MTSU, Rutherford County Colleges разширяване на кампуси, програми

Съдържание:

MTSU, Rutherford County Colleges разширяване на кампуси, програми
MTSU, Rutherford County Colleges разширяване на кампуси, програми
Anonim

MTSU, Motlow College и Tennessee College of Applied Technology в Murfreesboro разширяват съоръженията и програмите, за да подготвят студентите за търсени работни места.

Образ
Образ

От висши степени до високотехнологично индустриално обучение, висшите учебни заведения в целия окръг Ръдърфорд разширяват своите академични програми и съоръжения, за да отговорят на нарастващото търсене сред студентите, преследващи кариера в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM).

Нова научна сграда на стойност 175 милиона долара в Държавния университет в Средния Тенеси ще бъде открита през януари 2015 г. и университетските ръководители изчисляват, че 80 процента от студентите ще вземат поне един клас в съоръжението. В триетажната сграда с площ от 250 000 квадратни фута ще се помещават сестрински, предмедицински, физически и трудови отделения, наред с други.

„Това ще утрои нашето пространство в кампуса за научно образование“, казва Андрю Опман, вицепрезидент на MTSU за маркетинг и комуникации. „Имаме и други капиталови проекти в ход, като закрито тенис съоръжение за 3,7 милиона долара и сграда за студентски услуги за 16 милиона долара.“

Университетът е добавил и нови образователни програми, казва Oppmann, включително степен по мехатронно инженерство, която учи студентите да програмират и работят с роботи в индустриални условия. MTSU си партнира с Motlow State Community College, Nissan North America Inc., Bridgestone Americas и други индустрии, за да осигури това обучение.

„Много работни места чакат инженерите да проектират и подобряват роботиката и автоматизираните системи“, казва Опман. „MTSU осигурява това обучение.“

Нови технологични степени

Също така се разширява Motlow College, който откри нова сграда на Science-Technology-Allied He alth в своя кампус на Smyrna Center през 2013 г. В двуетажната сграда с площ от 35 000 квадратни фута се помещават класни стаи, лаборатории, офиси, център за успех на студенти и салони за студенти и персонал.

Motlow също наскоро дебютира с двугодишни дипломи по технологии на информационните системи и офис информационните технологии.

„Ние се опитваме да намерим всички пътища, от които компаниите се нуждаят в наши дни“, казва Тери Дърам, член на факултета по информационни системи и технологии. „Работя с няколко фирми в La Vergne и Smyrna, за да съм сигурен, че преподаваме в класната стая точно това, от което имат нужда в работната среда.“

Дона МакКун, председател на бизнес и технологичния отдел на Motlow, също се срещна с няколко лидери на бизнеса и общността в края на 2013 г., за да обсъдят и популяризират бизнес отдела на колежа. Тези разговори доведоха до това, че през март 2014 г. колежът беше домакин на първия си трудов панаир, казва МакКун.

Задоволяване на нуждите от работна сила

The Tennessee College of Applied Technology в Murfreesboro предлага десетки програми по свързано здравеопазване, заедно с популярни опции за учебни програми като автомеханика, машинна обработка, промишлена поддръжка и отопление и климатизация, в допълнение към нови програми по графичен дизайн и технологии за уеб разработка.

„Имаме високи нива на стаж, защото студентите са се доказали в класната стая, а TCAT поставя студентите в добри работни ситуации с добро заплащане и напредък, след като напуснат нашата институция“, казва Лин Крейдер, директор на TCAT. „Нашите студенти получават средно от $15 до $30 на час начално заплащане, а завършването на нашите програми отнема от четири до 16 месеца, в зависимост от областта на обучение.“

TCAT също е в ранните етапи на изграждането на нов кампус в Смирна върху 22 акра срещу завода на Nissan.

„Новият кампус ще утрои записването ни“, казва Крейдър. „Повече от половината от нашите курсове са в обучение за промишлена поддръжка и сме предоставили персонализирано обучение за регионални индустрии като Nissan, Amazon и дистрибуторския център на Saks Incorporated. В работната сила има много позиции за индустриална поддръжка за ремонт на транспортни ленти, програмиране на цифрови контролери, актуализиране на четци за баркодове и др. TCAT осигурява това образование.”

Работа с гимназии

С огромното местно търсене на работници за промишлени позиции, търговската камара на окръг Ръдърфорд работи с MTSU, Motlow и TCAT-Murfreesboro, както и училищата на окръг Ръдърфорд и училищата в града Мърфрисбъро, за прилагане гимназиални програми, които да помогнат за запълването на тази празнина. Например, в 10-те гимназии на окръг Ръдърфорд се провеждат 16 пътеки за индустриална кариера.

„Сега щатът изисква всички завършили гимназия да имат три години кариерно образование,” казва Бет Дъфийлд, вицепрезидент по развитието на работната сила в Търговската камара на окръг Ръдърфорд.„Не е задължително студентите да следват кариерата си, след като завършат, но това поне ги кара да мислят за бъдещето и предлаганите работни места с голямо търсене.“

Примерите за Pathway включват нова програма по мехатроника в гимназията в Оукланд и програма в гимназията Siegel, която позволява на учениците да печелят кредити, докато са записани в курсове по индустриална поддръжка в TCAT.

„Напреднало производство, здравеопазване, ИТ, логистика и складиране – търсенето за запълване на тези позиции е много високо“, казва Дъфийлд. „Искаме младите ученици да мислят отрано за всички възможности за избор, които имат.“

Популярна тема