Производители, партньор във висшето образование за обучение на високотехнологични инженери

Съдържание:

Производители, партньор във висшето образование за обучение на високотехнологични инженери
Производители, партньор във висшето образование за обучение на високотехнологични инженери
Anonim

Партньорствата между местните производствени фирми и висшите учебни заведения задълбочават набора от работници с умения в механичното, електрическото и компютърното инженерство (мехатроника).

Образ
Образ

Недостигът на квалифицирани работници в цялата страна затруднява много производители да заемат работни места. В окръг Ръдърфорд лидерите в индустрията и институциите за висше образование работят заедно, за да преодолеят тази празнина, като предоставят на работниците технически умения, от които се нуждаят, за да бъдат успешни.

За да накарат повече хора да бъдат надлежно обучени за тези работни места по-бързо, местните производители си сътрудничат с Държавния университет на Средния Тенеси и колежите в района по програми за степен и кариерно обучение, за да подготвят студентите за високотехнологична работа. Bridgestone Americas, Quality Industries Inc., O-Flex Automotive, Southeastern Technology, General Mills, Yates Services и Nissan North America, Inc. са само малка част от фирмите, предоставящи финансиране, предлагащи лабораторно пространство и дори помагащи при проектирането на нова учебна програма, съобразена с индустрията нужди.

„Партньорствата между образованието и индустрията са бъдещето на висшето образование“, казва Бъд Фишер, декан на Колежа по основни и приложни науки на MTSU. „Така ще продължим да движим страната напред.“

В основата на тези партньорства е повишеният акцент върху мехатрониката, процес, който съчетава механично, електрическо и компютърно инженерство, за да създаде интегриран системен подход, използван в производството на продукти и проектирането на автоматизирани системи.

„С тази комбинация вие завършвате с много талантлив индивид, който може да се справи с всички части на автоматизирана система,“казва д-р Уолтър Боулс, инженерен и технологичен председател в MTSU, който наскоро добави бакалавър по научна степен по мехатронно инженерство.

Motlow College предлага сертификат за мехатроника и асоциирани степени, като курсовете се провеждат на място в Bridgestone North American Manufacturing Education Center в La Vergne.

„Нашето сътрудничество с Bridgestone е критично и жизненоважно за Близкия Тенеси,“казва Фред Раскоу, директор по подготовката за кариера в Motlow College и асистент по мехатроника. „Те разбират необходимостта от силна програма за мехатроника, която се фокусира върху всички аспекти на индустрията.“

Напреднали степени за напреднали кариери

Провеждането на курсове с един от най-големите работодатели в окръг Ръдърфорд позволява на Motlow да предложи практическа програма.

„Ние преподаваме цялата система“, казва Раско. „Програмата за сертификат дава на студентите солидно разбиране за поддръжката и как работят системите. Асоциираната степен обхваща как се проектират системите.“

Студентите, изучаващи мехатроника, варират от възрастни, които се интересуват от напредване в кариерата си, до гимназисти, които тепърва започват своята. Учениците от гимназията в Оукланд например могат да участват в двойна програма за записване, която им позволява да спечелят кредит за колеж и сертификат за мехатронни системи от ниво 1 на Siemens, преди да получат дипломата си за средно образование.

„Студентите, избрани за програмата, са най-добрите от най-добрите“, казва управителят на завода на General Mills Пат Мърфи. „Те могат да получат сертификат от ниво 1 и да си осигурят незабавна работа. Или ако изберат, могат да получат работа на по-високо ниво с асоциирана степен и сертификат от Siemens за ниво 2 или да стигнат дори по-далеч с диплома от MTSU.“

Класовете за инженерната програма по мехатроника на MTSU започнаха през януари 2014 г., след като бяха предложени на Съвета на регентите в Тенеси само шест месеца по-рано. Бързият процес на одобрение беше „изцяло поради търсенето на индустрията за програма, която да допълва асоциираната степен в Motlow“, казва Boles.

Бакалавърската степен поставя по-силен акцент върху математиката и дизайна на интегрирани системи, за да подготви студентите за сертификат ниво 3 на Siemens.

Също така под крилото на Колежа по основни и приложни науки на MTSU е аерокосмическият отдел, който наскоро започна партньорство с PSA Airways, за да увеличи възможностите за работа на завършилите, като им предостави възможност да влязат в авиокомпанията пилотна програма за обучение.

„Студентите със среден успех 3,0 са гарантирани, че ще имат интервю с PSA след дипломирането си“, казва Рон Ферара, ръководител на аерокосмическия отдел, отбелязвайки повишеното търсене на пилоти от PSA.

MTSU също така предлага новаторска програма за управление на бетоновата индустрия, която обхваща все по-високотехнологични дизайнерски елементи в областта и предлага солидни перспективи за кариера. „Много от нашите 40 наскоро завършили имаха три или четири предложения за работа“, казва Фишер.

Продължаващото търсене на служители с високотехнологични умения във всички индустриални сектори се предвижда да нарасне в обозримо бъдеще. Програми като тези помагат да се гарантира наличието на технически обучена работна сила, която да задоволи това търсене сега и докато окръг Ръдърфорд продължава да расте.

Популярна тема