Болниците в окръг Ръдърфорд, TN подобряват възможностите за грижа за пациентите

Съдържание:

Болниците в окръг Ръдърфорд, TN подобряват възможностите за грижа за пациентите
Болниците в окръг Ръдърфорд, TN подобряват възможностите за грижа за пациентите
Anonim

Болниците в окръг Ръдърфорд трансформират здравеопазването в региона чрез нови технологии и иновативно предоставяне на грижи.

Мърфрийзбъро, Тенеси
Мърфрийзбъро, Тенеси

Бъдещите майки имат големи очаквания. Днес това включва болница, способна да се грижи за недоносени бебета и други новородени, които се нуждаят от специално внимание. В отговор медицински център TriStar StoneCrest в Смирна наскоро отвори отделение за интензивно лечение на новородени.

„Изграждането на нашето ново ниво IIB NICU беше свързано с обслужването на нуждите на нашата общност,“казва финансов директор Джо Боуман.„TriStar StoneCrest ражда 1000 бебета всяка година, но преди това не можехме да обслужваме пациенти с по-висок риск. Откакто отделението отвори врати през май 2013 г., нашите доставки са се увеличили с 25 процента до 30 процента, докато нашето NICU обслужи 70 бебета през 2013 г.“

Ангажиментът на TriStar StoneCrest да предоставя оптимални грижи за най-малките си пациенти е само един пример за това как болниците в окръг Ръдърфорд непрекъснато подобряват технологиите и обновяват съоръженията, за да отговорят на нуждите на пациентите. Преди две години болницата добави роботизирана хирургия и продължава да разширява програмата, като наскоро добави процедури на дебелото черво и гинекологични процедури.

„Извършихме първото роботизирано отстраняване на жлъчен мехур на едно място в нашата операционна зала миналата година,” казва Боуман.

Болницата също така подобрява възможностите си за изображения с нов 64-срезов компютърен томограф. „Това увеличава броя на CT сканиранията, които можем да извършим за амбулаторни и болнични нужди, намалявайки времето за сканиране на корема и инсулт за пациенти в спешното отделение и разширявайки нашите диагностични кардиологични услуги“, казва Боуман.

Нови клиники за търговия на дребно

За да отговори на търсенето на алтернативни средства за предоставяне на здравни грижи, Murfreesboro Medical Center & SurgiCenter стартира две клиники за търговия на дребно в търговски центрове, а трета е на чертожната дъска.

„Толкова много хора днес търсят удобство, когато търсят грижи, независимо дали да направят спортен преглед за дете, което се нуждае от него утре, или да проверят подсмърчането, преди да напуснат града за уикенда“, казва изпълнителният директор Джоузеф А. Пей. „Пациентите не винаги мислят, че трябва да бъдат прегледани между 8 сутринта и 5 следобед. ден преди да се разболеят, а мнозина днес нямат редовен лекар.”

За да остане авангарден, доставчикът на здравни услуги наскоро инвестира в SPECT CT, хибридна система за изображения в нуклеарната медицина, която елиминира необходимостта пациентът да се подложи на две сканирания на различни апарати.

„Качеството на изследванията, които това устройство може да направи, е невероятно,” казва Peay.

Преминаване към мобилни устройства

Болницата Saint Thomas Rutherford, известна преди като Медицински център в Средния Тенеси, също намира нови начини за предоставяне на грижи там, където са пациентите.

„Нашето ново мобилно звено „Министерство в движение“, финансирано от безвъзмездна помощ от фондация „Кристи-Хюстън“, се фокусира върху нашите деца в училищна възраст и посещава общности с липса на достъп до първична медицинска помощ“, казва президентът и главен изпълнителен директор Гордън Фъргюсън.

Освен това болницата наскоро премести своята клиника Saint Louise в сграда, в която се помещават организации с нестопанска цел като Dispensary of Hope и Community Helpers. Това съоръжение ще бъде и основната база за обучение за новата програма за пребиваване по семейна медицина на системата, управлявана в партньорство с Центъра за здравни науки към Университета на Тенеси. Болницата Saint Thomas Rutherford продължава да увеличава персонала си, добавяйки първия си сертифициран колоректален хирург.

„Ние сме в режим на непрекъснато набиране на лекари, за да се грижим за нарастващото ни население“, отбелязва Фъргюсън.

Нова рехабилитация, поведенчески грижи

С добавянето на болница TrustPoint към местната мрежа за здравеопазване пациентите в окръг Ръдърфорд и околните райони вече имат достъп до най-модерно съоръжение, предлагащо стационарна физическа рехабилитация, както и болнични и извънболнични поведенчески здравни услуги за възрастни и възрастни хора.

„От откриването ни стационарното поведенческо здравно отделение се разрасна до психиатрично отделение с 50 легла,“казва директорът за връзки с общността Челси Паджет. „Също така отворихме програма за двойна диагностика, където можем да детоксикираме пациенти за наркотици или алкохол, които имат съпътстващо психично заболяване.“

Настоящите планове предвиждат разширяване на леглата до 60 и двама нови лекари се присъединиха към персонала. Болница TrustPoint също наскоро стартира програма за интензивно амбулаторно лечение, за да осигури структурирано лечение на хора, страдащи от емоционален или психически стрес, и да им помогне при прехода обратно у дома след хоспитализация. Освен това болницата предлага оценки на място за ветерани, които са пациенти в кампуса на Alvin C. York на системата за здравеопазване в долината на Тенеси. С нарастването на населението на окръг Ръдърфорд регионалните болници се фокусират върху трансформирането на здравното изживяване за пациентите.

„Ние винаги търсим възможности да подобрим нашите услуги и да отговорим най-добре на променящите се нужди на пациентите в нашата общност,” казва Боуман.

Популярна тема