Организациите с нестопанска цел в окръг Ръдърфорд, Тенеси имат положително икономическо въздействие

Съдържание:

Организациите с нестопанска цел в окръг Ръдърфорд, Тенеси имат положително икономическо въздействие
Организациите с нестопанска цел в окръг Ръдърфорд, Тенеси имат положително икономическо въздействие
Anonim

Разрастващи се нестопански организации работят за подобряване на качеството на живот и икономиката на окръг Ръдърфорд.

Образ
Образ

Инвестициите от частни фирми не са единственият фактор, допринасящ за икономическия растеж в окръг Ръдърфорд. Друга област на инвестиции, подхранващи работни места и приходи, е секторът с нестопанска цел.

През 2013 г. организациите с нестопанска цел представляват 15,3 процента от всички работни места в рамките на MSA Нешвил-Мърфрийзборо-Франклин и са генерирали над 9,3 милиарда долара приходи за района, според проучване на Държавния университет в Средния Тенеси. Тъй като голяма част от тези приходи идват от другаде, местният нестопански сектор функционира като индустрия, базирана на износ, като един от всеки три долара се насочва в района от външно място.

Обслужване на нуждите, създаване на работни места

The United Way процъфтява в Близкия Тенеси и помогна на окръг Ръдърфорд да придобие национално присъствие за своя растеж и възможности за работна сила.

„United Way въздейства ежедневно върху местната общност в области на образование, финансова стабилност и здраве“, казва Мейгън Флипин, главен изпълнителен директор на United Way в окръзите Ръдърфорд и Кенън. „Миналата година възвръщаемостта на инвестициите на организацията в тази общност беше 9:1.“

Special Kids, който отвори врати в Murfreesboro през 1998 г., обслужва повече от 8 000 деца със специални нужди в Среден Тенеси и продължава да расте. Районът на Rutherford County Habitat for Humanity е обслужил повече от 500 членове на семейството и е построил или рециклирал повече от 120 домове на местно ниво. Goodwill, Американският червен кръст и Big Brothers/Big Sisters са други добре известни организации, които осигуряват работни места, като същевременно обслужват района.

Международната благотворителна организация Feed the Children наскоро премести центъра си за разпространение в La Vergne, за да се възползва от по-ниските бизнес разходи на Rutherford County. Тази организация, която осигурява храна, училищни пособия и други неща от първа необходимост на нуждаещите се, направи много добри неща след преместването си. Освен че облагодетелства хората по света, той помага и на жителите на Среден Тенеси и има способността да изхранва 1600 семейства в района.

„Нашето ново съоръжение е с подходящ размер за нашите операции,“казва Марк Опгранде, мениджър връзки с обществеността във Feed the Children. „Той е по-нов и по-малък, което ни позволява да намалим оперативните разходи. Това ни даде възможност да отворим магазин за учители, за да предоставим безплатни ученически пособия и книги на учителите в училищата в окръг Ръдърфорд.

„Когато намалим оперативните разходи, това освобождава повече средства, за да помогнем на децата и семействата с храна и основни неща и на учителите с образователни пособия,” казва Опгранде.

Популярна тема