Градове, хотели, дестинации Огледайте Google Glass за насърчаване на туризма

Градове, хотели, дестинации Огледайте Google Glass за насърчаване на туризма
Градове, хотели, дестинации Огледайте Google Glass за насърчаване на туризма
Anonim
Google Glass се използва като инструмент за туризъм в градове в САЩ
Google Glass се използва като инструмент за туризъм в градове в САЩ

Градските туристически бюра тестват перспективите за Google Glass като начин едновременно да популяризират своите дестинации и да подобрят изживяването на посетителите в тях.

Въпреки че носимите компютри за $1500 все още не са широко достъпни, приложенията, свързани с туризма, са в процес на разработка и отделни дестинации експериментират със собствени промоции, вдъхновени от Google Glass. Google също направи обиколка на пет града, започвайки от Дърам, Н. C., миналата година и завършвайки в Сиатъл, Вашингтон, миналия месец, излагайки технологията на по-широка аудитория и ускорявайки интереса сред дестинациите, които се надяват да се възползват от вълнението. Другите спирки бяха Детройт, Остин и Атланта.

В края на 2013 г. Конгресното бюро за посетители на окръг Лий (Флорида) изпрати петима „изследователи“, за да заснемат плажовете на Форт Майерс и остров Санибел на брега на Персийския залив чрез Google Glass, използвайки снимки и видеоклипове. Кампанията генерира повече от 1200 снимки и видеоклипа и достигна до десетки милиони хора в социалните медии.

В Чикаго хотел ACME позволява на гостите да запишат чифт за до три часа – с депозит – и да изследват квартала River North на града.

Хотел Stanford Court в квартал Ноб Хил в Сан Франциско предизвика шум и заглавия, когато предлагаше безплатно питие на всеки, който носи Google Glass. Хотелът умишлено предлага реклама на тълпа, разбираща в технологиите.

„Ние сме развълнувани от възможността, която предоставя, особено за маркетинг на дестинации,“казва Сам Поли, директор за връзки с обществеността и комуникации и Бюрото за конвенции и посетители на Дърам. „Всяка мобилна технология, която дава на хората достъп до информация в реално време, може да е от полза само за всички, участващи в уравнението, особено за потребителя.“

Дърам и други градове в САЩ наблюдават продължаващите разговори за жизнеспособността на Google Glass и проблемите с поверителността, които устройството повдига, с повече от мимолетен интерес. Много ресторанти и барове са забранили носенето на Google Glass, позовавайки се на потенциални нарушения на поверителността, а няколко уебсайта следят заведенията, в които малките компютри не са разрешени. Казината, загрижени за измама, също забраниха устройствата.

Tourism Radio, южноафриканска компания, планира да разработи градски пътеводители за Google Glass, като започне от Нова Зеландия и Канада с надеждата да се премести в САЩ, казва Джонатан Майер, мениджър на общността на компанията.

Партньорството на компанията с Renault за автомобилни мултимедийни пътеводители в Европа, приложение за Android, ѝ дава преднина в приложенията, поддържащи Glass, казва той.

„Способността на Glass безпроблемно да предлага на потребителя контекстуално подходяща информация, базирана на GPS позиция в реално време, позволява подобрена свобода и комфорт, докато изследвате света около вас“, казва Майер, „било то и познато местоположение като вашия собствен квартал или екзотично място по света.

„Достъпът до информация с едно движение на клепача ще отвори свят на подобрена достъпност за пътниците,“казва той.

Вече Tambourine, маркетингова компания за курортни хотели и дестинации, разработва приложение Google Glass, което ще позволи на служителите на хотела да улавят моменти от устройствата и директно да ги качват в социалните медии.

Така че, например, ако актьорът Робърт Де Ниро се разхожда до рецепцията, за да се регистрира, служителят може да улови момента и да го сподели. Особено добро бягане на особено добра вълна, уловено с видео от плажа, се превръща в собствена мини-реклама.

„Ние правим нещо много специфично, защото решава проблем – как членовете на персонала подготвят социално споделяно съдържание, улавят текущи събития, както и анекдотични преживявания по начин, по който екипът на социалните медии може да ги сподели?” казва Дейв Спектър, твърд партньор в Tambourine.

Снимката е предоставена с любезното съдействие на Thomas Hawk, достъпна под лиценз Creative Commons.

Популярна тема