Спортният туризъм променя икономическата ситуация в окръг Ръдърфорд, Тенеси

Съдържание:

Спортният туризъм променя икономическата ситуация в окръг Ръдърфорд, Тенеси
Спортният туризъм променя икономическата ситуация в окръг Ръдърфорд, Тенеси
Anonim

Спортните събития спомагат за стабилното нарастване на туризма в окръг Ръдърфорд.

Образ
Образ

Rutherford County осветява таблото с резултатите по отношение на нарастващия брой спортни събития, идващи в региона. Разнообразие от държавни, национални и дори международни атлетически състезания се провеждат тук всяка година, от утвърдени турнири като Държавното първенство по баскетбол за момчета и момичета от дивизия 1 – проведено за първи път в окръг Ръдърфорд през 1975 г. – до новодошли като Grand Prix of Dog Световно първенство по аджилити.

Спортните събития станаха толкова плодотворни в окръг Ръдърфорд, че през 2011 г. Мърфрийзборо беше обявен за един от 150-те най-добри спортни града в Съединените щати от списание Sporting News. Този бърз растеж на спортния туризъм печели на окръга репутация на спортната столица на Тенеси – фраза от Бюрото за конвенции и посетители на окръг Ръдърфорд е запазена марка.

„Всичко е свързано с постлането на червения килим, осигуряването на южняшко гостоприемство и показването на посетителите на спортните съоръжения, които имаме тук“, казва Барбара Уолке, вицепрезидент на Бюрото за конвенции и посетители на окръг Ръдърфорд. „След като се запознаят с това и видят какво можем да предложим – и факта, че се намираме в географския център на щата и на един ден път с кола от голяма част от източните Съединени щати – това ни прави перфектна дестинация за спорт събития.”

Изградете го и те ще дойдат

Туризмът в окръг Ръдърфорд се е увеличил средно с приблизително 8 процента всяка година от 2001 г. насам, достигайки 272 милиона долара приходи през 2012 г. Този растеж е подхранван отчасти от нарастването на спортните събития в района, които се провеждат на редица нови места. „Всички тези съоръжения са причината, поради която можем да организираме някои по-големи събития тук“, казва Уолке.

Най-добрият пример е шампионският футболен комплекс на Ричард Сийгъл, съоръжение за 12,9 милиона долара, което има 15 полета – девет от които са осветени – разположени на 130 акра. През последните две години турнирът Tennessee Cup Youth Soccer Tournament се проведе в Siegel Complex, привличайки повече от 240 отбора от цялата страна. Това четиридневно събитие събира около 8 000 участници и общо 35 000 посетители, създавайки икономическо въздействие от приблизително $2 милиона.

От 2006 г. комплексът Siegel също е мястото на Spring Fling, поредица от турнири, които определят шампионите на Атлетическата асоциация на средното училище в Тенеси по бейзбол, писта, софтбол, тенис и футбол за момчета. Това събитие има 3,5 милиона долара въздействие върху окръга.

Rutherford County се възползва и от качествените зали, намиращи се и в Държавния университет на Средния Тенеси. MTSU има нови съоръжения за писта и бейзбол, които са били използвани за няколко държавни събития. Освен това атлетичната програма на университета наскоро се присъедини към Conference USA – която има членове от Вирджиния до Тексас – и сега въвежда турнири на C-USA в кампуса, като например шампионата по волейбол на конференцията през 2013 г.

Нови съоръжения също се отварят в Old Fort Park, парк от 50 акра, който има две начални пътеки, свързващи се с наскоро разширената зелена система на Murfreesboro. Закрито тенис съоръжение с осем корта на стойност 3,7 милиона долара е планирано да отвори врати през 2014 г., а голф игрище с шест дупки, предназначено за играчи от младши клас, Bloomfield Links, наскоро беше завършено. Очаква се и двете да привлекат допълнителни турнири в региона.

Широкият свят на спорта

Обхватът на тези събития се простира далеч отвъд окръг Ръдърфорд и югоизтока. Голямата награда на световния шампионат по аджилити за кучета през 2013 г. събра повече от 800 души (и 1000 кучета), включително участници от седем държави. Други събития, които се проведоха в окръг Ръдърфорд през 2013 г., включваха Шампионата на изток за начинаещи на Американската асоциация за коне Nutrena, който имаше повече от 1500 участници, и източните финали за Асоциацията по стрелба на каубойски коне. И трите събития се проведоха в Tennessee Miller Coliseum.

„Двете неща, които наистина се откроиха, бяха съоръжението – екипажът и персоналът там бяха фантастични – и просто невероятното гостоприемство и дружелюбност на хората“, казва Ани ДеЧанс, говорител на United Държавна асоциация за ловкост на кучетата. „Всеки път, когато излизахме и хората разбираха кои сме, те се държаха така, сякаш това е най-великото нещо на света. Чувствахме се като знаменитости. Беше страхотно. Всички направиха всичко възможно, за да се уверят, че това е приятно изживяване. Определено ще се върнем.”

Популярна тема