Chicago Southland все още разчита силно на железопътната индустрия

Съдържание:

Chicago Southland все още разчита силно на железопътната индустрия
Chicago Southland все още разчита силно на железопътната индустрия
Anonim
Централни железопътни вагони на Илинойс в Homewood, IL
Централни железопътни вагони на Илинойс в Homewood, IL

От края на 1800 г., когато железопътните гари са централните части на местните градове, железопътната индустрия служи като гръбнакът на икономиката на Чикаго Саутленд. Влаковете продължават да дърпат региона към проспериращо бъдеще.

The Southland е дом на четири процъфтяващи интермодални терминала: Belt Railway в Бедфорд Парк, Union Pacific в Долтън/Южна Холандия, Union Pacific/CSX в Крит и Canadian National в Харви. Canadian National също е в разгара на изграждането на мултимилионен CN Chicago Logistics Park в непосредствена близост до своя терминал Harvey, като се очаква паркът да създаде повече от 1000 нови работни места за период от 10 години.

„Паркът ще позволи на компаниите, които правят бизнес с CN, да се разположат до един от най-големите интермодални терминали в страната,“казва Дейвид Хиндерлитер, президент и главен изпълнителен директор на Търговската камара на Чикаго Саутленд.

CN Chicago Logistics Park има ориентировъчна дата за откриване през 2015 г. и ще обхваща 500 акра, с 2,5 милиона квадратни фута складово пространство. Ще бъде създадена зона за външна търговия и шофьорите на камиони ще имат лесен достъп до междущатски магистрали 57, 80 и 294.

Вагони и котли

Chicago Southland се радва на дълга история с железопътната индустрия, с истории за централната железопътна линия на Илинойс (сега канадска национална), датираща от 1850 г.

„Железниците бяха като днешните междущатски магистрали, като общностите започваха да процъфтяват, ако железопътната линия минаваше през техния град“, казва Джим Райт, президент на Историческото общество на Хоумууд. „Освен превозването на товари, градските железници също започнаха да процъфтяват и превърнаха редица земеделски общности в спални общности.”

Райт казва, че Homewood в крайна сметка се е превърнал в голяма разпределителна площадка за Illinois Central за маршрутизиране на вагони до различни дестинации, а село Homewood продължава да процъфтява днес като централата на САЩ за Canadian National.

„CN е добър партньор в общността“, казва той. „Те дори изграждат обучителен център за бъдещи служители, които ще работят в новия логистичен парк.“

Спътници

Освен терминалите, също допринася за икономиката на Чикаго Саутленд е производството, базирано на влакове, включително Funk Linko, който конструира ходови части за локомотиви. Компанията Chicago Heights произвежда девет локомотивни рами всеки месец, които тежат до 60 000 паунда всяка, и ги доставя на клиенти като Burlington Northern, CSX и Union Pacific. Funk Linko също така доставя своите локомотиви до далечни страни като Саудитска Арабия и Танзания.

Междувременно, за пътнически пътувания в южната част на Чикаго, жителите имат достъп до три влака Metra Electric, които се свързват с центъра на Чикаго. Има повече от 30 спирки по линиите на Metra Electric в Chicago Southland.

„Metra прави пътуването до центъра на Чикаго лесно“, казва Хиндерлитър.

Просто подсвирни

Туризмът с влак също играе роля в цялостната икономика с тематични заведения за хранене като Flossmoor Station Restaurant & Brewery, Choo Choo Johnny’s във Франкфурт и Snackville Junction в Evergreen Park. Други атракции включват Homewood Railroad Platform, както и Park Forest Rail Fan Park, които и двете разполагат с зони за гледане за заинтересовани зрители.

Park Forest Rail Fan Park разполага с 35-футова повдигната платформа, която позволява на посетителите да гледат действието, което се случва отдолу от голяма детелинска връзка за влакове, а аудио предаването на живо позволява на туристите да слушат 30-plus влакове, които минават под тази платформа всеки ден.

Популярна тема