Окръг Ръдърфорд, TN приветства нови индустрии, инвестиции

Съдържание:

Окръг Ръдърфорд, TN приветства нови индустрии, инвестиции
Окръг Ръдърфорд, TN приветства нови индустрии, инвестиции
Anonim

Последните разширения на индустрията, създаването на работни места и нарастването на населението превръщат окръг Ръдърфорд в едно от най-добрите места в Тенеси за бизнес инвестиции.

Образ
Образ

Вълна от инвестиции в редица индустрии носи вълна от работни места в окръг Ръдърфорд, правейки неговия бизнес климат по-привлекателен от всякога.

Последните премествания и разширения от компании създадоха „страхотна възможност за нашата общност да работи за нови бизнеси в индустрии, представящи иновативни технологии и продукти“, казва Браян Херкулес, вицепрезидент по икономическото развитие на окръг Ръдърфорд Търговска камара.

Напливът от работни места в района стимулира растежа на населението. От 2008 г. насам окръг Ръдърфорд е отбелязал 3,8% увеличение на заетостта и 7% ръст на населението. Той се нарежда като третият най-бързо развиващ се окръг в Тенеси и сред първите 30 най-бързо развиващи се окръга в САЩ, според Бюрото за преброяване на населението на САЩ. Списание Forbes също определи Нешвил-Дейвидсън-Мърфрийсборо-Франклин, Тенеси. MSA № 2 в нацията за работни места.

Логистични предимства

Централното местоположение на окръг Ръдърфорд, мекият климат и естествената красота го правят популярна дестинация за фирми, търсещи работа и посетители. Ниските разходи за живот с близо 11 процента под средните за страната позволяват на жителите да поддържат високо качество на живот, докато чарът на Стария Юг и прогресивното мислене им предлагат най-доброто от двата свята.

От гледна точка на дистрибуцията, районът е идеален, осигурявайки на бизнеса инфраструктурата и удобния междудържавен достъп, от който се нуждаят, за да придвижват лесно продуктите до и от фирмените съоръжения. Междущатски магистрали 40, 24 и 65 се пресичат в близкия Нешвил, за да осигурят достъп във всички посоки.

„Тази общност ни осигури централно географско местоположение за нашата глобална централа и ние сме горди да наемем около 1700 сътрудници в La Vergne“, казва Джон Инграм, председател и главен изпълнителен директор на Ingram Група съдържание.

Политиките в полза на бизнеса на местно ниво създават благоприятна среда за успех на индустриите, с ниска данъчна тежест и стимули, които предоставят на компаниите рамка за преместване или разширяване. Икономическото многообразие, преобладаващо в целия окръг Ръдърфорд, привлече бизнеси от различни индустрии, включително автомобилостроене, здравеопазване, транспорт, логистика и образователни услуги.

Онлайн търговията на дребно Amazon.com се премести в района през 2012 г., локализирайки център за изпълнение с площ от 1,25 милиона квадратни фута в Murfreesboro. Еквивалентно на размера на 25 футболни игрища, съоръжението процъфтява с 1100 заети в момента работници.

„Ние сме благодарни на общността, че посрещна нашия нов център за изпълнение в окръг Ръдърфорд, където създаваме работни места на пълен работен ден с конкурентни заплати и всеобхватни предимства,“казва Нина Линдзи, говорител на Amazon.

Нов разпределителен център от 540 000 квадратни фута в La Vergne за Saks Incorporated също предизвика растеж на работните места.

Магнит за инвестиции

Schwan Cosmetics USA, водеща частна марка за производство на козметични моливи и продукти, е най-новата фирма, инвестирала в района. Компанията харчи 38 милиона долара за създаване на ново производствено съоръжение в Murfreesboro, което се очаква да създаде общо 450 работни места през следващите пет години.

Също така ускоряващ икономическия растеж в региона са автомобилните доставчици от Tier 1 и Tier 2 на Rutherford County, а заводът в Смирна за Nissan North America, Inc. е катализатор за текущи инвестиции. Автомобилният гигант добави 900 нови работни места в завода през 2013 г., за да подпомогне производството на Nissan Rogue.

„Nissan е страхотен партньор за нашата растяща общност през последните 30 и повече години в окръг Ръдърфорд“, казва Херкулес. „Нисан не само се разрасна вътрешно с нови моделни платформи, но добавянето на неговите доставчици направи най-значимата промяна в пейзажа на нашата картина на заетостта.“

Популярна тема