Окръг Ръдърфорд, Тенеси, известен с високото си качество на живот

Съдържание:

Окръг Ръдърфорд, Тенеси, известен с високото си качество на живот
Окръг Ръдърфорд, Тенеси, известен с високото си качество на живот
Anonim

Наред със здравословната икономическа картина, растежа на работните места и възстановяващите се недвижими имоти, окръг Ръдърфорд гради репутация със своята зелена комбинация от удобства и атракции, характер и култура.

Образ
Образ

В наши дни здравословната икономическа картина със значителен ръст на работните места може да е достатъчна причина да привлечете бъдещи жители и бизнес в общността. Окръг Ръдърфорд има всичко това – и много повече. Той се нарежда сред най-големите окръзи в Съединените щати по ръст на работни места, с шест последователни тримесечия в топ 10. Но розовата репутация на този окръг също произтича от зелена комбинация от удобства и атракции, характер и култура, исторически корени и движение напред.

Умереният климат, ниските разходи за живот и ниските нива на престъпност и безработица представляват само няколко от факторите, които допринасят за качеството на живот в окръг Ръдърфорд. Той също така може да се похвали с отлични училища и здравеопазване, спечелвайки национални признания от Bloomberg Businessweek, който постави Murfreesboro сред най-добрите места за отглеждане на вашите деца, и U. S. News & World Report, който посочи Смирна като едно от най-добрите места за пенсиониране.

Нарастващ пазар на недвижими имоти

Нещо повече, пазарът на недвижими имоти се възстановява на местно ниво.

„Средната продажна цена на жилище за годината вече е достигнала високо ниво на постоянство около $175 000, а дните на пазара са намалели с около 8%, така че това е добре за продавача, “, казва Кенди Джойс, изпълнителен директор на Асоциацията на брокерите на имоти в Средния Тенеси.„През 2013 г. имахме 18 процента увеличение на продажбите на жилищни единици спрямо 2012 г. Скоро се връщаме към тези годишни продажби от 2005 до 2006 г., така че сме много развълнувани.“

Перспективите са добри и за купувачите. Списание Forbes класира Нешвил-Мърфрийзборо-Франклин MSA на четвърто място в цялата страна в списъка си с градове с най-добра покупка за 2014 г.

„Имаме няколко започнали нови строежа на различни ценови точки, от начални домове до имоти от най-висок клас, което според мен говори добре за нашите строители, които гледат на разнообразието на нашия пазар,” Джойс добавя. Перспективните райони включват квартали на запад от I-24 близо до Cason Lane и исторически имоти в центъра на Murfreesboro.

Ресторант, растеж на дребно

Растежът на пазарите за ресторанти и търговия на дребно също поддържа темпото.

Над 350-те ресторанта на окръг Ръдърфорд обхващат местни независими и национални вериги, сервиращи по нещо за всеки.

Регионална икона с четири локации, водещият ресторант Demos' отваря врати в Мърфрийзборо през 1989 г. Собственикът Питър Демос наскоро разшири семейното наследство с откриването през пролетта на 2014 г. на Peter D's, луксозен непринуден ресторант с рустик градско усещане, разположен на Medical Center Parkway.

„Менюто е много разнообразно, вариращо от сьомга с морски дарове и цитрусово бюре блан до сандвич с фъстъчено масло и бекон“, казва Демос. „Искаме да постигнем тази различна гама от вкусове.“

Що се отнася до индустрията като цяло, Demos отбелязва, „Мисля, че това има огромно отношение към качеството на живот в региона. Много от по-малките независими идват, давайки на хората повече възможности да се хранят навън и да опитват различни храни.“

За пазаруване, The Avenue® – най-големият лайфстайл център на открито в щата – и Stones River Mall, който претърпя пълно преустройство през 2008 г., включват универсални магазини, национални марки и мода напред търговци на дребно.

Множество антикварни магазини и независими бутици допълват опциите за търговия на дребно. В центъра на Мърфрийзбъро на площада, Main Street Saturday Market, базиран в Тенеси фермерски пазар, работи от юни до октомври.

„Имаме тази еклектична смесица в центъра на модерни магазини за търговия на дребно, оживен нощен живот – сега е почти 24/7 площад“, казва Катлийн Херцог, директор на Main Street Murfreesboro.

Популярни фестивали, атракции

Main Street JazzFest, обявен за едно от 20-те най-добри събития в Югоизтока за май 2014 г. от Югоизточното туристическо дружество, събира общността и посетителите на площада през май и серията концерти Friday Night Live центърът е популярен през цялото лято. Само на няколко пресечки в Cannonsburgh Village, Дните на чичо Дейв Мейкън привличат около 30 000 посетители всеки юли. Смирна също е домакин на Music at the Mill в Gregory Mill Park.

Други атракции в района включват историческия дом и плантация на Сам Дейвис и Националното бойно поле на река Стоунс, което привлича 260 000 посетители годишно, както и места за отдих като закритото съоръжение за скално катерене The Ascent и множество зелени алеи, паркове и голф игрища. Ново голф игрище с шест дупки, Bloomfield Links, беше открито наскоро в Old Fort Park, където детската площадка Kids’ Castle е реновирана и се подготвят нови закрити тенис кортове.

Популярна тема