MTSU си партнира с Китай за разработване на нов пазар на Ag

MTSU си партнира с Китай за разработване на нов пазар на Ag
MTSU си партнира с Китай за разработване на нов пазар на Ag
Anonim

Центърът за изследване на ботаническата медицина в Тенеси на MTSU работи с Ботаническата градина на лечебните растения в Гуанси в Китай, за да култивира нов пазар за женшен.

Образ
Образ

Инициираното преди няколко години бизнес партньорство между Държавния университет на Средния Тенеси и Китай дава нови плодове. Центърът за изследване на ботаническата медицина в Тенеси към MTSU работи с Ботаническата градина на лечебните растения в Гуанси, базирана в Нанинг, Китай, за култивиране на женшен с надеждата в крайна сметка да го изнесе в страната. Коренът обикновено се добавя към чая от китайците за медицински цели.

„Реколтата в Китай се изчерпва“, казва Елиът Алтман, директор на Центъра за изследване на ботаническата медицина в Тенеси. „Тенеси има идеален климат и почва за отглеждане на женшен и се продава за около 650 долара за паунд. Надяваме се в крайна сметка да помогнем на фермерите от Тенеси да отгледат реколтата.“

Ботаническата градина на лечебните растения в Гуанси предостави на MTSU 40 от любимите лечебни растения в Китай, за да започне процеса. Ако университетът разработи нови лекарства от растенията, той ще сподели печалбата с китайците.

„Китай използва растенията за медицина от 5 000 години, но MTSU има капацитета да скринира и разгражда растенията дори по-добре от китайците, за да се надяваме да открие още по-вълнуващи открития“, казва Алтман.

Това най-ново начинание е просто още един крайъгълен камък в дългата история на MTSU за извършване на селскостопански изследвания и изучаване на неговия потенциал за бизнес пазара. Университетът е увеличил записването си в програми, базирани на селското стопанство, до 500 студенти, рекорден брой за университета.

„Ние предлагаме три специалности – животновъдство, растениевъдство и земеделие – и имаме няколко селскостопански удобства, като например мандра в кампуса, където доенето се извършва два пъти дневно, като много от тях се извършват от студенти“, казва Уорън Гил, директор на Училището по агробизнес и земеделие на MTSU. „Също така имаме 100 студенти по животновъдни науки, изучаващи конни науки и дори предлагаме магистърска степен по това.“

Популярна тема