът на компанията е пряко свързан с хората, които наема.“

Откриването на завода за сглобяване на превозни средства в Смирна през 1983 г. беше новаторски момент, довеждайки производството на автомобили в Тенеси за първи път. От първия бял пикап, който слезе от поточната линия до 10-милионния с дебюта на компактния кросоувър Rogue, заводът в Смирна сега произвежда шест моделни платформи.

С агресивната стратегия на Nissan за растеж и локализация в Северна и Южна Америка, производителят разчита още повече на операциите си в Тенеси за успеха си в световен мащаб. Компанията наскоро добави 900 работни места, за да подпомогне местното производство на Rogue в Смирна, и също така инвестира сериозно в производството на изцяло електрическия LEAF с нулеви емисии в завода.

„През последните 30 години заводът в Смирна се разрасна значително – и се трансформира от местен производител в световен“, казва Сая. „Само през последната година Смирна стана дом на най-големия завод за литиево-йонни автомобилни батерии в страната – и завод за боядисване, който поставя нови стандарти за енергийна ефективност.“

Споделяне на растежа

Растежът на Nissan стимулира инвестициите и ръста на работните места за неговата база от доставчици в окръг Ръдърфорд. Calsonic Kansei, която произвежда модули за кабината, конзоли, изпускателни системи и термични компоненти за Nissan, както и за други автомобилни производители, инвестира 109 милиона долара и добавя 1200 работни места в своите три места в щата, включително 183 в Смирна.

Други автомобилни фирми, като Topre America Corporation и Valeo, стартираха операции в Смирна, за да предоставят компоненти на Nissan, добавяйки към местната екосистема от доставчици. NHK Seating of America инвестира близо 54 милиона долара в съоръжение за рамки за седалки, което се очаква да наеме до 224 работници, когато всички фази на производството бъдат внедрени през 2015 г.

MAHLE Filter Systems North America Inc. произвежда въглеродни филтри, всмукателни колектори и други компоненти за Nissan, Honda и други автомобилни производители в своето съоръжение в Murfreesboro. Разчита на двама доставчика в района, Derby Fabricating Solutions в La Vergne и Ideal Tridon в Smyrna. За навременна доставка магистралната мрежа на Rutherford County е от решаващо значение, казва продуктовият мениджър Джеф Кларк.

„Нашите продукти са големи пластмасови части, които обикновено се доставят 12-100 на контейнер“, казва Кларк. „Близостта до нашите клиенти ни позволява да доставяме на по-ниска цена, вместо да произвеждаме продукти в страни с по-ниска цена, които са на по-далечно разстояние.“

Инженерният персонал на компанията е изтеглен от местни университети, като Middle Tennessee State University, Tennessee Tech University и University of Tennessee-Knoxville, а персоналът по техническа поддръжка се поддържа от Tennessee College of Applied Technology в Murfreesboro, добавя Кларк.

Johnson Controls инвестира 10 милиона долара, за да удвои площта в своя завод в Murfreesboro, където произвежда седалки за пет от шестте платформи за автомобили, които Nissan произвежда в Смирна. Това, че е централно разположен спрямо базата си на доставчици, както и на своите клиенти, прави региона първокласно място за компанията.

„Получаваме части от Канада, Мексико и Съединените щати, така че фактът, че се намираме в централните щати, го прави полезен за логистиката,” казва Дан Маги, управител на завода.

Когато Nissan направи поръчка за седалки, компанията разполага с четири часа, за да ги сглоби и транспортира до завода. Възможно е поради работната сила.

„Ние работим на три смени и едно огромно предимство, което виждам, е отдадеността на работната сила, която имаме тук,” казва Маги.

Популярна тема