Семейно-приятелска общност в южната част на Чикаго: Тинли Парк, Илинойс

Съдържание:

Семейно-приятелска общност в южната част на Чикаго: Тинли Парк, Илинойс
Семейно-приятелска общност в южната част на Чикаго: Тинли Парк, Илинойс
Anonim
Образ
Образ

Жителите на Тинли Парк, тихо убежище на юг от Чикаго, знаеха, че имат специална общност, така че не беше изненада, когато градът им беше обявен за най-доброто място в Америка за отглеждане на семейство от Bloomberg Businessweek през 2009 г. Една от 85-те общини в района на Чикаго Саутленд, Тинли Парк предлага стабилна икономика, разнообразие от културни изживявания и изобилие от възможности за хранене и развлечения.

Извънредна икономическа стабилност

Селото продължава да процъфтява въпреки националната рецесия, набирайки нови жители и бизнес. „С една от най-диверсифицираните икономики в Средния запад, Tinley Park има кредитен рейтинг в първите пет процента в цялата страна и поддържа балансиран бюджет или бюджет с излишък, без общински съкращения или увеличения на данъци“, казва Иван, директор на икономическото развитие на Tinley Park Пекар.

Този вид стабилност е добра новина за семействата и насърчава приятелска атмосфера сред местните жители. „Резултатите за семействата са страхотни училища, национално признати паркове, наградени полиция и противопожарни служби, изключителни обществени дейности, достъпни жилища, ниски данъци и ефективно правителство,“казва Бейкър.

Развлечения в града, по-близо до дома

Докато атракциите на Чикаго са само на кратко пътуване с влак, Тинли Парк предлага на жителите много възможности за вечерни срещи или семейни излети – и има много неща за правене по-близо до дома.

Почитателите на изкуството могат да разглеждат експонати в Vogt Visual Arts Center, обществена художествена галерия в центъра на Tinley Park. Има и Tinley Park Theatre и Tinley Park Community Band за тези, които искат да видят шоу или да чуят хубава музика.

За тези, които предпочитат да се скитат и да изследват, централната част на Tinley Park, Oak Park Avenue, предлага асортимент от специализирани магазини и ресторанти. На жп гара Metra в Tinley Park гостите могат да се изкачат до върха на триетажната каменна часовникова кула за по-широк изглед към района.

Downtown Tinley Park редовно е домакин на специални събития, включително годишния ирландски парад и седмични летни концерти. Други събития в топло време включват седмично шоу за класически автомобили и фермерския пазар в центъра на Тинли.

Разположен на Ridgeland Avenue, First Midwest Bank Amphitheatre привлича известни музиканти и дава възможност на феновете да се насладят на любимите си групи в закътана външна обстановка.„Това е един от най-големите незакрити концертни центрове на открито в страната“, казва Бейкър за мястото с 12 000 места.

Обитателите на Tinley Park могат да се разхладят във водния парк White Water Canyon, атракция от 5 акра, включваща голям основен басейн, ленива река, водна пързалка, интерактивни фонтани и зона за игра с пясък. Други местни паркове и центрове за отдих предлагат съоръжения за плуване, мини голф, тенис, пикник и спорт.

Опции за хранене

Сред 1400 фирми в Тинли Парк има разнообразие от ресторанти. Isabella Italian Cafe предлага селекция от традиционни италиански ястия, докато Ed & Joe’s Restaurant & Pizzeria сервира пресни пици, салати и ястия с паста.

В Tin Fish вечерящите се наслаждават на пресни морски дарове в среда, която напомня началото на 40-те години на миналия век. Моделирана след традиционни рибни къщи на Атлантическия океан, мекото осветление на трапезарията и мебелите и мебелите от тъмно дърво я правят идеално място за специални събития като бизнес обеди и репетиционни вечери.

Популярна тема