Nissan въвежда задвижван от батерии производство на LEAF в Смирна, Тенеси

Nissan въвежда задвижван от батерии производство на LEAF в Смирна, Тенеси
Nissan въвежда задвижван от батерии производство на LEAF в Смирна, Тенеси
Anonim

Заводът на Nissan в Смирна ще бъде американският производител на LEAF, изцяло електрически автомобил. Компанията получи заем от 1,4 милиарда долара от Министерството на енергетиката на САЩ за проекта, който включва изграждането на ново съоръжение за производство на батерията на LEAF в Смирна. Когато всичко е готово, инвестицията ще създаде около 1300 работни места.

Образ
Образ

Фабриката на Nissan в Смирна става електрическа, като се преоборудва, за да произведе хечбека LEAF с нулеви емисии и добавя усъвършенстван завод за батерии за изграждане на пакетите, които захранват колата.

Производството започва тази година в съществуващ завод южно от Токио, а Смирна ще започне да пуска автомобилите през 2012 г. Първата копка на новия завод за батерии беше извършена в края на пролетта на 2010 г., като строителството се очаква да започне през лятото.

Това е голяма победа за Rutherford County. Nissan получи 1,4 милиарда долара заеми от Министерството на енергетиката на САЩ за обновяването и, както всички нови линии на Nissan, заводи по целия свят кандидатстваха за получаване на проекта. Заводът в Смирна ще има нужда от работници по строителството и поддръжката, за да започне, а когато заводът за батерии достигне капацитет, той ще има поне 1000 работници.

„Обичаме да произвеждаме превозни средства там, където се продават, и очакваме САЩ да бъдат голям пазар“, казва Сюзън Бренън, вицепрезидент по производството.„Всеки нов модел в рамките на Nissan е глобално и конкурентно офериран сред заводите, а в рамките на компанията ние спечелихме тази програма.“

Логистично, Смирна е на страхотно място.

„Добър е от гледна точка на транспорта, с междущатските магистрали“, казва Бренан. „Имаме добра база за доставки тук и една от най-скъпите части е транспортирането на части и превозни средства навън.“

Nissan започна да приема предварителни поръчки по интернет през април, за да прецени пазарния интерес. LEAF ще има пробег от 100 мили с едно зареждане, а неговата батерия от 600 паунда се побира под пода, разпределяйки по-добре теглото и оставяйки повече вътрешно пространство, казва Марк Свенсен, вицепрезидент по производствения инженеринг.

Nissan създаде съвместно предприятие с NEC Corporation за проектиране на литиево-йонна батерия и инженери в Япония, Обединеното кралство, Франция, Португалия и Съединените щати работят в екип за подобряване на този ключов компонент на ЛИСТА. Производството на батерии започва в Смирна през 2012 г. със 100 000 единици годишно. Заводът за батерии в Смирна ще работи на три смени, седем дни в седмицата, а модулният дизайн позволява разширяване на производството, за да отговори на нуждите на пазара, казва Суенсен.

„Капацитетът, теглото са важни за представянето на превозното средство и пробегът, който осигурява, е гореща тема“, казва Свенсен, добавяйки, че изследванията показват, че 90 процента от шофьорите изминават по-малко от 100 мили на ден. „Нашата (система) ще ви каже колко остава и къде са станциите за зареждане в общността.“

Клиентите на LEAF ще имат опцията да закупят докинг станция за домашно зареждане на приблизителна цена от $2 200. И станцията за зареждане, и самият автомобил с първоначална базова цена от $32 780 отговарят на условията за федерални данъчни кредити. Кредитът за превозно средство от $7 500 намалява цената до около $25 000.

Популярна тема